Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Durant
Falubaz

Re: Szybkie pytania

Post autor: Durant »

A puszka czy ten grzybek który przyciskasz aby farba poleciała. Jak to drugie to weź z innego nowy i po sprawie jak to pierwsze to nie mam pojecia chyba już nic.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

a jak sprawdzić co się zeposuło ?
zepsuł się spray od ap a inne mam od gw i capy nie pasują

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

miałem to samo, zdejmij ta końcówkę i spróbuj czymś nacisnąć tą rurkę która tam wystaje. nie wiem czy to do końca bezpieczne... i uważaj żeby nie psiknąć sobie w twarz ;)

Ja mam inne pytanie. Czy też tak macie, że kleje kropelka i te inne kleje są praktycznie jednorazowe ? Jak bym nie czyścił tego dziubka po klejeniu po wszystkim i tak nie da sie praktycznie tego używać. Trzeba robić małe dziurki na tubce żeby dostać się do kleju. Macie na to jakieś sposoby ?
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Mi się rzadko kiedy tak zatyka a używam ich dość dużo:D Ja go nie czyszcze tylko staram się dobre zakręcić bo czasem jak nie dokręci się do końca to w rurce klej zasycha.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Durant
Falubaz

Ja przetykam klej igłami, ale u mnie w domu ich dużo ;)

Co do spray'ów, to koledzy od grafiiti mówili że często im te dzióbki zasychają i trzeba go wymienić, zawsze mieli kilka w kieszeni.

Anamesh
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anamesh »

Hey, mam szybkie pytanko. Mam generalnie problem podczas malowania różnych modeli, i nijak nie potrafię zdiagnozować dlaczego on występuje. Otóż na ostrych krawędziach figurki farba po prostu nie chce się trzymać, poprawiam je kilka razy, a one i tak są w kolorze podkładu (za przykład może posłużyć malowanie piór na przodzie u gryfa z IoB , czy malowanie korpusu od Frotheart pheonixa) spotkał się już ktoś może z czymś takim ? Używam farbek GW

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

1. Malujesz na podkładzie?
2. możliwe że trzymałeś tam palucha i figurka jest tłusta przez co farba się nie trzyma
Obrazek

Anamesh
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anamesh »

1. Tak, maluje na podkładzie
2. Hm jest taka możliwość....więc gdy takie coś już mi się przytrafi, da się to jakoś naprawić ? Ewentualnie jakieś inne pomysły ?

Oki to następne pytanko , do modelarzy HE, GW dołączało jakąś instrukcję składania rydwanów do HE ? bo udało mi się zdobyć za śmiesznie pieniądze poskładany rydwan, rozkleiłem go na ile się dało i usiłuję teraz poskładać. Problem polega na tej belce która łączy oba zwierzaki, zastanawiam się czy nie mam jej przyklejonej odwrotnie ? ona ma z jednej strony takie zagłębienia, i moje pytanie czy są zagłębienia na lejce , czy na resztę uprzęży od zwierzaka?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Co do odpowiedzi na drugie pytanie- zrób sobie coś podobnego i nie będziesz miał problemu ze ścierającą się farbą.
Obrazek
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

znacie sposób na zrobienie liny- oczywiście w skali warhammera? Raczej grubsza niż cieńsza, ale też bez przesady. Myślałem o zdjęciu izolacji z kabla, próbował ktoś?

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

sznurek z klejem ?

Durant
Falubaz

Ostatnio w sklepie internetowym modelarzy od statków (mają jakąś nazwę "statkowcy" napewno jest złe) widziałem specjalne cóś (znów nie znam nazwy) do skręcania małych lin. Może podpatrz jak to działa.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

ok, dzięki, na razie próbuję ze sznurkiem i jest git, ciekawe tylko jak będzie wyglądać po pomalowaniu

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

http://www.silesianhamburgers.com/autor ... i-trebusz/

pod koniec wpisu jest jak zrobiłem sznurek i jak wyglada efekt końcowy

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Kup w sklepie dratwe to jest taka gruba nic pleciona jak lina.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Czy bezpieczne jest klejenie żywicy (finecast) kropelką? Nie rozpuści się?
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Nie, ale też nie licz na to, że będzie się dobrze trzymało.

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Jakie są najlepsze movement traye co do jakości i ceny, czy takie z zrobione z balsy mogą wytrzymać ciężar trolli lub innych wielkich rzeczy ? Czy lepiej inwetsować w metale ?
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przede wszystkim metalowe traye służą do przyczepiania do nich podstawek z magnesami - na drewnianych, czy plastikowych tego nie uzyskasz. A w transporcie nie ma jak przyczepione magnesami do traya figsy...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

czy do malowania aerografem potrzebny jest podkład ?
co trzeba (i gdzie) kupić do pinowania modeli ?

ODPOWIEDZ