MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Europejskie Teamy na tym turnieju - graja im te ich pruskie hymny dumnych białych ludzi
a stadko ciapatych, śniadych i murzynów reprezentuje
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
RasistaDZIK pisze:Europejskie Teamy na tym turnieju - graja im te ich pruskie hymny dumnych białych ludzi
Całkiem fajny meczyk. Szkoda że brak skuteczności u obu drużyn. Ze 2:2 już mogło spokojnie być... U Belgów brakuje mózgu drużyny, klasowego rozgrywacza. Stąd brak płynności gry. Skrzydła chodzą jakoś, ale czegoś im jednak brakuje, póki co. De Bruyne mnie nie przekonuje. Podobnie Hazard...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No, bomba była że hej... Piłka jest ciekawa - Amerykanie przez całą II połowę bronili się rozpaczliwie, żeby w ostatniej minucie zmarnować 200% sytuację na zwycięstwo... Myślę, że w dogrywce Belgowie ich jednak zmęczą w końcu...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No i po wszystkiemu jest ...
USA!!
Ale pocisnęli końcówkę
Aż zamarzyła mi się ta bramka na 2-2
Ale pocisnęli końcówkę
Aż zamarzyła mi się ta bramka na 2-2
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Sorry, ale czemu to wygłąda tak - jest gorąc, wysoka wilgotność, najtrudniejsze warunki. Więc wszystkie zespoły mówią - no to spoko, pograjmy se 120 minut a nie 90 będzie super.
Czy mi się wydaje czy tylko mecz Francji i Holandii skończył się w czasie gry
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Kolumbia jeszcze miała z górki-Qc- pisze:Sorry, ale czemu to wygłąda tak - jest gorąc, wysoka wilgotność, najtrudniejsze warunki. Więc wszystkie zespoły mówią - no to spoko, pograjmy se 120 minut a nie 90 będzie super.
Już tylko dwa mecze będą w trudnej strefie klimatycznej:
Brazylia - Kolumbia w Fortalezie (tu oba teamy u siebie choć większość reprezentantów Brazylii pochodzi z innych regionów i od lat gra w łagodniejszym klimacie)
Holandia - Kostaryka w Salvadorze (teoretycznie jedynie Holendrzy będą jeszcze grali w mocno obcej strefie klimatycznej)
Pozostałe mecze 1/4 i cała strefa medalowa już na południu.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji . To se ne vrati...Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne.
na pewno będziemy jeszcze grali z San Marino i ktoś w tym meczu może konczyć karierę z naszej reprezentacji to i pięknego samobója uda się strzelić
albo ktoś z San Marino na swoje zakończenie nam strzeli.
albo ktoś z San Marino na swoje zakończenie nam strzeli.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Odczuwam dokładnie to samo.Laik pisze:zdecydowanie najciekawszy mundial jaki pamiętam (od '94 bo Italia 90 to tylko koszulkę miałem jako bajtel)
Nigdy wcześniej, żaden mundial mnie tak nie zabsorbował i przykuł do TV....tutaj każdy mecz fajnie się ogląda, w każdym meczu walka, duża ilość akcji, bramek.
Meczów gdzie się nic nie działo można policzyć na palcach jednej ręki i co najlepsze na szczęście tych meczów nie oglądałem
Ogólnie w ćwierfinałach mamy 3 ciekawe mecze gdzie może paść sensacja
Brazylia - Kolumbia
Kostaryka - Holandia
Argentyna - Belgia
Jak myślicie ? Padnie gdzieś sensacja ? Gdzie byście tej sensacji upatrywali ?
Ewentualnie która dla Was byłaby najlepsza ?
Największe szanse na sensacje wydaje mi się ma Belgia i może ograć wciąż niepewnie i słabo grających Argentyńczyków, co doprowadziłoby do tego, że w finale wylądować może Holandia czyli po drugiej stronie najchętniej widziałbym Brazylię (Brazylia - Holandia = taki finał ? nice - ewentualnie Kolumbia - Holandia - nie chciałbym Europejskiego finału, wolę mieszankę)
A najbardziej to by mnie ucieszyła sensacja Kostaryki, gdyby pyknęli Holandię
PS. Joke mundialowy: "Dlaczego nie może być mecz Jamajka-Kolumbia?"
.... "Bo jedni spaliliby całą trawę a drudzy wciągneliby wszystkie kreski "
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sensacja będzie, jak Brazylia wygra z Kolumbią
true
chciałbym żeby przeszły dalej
Kolumbia
Kostaryka
Francja
Argentyna
@ Luc - najbardziej niepewnie i słabo to zagrały ostatnio Niemcy
Również Holandia i Belgia spokojnie mogą zostać tak określone jeśli chodzi o styl w jakim wygrały 1/8.
Tylko Kolumbia i Francja wygrały wyraźniej.
chciałbym żeby przeszły dalej
Kolumbia
Kostaryka
Francja
Argentyna
@ Luc - najbardziej niepewnie i słabo to zagrały ostatnio Niemcy
Również Holandia i Belgia spokojnie mogą zostać tak określone jeśli chodzi o styl w jakim wygrały 1/8.
Tylko Kolumbia i Francja wygrały wyraźniej.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Onazi ma złamaną nogę po brutalnym wejściu Matouidiego. Ciekawe, czy Francuz zostanie ukarany odpowiednio - wszak to masakryczne zdarzenie imho jest o wiele bardziej szkodliwe i niebezpieczne, niż działalność gryzonia.