MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
DZIK
Oszukista

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: DZIK »

Europejskie Teamy na tym turnieju - graja im te ich pruskie hymny dumnych białych ludzi
a stadko ciapatych, śniadych i murzynów reprezentuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

DZIK pisze:Europejskie Teamy na tym turnieju - graja im te ich pruskie hymny dumnych białych ludzi
a stadko ciapatych, śniadych i murzynów reprezentuje :mrgreen:
Rasista :mrgreen:

Całkiem fajny meczyk. Szkoda że brak skuteczności u obu drużyn. Ze 2:2 już mogło spokojnie być... U Belgów brakuje mózgu drużyny, klasowego rozgrywacza. Stąd brak płynności gry. Skrzydła chodzą jakoś, ale czegoś im jednak brakuje, póki co. De Bruyne mnie nie przekonuje. Podobnie Hazard...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ale strzał poszedł. Gdyby to się w okienko zmieściło... [-o<
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No, bomba była że hej... Piłka jest ciekawa - Amerykanie przez całą II połowę bronili się rozpaczliwie, żeby w ostatniej minucie zmarnować 200% sytuację na zwycięstwo... Myślę, że w dogrywce Belgowie ich jednak zmęczą w końcu...

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Oglądam 90 minut, nie ma bramek, ide umyć zęby i się odlać, wracam i od razu 1:0 -.-
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No i po wszystkiemu jest :P :!: ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

:lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

USA!!

Ale pocisnęli końcówkę :)
Aż zamarzyła mi się ta bramka na 2-2 :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Sorry, ale czemu to wygłąda tak - jest gorąc, wysoka wilgotność, najtrudniejsze warunki. Więc wszystkie zespoły mówią - no to spoko, pograjmy se 120 minut a nie 90 będzie super.

Czy mi się wydaje czy tylko mecz Francji i Holandii skończył się w czasie gry
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

DZIK
Oszukista

-Qc- pisze:Sorry, ale czemu to wygłąda tak - jest gorąc, wysoka wilgotność, najtrudniejsze warunki. Więc wszystkie zespoły mówią - no to spoko, pograjmy se 120 minut a nie 90 będzie super.
Czy mi się wydaje czy tylko mecz Francji i Holandii skończył się w czasie gry
Kolumbia jeszcze miała z górki
Już tylko dwa mecze będą w trudnej strefie klimatycznej:
Brazylia - Kolumbia w Fortalezie (tu oba teamy u siebie choć większość reprezentantów Brazylii pochodzi z innych regionów i od lat gra w łagodniejszym klimacie)
Holandia - Kostaryka w Salvadorze (teoretycznie jedynie Holendrzy będą jeszcze grali w mocno obcej strefie klimatycznej)
Pozostałe mecze 1/4 i cała strefa medalowa już na południu.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Jakby nie było to duzo sie dzieje na tych mistrzostwach, sporo niespodzianek , druzyny z grupy śmierci odpadły , jeszcze pare meczy do konca , będzie sie działo :D
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

zdecydowanie najciekawszy mundial jaki pamiętam (od '94 bo Italia 90 to tylko koszulkę miałem jako bajtel)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Pamiętasz jak w 1998 Francja ograła Brazylie w finale i te dwie główki Zidane'a , wtedy pełno dzieciaków zaczeło nosic niebieskie koszulki z kogucikiem, to był szał pał :lol2:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne. :mrgreen:
Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji :P . To se ne vrati...

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

na pewno będziemy jeszcze grali z San Marino i ktoś w tym meczu może konczyć karierę z naszej reprezentacji to i pięknego samobója uda się strzelić :)
albo ktoś z San Marino na swoje zakończenie nam strzeli.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Laik pisze:zdecydowanie najciekawszy mundial jaki pamiętam (od '94 bo Italia 90 to tylko koszulkę miałem jako bajtel)
Odczuwam dokładnie to samo.

Nigdy wcześniej, żaden mundial mnie tak nie zabsorbował i przykuł do TV....tutaj każdy mecz fajnie się ogląda, w każdym meczu walka, duża ilość akcji, bramek.
Meczów gdzie się nic nie działo można policzyć na palcach jednej ręki i co najlepsze na szczęście tych meczów nie oglądałem :mrgreen:

Ogólnie w ćwierfinałach mamy 3 ciekawe mecze gdzie może paść sensacja

Brazylia - Kolumbia
Kostaryka - Holandia
Argentyna - Belgia

Jak myślicie ? Padnie gdzieś sensacja ? Gdzie byście tej sensacji upatrywali ?
Ewentualnie która dla Was byłaby najlepsza ?

Największe szanse na sensacje wydaje mi się ma Belgia i może ograć wciąż niepewnie i słabo grających Argentyńczyków, co doprowadziłoby do tego, że w finale wylądować może Holandia czyli po drugiej stronie najchętniej widziałbym Brazylię (Brazylia - Holandia = taki finał ? nice :mrgreen: - ewentualnie Kolumbia - Holandia - nie chciałbym Europejskiego finału, wolę mieszankę)

A najbardziej to by mnie ucieszyła sensacja Kostaryki, gdyby pyknęli Holandię :twisted: :twisted:

PS. Joke mundialowy: "Dlaczego nie może być mecz Jamajka-Kolumbia?"

.... "Bo jedni spaliliby całą trawę a drudzy wciągneliby wszystkie kreski :mrgreen: :mrgreen: "
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sensacja będzie, jak Brazylia wygra z Kolumbią :mrgreen:

DZIK
Oszukista

true :mrgreen:
chciałbym żeby przeszły dalej
Kolumbia
Kostaryka
Francja
Argentyna
@ Luc - najbardziej niepewnie i słabo to zagrały ostatnio Niemcy :D
Również Holandia i Belgia spokojnie mogą zostać tak określone jeśli chodzi o styl w jakim wygrały 1/8.
Tylko Kolumbia i Francja wygrały wyraźniej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Onazi ma złamaną nogę po brutalnym wejściu Matouidiego. Ciekawe, czy Francuz zostanie ukarany odpowiednio - wszak to masakryczne zdarzenie imho jest o wiele bardziej szkodliwe i niebezpieczne, niż działalność gryzonia.

ODPOWIEDZ