MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Sędzia - masakra.
A podczas ceremonii otwarcia tańczące treemany:
A podczas ceremonii otwarcia tańczące treemany:
Wisła Kraków.
@sevi
a mowili, ze polska kadra sie nie pojawi na ME2014 a tu prosze, nawet w inauguracj mistrzostw sie pojawili
a mowili, ze polska kadra sie nie pojawi na ME2014 a tu prosze, nawet w inauguracj mistrzostw sie pojawili
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 06:55 przez Morsereg, łącznie zmieniany 2 razy.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Wystarcza sędzia z ekstraklasową przeszłością
Wisła Kraków.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Przypomnijcie sobie bodajże mundial w Hiszpanii. Gdy Kuwejt stracił gola strzelonego prawidłowo, na murawę wszedł arabus owinięty w te swoje szmatki, coś rzekł sędziemu ze Zwiazku Sowieckiego i i ten - nie uznał gola... To było mistrzostwo swiata. To, co zrobił sędzia wczoraj to zaledwie mistrzostwo Azji...
Teraz mogą być dwa scenariusze:
- sędziowie dalej będą ciągnąć canarinhos do mistrzostwa i uda im sie to albo nie
- będzie wręcz odwrotnie - będą się bali podyktowac jakiegoś karniaka, zeby nie być posądzeni o drukarstwo...
Teraz mogą być dwa scenariusze:
- sędziowie dalej będą ciągnąć canarinhos do mistrzostwa i uda im sie to albo nie
- będzie wręcz odwrotnie - będą się bali podyktowac jakiegoś karniaka, zeby nie być posądzeni o drukarstwo...
Pomijając żałosny poziom sędziowania, to nie wiem na co narzekacie, w tym meczu, Brazylia strzeliła 4 bramki , a Chorwacja żadnej i dlatego przegrała. Nawet wątpliwy karny (którego nie powinno być imo) tego nie zmieni, bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana. Chorwacja grała rwanie i nierówno, Brazylia zresztą też, ale ona miała Nejmara i Oscara, którzy zrobili różnicę.
Z twierdzeniem, że sędziowie będą ciągnąć Brazylię do finału, trzeba się wstrzymać do następnego meczu. Fakt faktem, że ten Japończyk, to masakra, kto go wybrał na tak prestiżowy mecz i kto mu dal uprawnienia do sędziowania w FIFA jak takie babole strzela?
Z twierdzeniem, że sędziowie będą ciągnąć Brazylię do finału, trzeba się wstrzymać do następnego meczu. Fakt faktem, że ten Japończyk, to masakra, kto go wybrał na tak prestiżowy mecz i kto mu dal uprawnienia do sędziowania w FIFA jak takie babole strzela?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Trollujesz czy na piłce się nie znasz?Solider pisze: bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana.
edit: Strata gola wymusza zmianę taktyczną gry - szkoda że tego nie uwzględniasz. Brazylia po za kilkoma ładnymi offami nie pokazała nic, przy Chorwacji która przecież grała w barażach...
Oczywiście, że zmienia się taktyka, ale przy "słabo" grającej Brazylii, czyż odrobienie strat nie powinno być łatwiejsze, skoro Chorwacja grała tak super? Chorwacja zagrała słabo, co widać w statach pomeczowych, nie strzeliła żadnego gola i dlatego przegrała, usprawiedliwianie porażki niesłusznym karnym to kiepski pomysł.SoCiu pisze:Trollujesz czy na piłce się nie znasz?Solider pisze: bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana.
edit: Strata gola wymusza zmianę taktyczną gry - szkoda że tego nie uwzględniasz. Brazylia po za kilkoma ładnymi offami nie pokazała nic, przy Chorwacji która przecież grała w barażach...
Ps. Pamiętaj, że Chorwacja pierwsza objęła prowadzenie i jakoś nie potrafiła dobić Brazylii, ani utrzymać przewagi, więc chyba nie grali, aż tak dobrze.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 07:35 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Brazylia musiała wygrać ten mecz po prostu i FIFA im w tym pomogła.
Jak dla mnie to było polityczne zagranie arbitra – nigdy nie jest dobrze kiedy odpadają gospodarze, tym bardziej kiedy w samej Brazylii poparcie dla Mistrzostw było małe. Porażka, czy nawet remis Brazylii w meczu otwarcia miałyby zły skutek dla turnieju…
Mam wrażenie że Chorwaci się trochę spalili, przy ich skillu powinni lepiej zagrać.
Jak dla mnie to było polityczne zagranie arbitra – nigdy nie jest dobrze kiedy odpadają gospodarze, tym bardziej kiedy w samej Brazylii poparcie dla Mistrzostw było małe. Porażka, czy nawet remis Brazylii w meczu otwarcia miałyby zły skutek dla turnieju…
Mam wrażenie że Chorwaci się trochę spalili, przy ich skillu powinni lepiej zagrać.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ja myślę, że wszystko przez sędziego, to był zły wybór FIFY, mają lepszych arbitrów. Tutaj sędzia się spalił.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Pamiętam jak w meczu z grecją na otwarcie euro sędziowie pomagali nam jak tylko mogli, ale nasi honorowo uznali, że prezentów nie przyjmują.
Co do wczorajszego meczu, mimo że kibicowałem Chorwatom, moim zdaniem, Brazylia była zdecydowanie lepsza.
Będzie problem jak błędy zaczną się w meczach stykowych, ale chyba każdy kto oglądą piłę nie jest naiwny i wie, że to smutny element tej gry.
Tytuł na onecie i innych portalach są śmieszne. "Chorwacja oszukana". No to chyba ja oglądałem inny mecz. No ale co tu się dziwić, najwyraźniej lubimy spiskowe teorie dziejów. Webbowi też nie możemy darować karnego z kapelusza w meczu o pietruszkę.
Co do wczorajszego meczu, mimo że kibicowałem Chorwatom, moim zdaniem, Brazylia była zdecydowanie lepsza.
Będzie problem jak błędy zaczną się w meczach stykowych, ale chyba każdy kto oglądą piłę nie jest naiwny i wie, że to smutny element tej gry.
Tytuł na onecie i innych portalach są śmieszne. "Chorwacja oszukana". No to chyba ja oglądałem inny mecz. No ale co tu się dziwić, najwyraźniej lubimy spiskowe teorie dziejów. Webbowi też nie możemy darować karnego z kapelusza w meczu o pietruszkę.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, o 08:31 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bez "pomocy" sędziego Chorwaci mogli spokojnie ten mecz zremisować, a nawet wygrać. W miarę upływu czasu canarinhos coraz bardziej by się otwierali i jakaś kontra mogła się udać. Ale nic z tego nie wyszło, bo arbiter załatwił sprawę bez pudła ...
Trochę to przypomina używanie statystyk przez naszych "rządzących" - oni też nie ogarniają zagadnienia, ale z ich wypowiedzi wszystko wygląda jasno i jednoznacznie...Solider pisze:Pomijając żałosny poziom sędziowania, to nie wiem na co narzekacie, w tym meczu, Brazylia strzeliła 4 bramki , a Chorwacja żadnej i dlatego przegrała. Nawet wątpliwy karny (którego nie powinno być imo) tego nie zmieni, bo bez karnego byłoby 2:1, a to wciąż przegrana. Chorwacja grała rwanie i nierówno, Brazylia zresztą też, ale ona miała Nejmara i Oscara, którzy zrobili różnicę.
A Brazylia mogła im wsadzić 3 lub 4 gole, bo okazji miała wystarczająco dużo. Gdybanie. Dla mnie lepiej jak wygrywa drużyna, która lepiej gra w piłkę. Za zwycięstwa w stylu Greków na euro dziękuję bardzo.Bez "pomocy" sędziego Chorwaci mogli spokojnie ten mecz zremisować, a nawet wygrać.