MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
DZIK
Oszukista

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: DZIK »

gdzie byla ta drobiazgowosc sedzeigo w 20 minucie
czy faul i kopanie lezacego meksa w 42 nie zaslugiwal na zadna kartke
FIFA trade mark to :^o

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ale końcówka!

W sumie bardzo szkoda Meksyku...
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jak się wkłada girę i nie trafia w piłkę to napastnik zrobi właśnie to co zrobił Robben. Zdziwiło mnie tylko, że już wcześniej nie wykorzystał błędu Marqueza i przeskakiwał nad wystawioną nogą. :wink:
Dziku be cold blooded. :wink:
Szkoda Meksyku, ale prawda jest taka, że od strzelonej bramki coś im się w głowach poprzestawiało. Dlatego zgadzam się z Qcem. Grali świetnie, a tu nagle totalna obrona Częstochowy. Nie wiem na co liczyli. Może na to, że bramkarz wybroni im wszystko? IMO wyglądali jakby nie wierzyli, że są lepsi od Holendrów i bramy na 1:0 nie strzelili psim swędem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Holandia wszystkie mecze gra średnio słabo na początku, a potem bezlitośnie dociska rywala.
Z Hiszpanią pierwsi stracili, a w drugiej połowie zrobili sobie popis strzelecki.
Z Australią też przegrywali i w drugiej połowie dołożyli dwie bramki. Z Chile dwie bramki w końcówce i 2:0.
Potrafią rozsądnie rozłożyć siły i to bardzo solidny futbol. Bardzo podobnie wygląda to u Belgów.

DZIK
Oszukista

Fala uderzeniowa powietrza, turbulencja obok nogi zawodnika jest grozniejsza niz kopniecie w glowe
Natomiast szorowanie zebami po barku przeciwnika jest tak samo karane jak celowe, otwarte zlamanie komus nogi.
Wiwat duch gry i zasad :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Urusy odpadły i nie ma co już o nich pisać :P Dla jakości mundialu to jest ogromny plus, to co sobą prezentowali to było nie porozumienie. Cud, że wyszli z grupy :P

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Sevi pisze:Ale końcówka!

W sumie bardzo szkoda Meksyku...
Szkoda , gdyby wytrzymali tempo z pierwszej połowy pewnie przeszliby dalej :(
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dębek pisze:Jak się wkłada girę i nie trafia w piłkę to napastnik zrobi właśnie to co zrobił Robben. Zdziwiło mnie tylko, że już wcześniej nie wykorzystał błędu Marqueza i przeskakiwał nad wystawioną nogą. :wink:
Chciał grać a nie symulować, widać to było w kilku jego zagraniach. Zraził sie po akcji na końcu pierwszej połowy :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zmarnowałem właśnie 45 minut z okładem na oglądanie najbardziej beznadziejnego meczu na tych mistrzostwach. Wygląda na to, że te ciecie-farciarze z Grecji wejdą do najlepszej ósemki tych mistrzostw. To będzie największy obciach na mundialu, żeby taki zespół tak wysoko zaszedł...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Imho, awans Kostaryki, to będzie obciach. ;)
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kostaryka przynajmniej coś ciekawego pokazała w grupie...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Ale co Grzesiu? :wink:
GrimgorIronhide pisze:

DZIK
Oszukista

Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, o 22:16 przez DZIK, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz pisze:Ale co Grzesiu? :wink:
Kilka fajnych zagrań z pierwszej piłki, parę bramek i paru ogranych mistrzów świata - to całkiem sporo jak na drużynę skazaną na pożarcie. Choćby dlatego mam do nich o wiele wiekszą sympatię niż do Karagounisa i spólki...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

smiejagreg pisze:Zmarnowałem właśnie 45 minut z okładem na oglądanie najbardziej beznadziejnego meczu na tych mistrzostwach. Wygląda na to, że te ciecie-farciarze z Grecji wejdą do najlepszej ósemki tych mistrzostw. To będzie największy obciach na mundialu, żeby taki zespół tak wysoko zaszedł...

Stary ty mówisz o 1/4 finałów. Pamiętasz te ME, gdzie tą wstrętną grą wygrali turniej. Mam nadzieję, że tym razem im się coś takiego nie uda. Nienawidzę gry tej reprezentacji. Nie przepadam za tym narodem. Nie lubię niebieskiego koloru.

Wierzę, że Kostaryka da radę.

EDIT: Mówiłem :wink:

Bramkarz frajer #-o
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

DZIK
Oszukista

smiejagreg pisze:
Kilka fajnych zagrań z pierwszej piłki, parę bramek i paru ogranych mistrzów świata - to całkiem sporo jak na drużynę skazaną na pożarcie. Choćby dlatego mam do nich o wiele wiekszą sympatię niż do Karagounisa i spólki...
+1

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:
Chociaż Grecja przegrywa, to nie obraźcie się Grzesiu z Dzikiem, Kostaryka to latynoska, przeciętna dziwka, jak wytańczy swoje, to Grecy się spuszczą, jak nie, to Grecy wezmą ją na fleki. :wink:
Oby terroryś :mrgreen: ci zajęli ich hotel.
GrimgorIronhide pisze:

DZIK
Oszukista

Przynajmniej wytańczy a nie leży, rozkłada nogi
i liczy na sędziów
jak te europejskie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord