Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Szybkie pytania

Post autor: smiejagreg »

Do pinowania modeli trzeba - spinacza biurowego, wiertarki ręcznej lub innej oraz kleju Kropelka lub innego. Przyda się jeszcze green stuff do zalepiania połączeń... I chyba wsio...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

gdzie kupić ręczną wiertarkę i czy da się nią pinować metale ?

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Taką właśnie najłatwiej się pinuje.
Sklepy modelarskie. Możesz szukać również jako "wiertarka dociskowa" Najlepiej jak by były jeszcze dołączone wiertła, a jak nie, to kupisz za parę zlotych w Castoramie itp.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Kacpi 1998 pisze:czy do malowania aerografem potrzebny jest podkład ?

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Tak, nawet bardziej, niż do normalnego malowania. Wastwa farby jest bardzo cienka, więc nakładana na "goły" model w ogóle by nie trzymała.

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

Czy stosujecie drybrush do malowania skóry ? Maluję powoli swoją armię orków postanowiłem spróbować tej techniki ale nie jestem do końca zadowolony z efektów. Macie jakieś rady jak to dobrze robić jeśli w ogóle waszym zdaniem nadaje się to do malowania skóry.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Skóra i drybush to bardzo złe połączenie już lepiej dać warstwę na to wash + rozjaśnienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

drybrush nadaje się do dwóch rzeczy: piasek na podstawce i kolczuga
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Arbiter Elegancji pisze:drybrush nadaje się do dwóch rzeczy: piasek na podstawce i kolczuga
I do niektórych futer, metalików.... :P
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, o 21:05 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Arbiter Elegancji pisze:drybrush nadaje się do dwóch rzeczy: piasek na podstawce i kolczuga
I jeszcze do jednego - speedpainting ironbrakerów 6 edycyjnych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Futra? no może na jakichś wilkach czy dzikach (choć i tak wole overbrush), na mniejszych powierzchniach lepiej się przyłożyć i ładnie powyciągać.
Na metalikach innych niż kolczugi wygląda niechlujnie i zdecydowanie lepiej już równa baza, wash, krawędzie jak zależy nam na technice szybkiej i schludnej.
smiejagreg pisze:I jeszcze do jednego - speedpainting ironbrakerów 6 edycyjnych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Speed painting przed turniejowy rządzi się własnymi prawami :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Jaki sklep ściągnie mi z kromlecha
http://bitsofwar.com/home/143-gnaws.html
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Morsfinek
Wodzirej

Zamawiaj bezpośrednio od nich w czym problem :)

Ewentualnie http://warfaber.pl/sklep.php
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Morsfinek pisze:Zamawiaj bezpośrednio od nich w czym problem :)
Nie będzie prościej przez polski sklep
?

Morsfinek
Wodzirej

Kromlech to polska firma mieszcząca się w Warszawie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Słyszał ktoś o malowaniu efektów przy pomocy soli ? przydałby się tutorial
Da się mlować aerografem farbami gw, co trzeba by zrobić by się dało ?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

dzięki, drugie pytanie aktualne

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Nie doczytałem pytania, takie coś kupujesz: http://vanaheim.pl/pl/vallejo-varnish-g ... -60ml.html
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Mam problem. Mam wycięte blaszki pod modele z magnesami. Chciałbym dorobić ranty (takie obramowania dookoła treya) i mam problem bo nie ma miejsca na nie. Jakieś pomysły? myślałem o jakimś poszerzeniu tych treji ale nie wiem jak to zrobić, żeby się nie rozwaliło. Najlepiej jak najtaniej.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

ODPOWIEDZ