MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: Pitagoras »

No i jeszcze gorsze jest to, że on ma taki status, że niby najlepszy komentator, taki doświadczony i w ogóle... W efekcie wszystkie najważniejsze mecze dostaje, bo niby najlepszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dokładnie tak. Do tego bym dołożył jeszcze: "szeroko ustawiony wzdłuż linii..."
Tak dennego komentatora, jak Szpakowski, nie było, nie ma i nie będzie. Często łapię się na tym, że zastanawiam się, czy on zwyczajnie zna przepisy, ot, choćby o spalonym... Kuźwa, oglądam normalnie piłkę na canalu+, przyzwyczaiłem się do tamtejszych komentatorów, z których wielu jest co najmniej dobrych. I jak teraz słyszę Szpakowskiego, to zwyczajnie rzygać mi się chce - skutecznie psuje widowisko. Całość jeszcze Laskowski nieco łagodzi imho...
WKS z Kolumbią na remis - można było to obstawiać w ciemno. Obydwu zespołom pasuje taki układ, bo zostają mecze ze słabizną...
Ostatnio zmieniony 19 cze 2014, o 17:58 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Dlatego ja oglądam na włoskim kanale, mimo, że nie znam języka (na niemieckim już lepiej ) Myślę, że z A wyjdą Meksyk i Brazylia, a Angole nie dadzą rady.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzisiaj kibicuję Urusom :mrgreen: ...

PS. Rozmowa dziennikarza TVP ze Szpakowskim:

- (dziennikarz) jak pan to odbiera, że mówi się o panu: komentator - legenda?
- (Szpakowski) przyzwyczaiłem się... :!: :shock: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2014, o 18:06 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Dokładnie. Co do Brazylii i Mehico to tak obstawiałem, bo kibicuje właśnie tym drużynom. Bezbramkowy remis przyjąłem z radością. Co do Angoli to trochę szkoda będzie, bo lubię tą drużynę i nie zakładałem ich upadku, ale uważam, że Urugwaj ich wciągnie nosem.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

smiejagreg pisze:Dzisiaj kibicuję Urusom :mrgreen: ...
Tez chciałbym aby wyszli z grupy z Włochami :roll: , w pierwszym meczu raczej zlekcewazyli przeciwnika #-o
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Ależ ten mundial jest fenomenalny. Zaskakujący i ciekawy.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

No i zawodnicy z WKS przegrali mecz na własne życzenie.
Mecz po połowie ewidentnie na remis - po drugiej bramie dla Columbii to WKS rządziło na boisku.
No cóż wtopa u bukmachera - teraz czas odbić się na meczu Angoli z Urugwajem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja zastanawiam się o co chodziło Szpakowskiemu, gdy przy jednej z akcji Chile mówił o szansie na 3-1.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

kotson pisze:Ja zastanawiam się o co chodziło Szpakowskiemu, gdy przy jednej z akcji Chile mówił o szansie na 3-1.
Dokładnie, nie ogarnia tego, co się wokół niego dzieje. Tak jak Grzesiek wyżej to napisał. :mrgreen:
Chociaż mecz jeszcze się nie zaczął, już TVP mnie wkurzyła. Wpadłem do domu jak Kolumbia strzeliła 2-ą bramkę. Końcówka bardzo dobra. Studio kiepskie i krótkie. Potem milion reklam. Potem durna blondyneczka z pedalskim Chuanem. Oboje nie maja pojęcia o piłce nożnej. Swoją drogą, ile kasy kosztuje to głupie "studio plaża"? Dla kogo jest przeznaczone?
Potem w chuj reklam. Potem studio. :mrgreen:
Expert Fornalik nie powiedział nic mądrego. Kompletnie nic. Rząsa palnął głupi dowcip o Krychowiaku i dalej nic. Krychowiakowi na szczęście pozwolili coś powiedzieć o "detalach", które rozstrzygną losy tego meczu. I znów reklamy. :shock:
K....a, gdzie jest fachowiec, który rozrysuje mi, dlaczego WKS pomimo przewagi w końcówce przegrało mecz, oraz jakiej taktyki możemy się spodziewać w meczu Urusi-Angole. #-o

Trzeba być ułomnym i ciężko chorym człowiekiem, żeby w Polsce płacić abonament.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Po tej główce od razu przypomniał mi się cytat z "Psów":

"- Spudłowałeś z takiej odległości?"

:mrgreen:

Edyta: Urugwaj prowadzi! Bardzo mnie to cieszy :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Ha - i Urusi prowadzą :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

I dobrze Urugwaj do boju.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Niech ich wygonią do domu.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Ja nie płącę i nie zamierzam, wystarczy jak mi państwo zabiera co miesiąc 600 ziko ...
Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Chciałbym by mi tak mało zabierało....Fajne mistrzostwa jak topowe zespoły dostają po dupie :) wczoraj hiszpanie dzisiaj angole. pięknie się to ogląda :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Mclaren i Hodgson to dwa największe patałachy angielskiej piłki ostatniego 30- lecia. Ciekawe, czy FA w końcu zrozumie, że potrzebny selekcjoner z zagranicy, bo w kraju takiego nie ma.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Imho świetny mecz - twarda, męska gra, dużo walki, parę sytuacji i goool dla Urugwaju :P . Czyżby Angole mieli podzielić los Hiszpanów :?: :mrgreen: Oj, będzie się działo w II połowie.
@Siweusz - ja oglądam tylko i wyłącznie same mecze - wstaję od TV równo z gwizdkiem kończącym sędziego. Szkoda czasu na TVP poza tym...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

chi chi chi le le le viva chile...
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Te odbicia Harta to porażka.
GrimgorIronhide pisze: