Może dlatego że ŻADEN GW nie może być magiczny? No czasem są wyjątk ale to wtedy by było to napisane .heimdall89 pisze:Serio? To wychodzi ze cały czas grałem źle:/. Straszny suchar. Dlaczego nie można?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Może dlatego że ŻADEN GW nie może być magiczny? No czasem są wyjątk ale to wtedy by było to napisane .heimdall89 pisze:Serio? To wychodzi ze cały czas grałem źle:/. Straszny suchar. Dlaczego nie można?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Pamiętej że możesz mieć 3 runy na 1 itemku. Moje złożenie lorda na tarczy :heimdall89 pisze:No, ale on na tarczy będzie - jeśli dam mu runę kamienia to ma już armor save na 1+. Na turniejach póki co nie gram - jedynie ze znajomymi. A wiadomo kiedy FAQ ma być?
P.S.
Możliwe że się pomyliłem, ale wydaje mi się że w głównym podręczniku gdzieś była jakaś 2 ręczna broń.
z parry seva nie ale masz i tak +1 do sevaheimdall89 pisze:No tarcza jest tańsza, ale nie skorzystam z niej jeśli mam GW :/. I cały plan poszedł się *****. Miałem w planach GW i potrójną runę of fury. Muszę to wszystko przemyśleć :p. Ale dzięki wielkie za info i rady.
E... chyba koledzy przeczycie sobie. Jeśli korzystam z GW to w cc nie liczy mi się +1 z racji iż mam wykupioną tarczę. To chyba runa kamienia jest pod tym względem lepsza nie?Fuxiorr pisze:z parry seva nie ale masz i tak +1 do sevaheimdall89 pisze:No tarcza jest tańsza, ale nie skorzystam z niej jeśli mam GW :/. I cały plan poszedł się *****. Miałem w planach GW i potrójną runę of fury. Muszę to wszystko przemyśleć :p. Ale dzięki wielkie za info i rady.
Pisałem wcześniej o wyjątkachmisha pisze:Heh magiczne great weapony mialy grave guards z bazy w 7 edycji, wiec nie tak zadna armia
Nie możesz strzelać po marszu. Steam gun to nie breath weapon, więc jest wielokrotnego użytku i nie możesz użyć go w cc.perkoz89 pisze:Mam pytanie czy żyrek może strzelać ze steam guna po marszu ?? Nie grałem jeszcze żyrosem i nie wiem czy traktujemy to zioniecie jako atak strzelecki które według rulebooka wykonujemy raz w grze .
Po marszu nie możesz uzywać steam guna, ale pamiętaj, że możesz zrzucić bombkiperkoz89 pisze:Mam pytanie czy żyrek może strzelać ze steam guna po marszu ?? Nie grałem jeszcze żyrosem i nie wiem czy traktujemy to zioniecie jako atak strzelecki które według rulebooka wykonujemy raz w grze .
Tak, BSB może nosić GW, ogólnie bohaterowie mogą mieć inną broń niż reszta oddziału.heimdall89 pisze:Kolega który zadał wcześniej pytanie wprowadził mnie nieco w błąd i musiałem się upewnić;). Ale BSB może mieć GW jak reszta oddziału?
Tak możesz wykonać stand and shoot i strzelić, ale tylko raz, ponieważ broń strzelecka może wykonać tylko jeden atak, chyba, że ma zapisane inaczej. Następnie możesz wybrać, czy twoj Lord walczy GW czy 2xHW (pistolet liczy się w cc jako additional hand weapon)heimdall89 pisze: I jeszcze zauważyłem że lord na tarczy może mieć pistolet oraz np GW. Czy oznacza to że gdyby został zaszarżowany to z racji tego iż ma 4 ataki, to może 4 razy wystrzelić a potem przy pomocy GW zaatakować 4 razy? Dobrze rozumiem?