MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
No i jeszcze gorsze jest to, że on ma taki status, że niby najlepszy komentator, taki doświadczony i w ogóle... W efekcie wszystkie najważniejsze mecze dostaje, bo niby najlepszy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dokładnie tak. Do tego bym dołożył jeszcze: "szeroko ustawiony wzdłuż linii..."
Tak dennego komentatora, jak Szpakowski, nie było, nie ma i nie będzie. Często łapię się na tym, że zastanawiam się, czy on zwyczajnie zna przepisy, ot, choćby o spalonym... Kuźwa, oglądam normalnie piłkę na canalu+, przyzwyczaiłem się do tamtejszych komentatorów, z których wielu jest co najmniej dobrych. I jak teraz słyszę Szpakowskiego, to zwyczajnie rzygać mi się chce - skutecznie psuje widowisko. Całość jeszcze Laskowski nieco łagodzi imho...
WKS z Kolumbią na remis - można było to obstawiać w ciemno. Obydwu zespołom pasuje taki układ, bo zostają mecze ze słabizną...
Tak dennego komentatora, jak Szpakowski, nie było, nie ma i nie będzie. Często łapię się na tym, że zastanawiam się, czy on zwyczajnie zna przepisy, ot, choćby o spalonym... Kuźwa, oglądam normalnie piłkę na canalu+, przyzwyczaiłem się do tamtejszych komentatorów, z których wielu jest co najmniej dobrych. I jak teraz słyszę Szpakowskiego, to zwyczajnie rzygać mi się chce - skutecznie psuje widowisko. Całość jeszcze Laskowski nieco łagodzi imho...
WKS z Kolumbią na remis - można było to obstawiać w ciemno. Obydwu zespołom pasuje taki układ, bo zostają mecze ze słabizną...
Ostatnio zmieniony 19 cze 2014, o 17:58 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dzisiaj kibicuję Urusom ...
PS. Rozmowa dziennikarza TVP ze Szpakowskim:
- (dziennikarz) jak pan to odbiera, że mówi się o panu: komentator - legenda?
- (Szpakowski) przyzwyczaiłem się...
PS. Rozmowa dziennikarza TVP ze Szpakowskim:
- (dziennikarz) jak pan to odbiera, że mówi się o panu: komentator - legenda?
- (Szpakowski) przyzwyczaiłem się...
Ostatnio zmieniony 19 cze 2014, o 18:06 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie. Co do Brazylii i Mehico to tak obstawiałem, bo kibicuje właśnie tym drużynom. Bezbramkowy remis przyjąłem z radością. Co do Angoli to trochę szkoda będzie, bo lubię tą drużynę i nie zakładałem ich upadku, ale uważam, że Urugwaj ich wciągnie nosem.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Ależ ten mundial jest fenomenalny. Zaskakujący i ciekawy.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Dokładnie, nie ogarnia tego, co się wokół niego dzieje. Tak jak Grzesiek wyżej to napisał.kotson pisze:Ja zastanawiam się o co chodziło Szpakowskiemu, gdy przy jednej z akcji Chile mówił o szansie na 3-1.
Chociaż mecz jeszcze się nie zaczął, już TVP mnie wkurzyła. Wpadłem do domu jak Kolumbia strzeliła 2-ą bramkę. Końcówka bardzo dobra. Studio kiepskie i krótkie. Potem milion reklam. Potem durna blondyneczka z pedalskim Chuanem. Oboje nie maja pojęcia o piłce nożnej. Swoją drogą, ile kasy kosztuje to głupie "studio plaża"? Dla kogo jest przeznaczone?
Potem w chuj reklam. Potem studio.
Expert Fornalik nie powiedział nic mądrego. Kompletnie nic. Rząsa palnął głupi dowcip o Krychowiaku i dalej nic. Krychowiakowi na szczęście pozwolili coś powiedzieć o "detalach", które rozstrzygną losy tego meczu. I znów reklamy.
K....a, gdzie jest fachowiec, który rozrysuje mi, dlaczego WKS pomimo przewagi w końcówce przegrało mecz, oraz jakiej taktyki możemy się spodziewać w meczu Urusi-Angole.
Trzeba być ułomnym i ciężko chorym człowiekiem, żeby w Polsce płacić abonament.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
I dobrze Urugwaj do boju.
Chciałbym by mi tak mało zabierało....Fajne mistrzostwa jak topowe zespoły dostają po dupie wczoraj hiszpanie dzisiaj angole. pięknie się to ogląda
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Mclaren i Hodgson to dwa największe patałachy angielskiej piłki ostatniego 30- lecia. Ciekawe, czy FA w końcu zrozumie, że potrzebny selekcjoner z zagranicy, bo w kraju takiego nie ma.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Imho świetny mecz - twarda, męska gra, dużo walki, parę sytuacji i goool dla Urugwaju . Czyżby Angole mieli podzielić los Hiszpanów Oj, będzie się działo w II połowie.
@Siweusz - ja oglądam tylko i wyłącznie same mecze - wstaję od TV równo z gwizdkiem kończącym sędziego. Szkoda czasu na TVP poza tym...
@Siweusz - ja oglądam tylko i wyłącznie same mecze - wstaję od TV równo z gwizdkiem kończącym sędziego. Szkoda czasu na TVP poza tym...