MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014

Post autor: Sławol »

Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne. :mrgreen:
Mnie na świecie jeszcze nie było, Wapniaku :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Sławol pisze:
Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne. :mrgreen:
Mnie na świecie jeszcze nie było, Wapniaku :mrgreen:
A ja do podstawówki śmigałem...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

smiejagreg pisze:
Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji :P . To se ne vrati...
A wy wciąz żyjecie tamtymi chwilami ,żeby chociaz obecna reprezentacja grała w połowie jak tamta :roll:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

kangur022 pisze:
smiejagreg pisze:
Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji :P . To se ne vrati...
A wy wciąz żyjecie tamtymi chwilami ,żeby chociaz obecna reprezentacja grała w połowie jak tamta :roll:
Lata 80 te były magiczne w piłce. Wielu kibiców twierdzi że nie tylko Polska ale i Włochy, Argentyna, Niemcy nigdy już później tak nie zagrały, w Brazylii starsze kibicowskie pokolenie za najładniej grającą ich reprezentację uważa Brazylię z 1982.
Z 1982 pamiętam tylko jakieś przebłyski - smutek po walce Francji z Niemcami, strzał Bertoniego i chaotycznego bramkarza Peru. Euro 84 i mundial 86 już dobrze.
Chciałbym powrotu mundialu z roku 1986 na tym mundialu...

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jaja sobie robicie? Puszczają czasem te stare mecze w TV Sport i tego się nie da oglądać.
Obrazek
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

To nie tak, że tego nie da się oglądać, ale to jest inny obraz. To co czasem puszczają, to ogląda się jak wystawę w muzeum, powoli, z namysłem, czasem błądząc myślami gdzieś daleko. Ale zasiadać przed starymi meczami z chipsami i piwem to absurd.

Ja na to czasami zerkam jak na bardzo, bardzo stare filmy podziwiając nie tyle fabułę, bo ta z czarno-białych filmów nie do końca trafia w gusta współczesnych, co dawną manierę gry aktorskiej i pewne dawne schematy. 10-15 minut na taki mecz pozerkam.

Bardzo chętnie oglądam skróty dawnych meczy, ale zgadzam się z Dębkiem, że 90 minut nawet takiego szlagieru jak Polska - Belgia nie wysiedzę ze spokojem.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Dębek pisze:Jaja sobie robicie? Puszczają czasem te stare mecze w TV Sport i tego się nie da oglądać.
+1 mam wrażenie że to byl zupelnie inny sport. To porownanie do kinomatografi jest bardzo trafne, stare mecze są jak westerny z Clintem Eastwoodem podczas gdy wspolczesna pilka to kino akcji.
Obrazek

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Dębek pisze:Jaja sobie robicie? Puszczają czasem te stare mecze w TV Sport i tego się nie da oglądać.
A czy to co widzieliśmy w 1/8 było takie wspaniałe? Dużo biegania i chaosu, bramkarze ratujący babole, niemal każdy mecz przeciągnięty żeby wcisnąć tego jednego gola przewagi.

Popatrzmy na stare mocne firmy, mistrzów świata i finalistów mundiali, czy obecne są naprawdę takie czadowe:
Brazylia? nie przypominam sobie kiedy była tak słaba ja teraz
Włochy? tylko 4 lata temu były tak słabe jak teraz
Niemcy? zero porównania z dawną, sprawną maszyną
Argentyna? W 1986, 1990, 2006 była dużo mocniejsza niż teraz
Anglia? nie przypominam sobie kiedy była tak słaba jak teraz
Holandia? wielokrotnie bywała mocniejsza niż teraz jest
Hiszpania - wiadomo...
Francja - ta z 1998 i tamta Platiniego były dużo mocniejsze od obecnej
Urugwaj? to już nie ta drużyna
Portugalia -- to se ne vrati

To o co chodzi? :mrgreen:
Że biegają szybciej i skaczą wyżej? Że przerwy na żądanie trenera do wodopoju i zaczyna koszykówkę to przypominać :wink:
czy może o to że żaden, nawet najlepszy mecz z puszki nigdy nie odda napięcia i klimatu tego co dzieje się na bieżąco?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

DZIK pisze:A czy to co widzieliśmy w 1/8 było takie wspaniałe? Dużo biegania i chaosu, bramkarze ratujący babole, niemal każdy mecz przeciągnięty żeby wcisnąć tego jednego gola przewagi.
O to to to. Zastanawiałem się, czy to moje subiektywne odczucie, ale po raczej emocjonującej fazie grupowej i tym gradzie bramek i niespodziankach na każdym kroku, spodziewałem się, że te mistrzostwa będą najlepszymi, jakie widziałem dotąd. Natomiast 1/8 mnie zupełnie rozczarowała. Było nudno, zachowawczo, przewidywalnie. Ja wiem, że nikt nie będzie ryzykował od pierwszych minut, ale jakoś duch tej gry upadł po prostu, ta faza wyglądała jak szachy.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

rafixator pisze:
+1 mam wrażenie że to byl zupelnie inny sport. To porownanie do kinomatografi jest bardzo trafne, stare mecze są jak westerny z Clintem Eastwoodem podczas gdy wspolczesna pilka to kino akcji.
Clint jest najlepszy!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Dzik
spójrzmy na to z innej strony

Algieria,Meksyk czy Chile – nigdy nie grali tak ładnie jak teraz
Kolumbia czy Kostaryka – najlepsze mundiale w historii i jeszcze grają

Po prostu zmiana warty :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Widac na tym mundialu jak przepaśc ktira kiedys była między druzynami sie zmniejsza .Przed tymi mistrzostwami nikt nie obstawiał ze Algieria wyjdzie z grupy , a tu zonk :P
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

zobaczyl bys przepaść i to czarną i głęboką gdyby nasza kadra sie zakwalifikowała :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Nasza kadra jeszcze od dna sie nie odbiła, chociaz w wiekszosci do przez naszych działaczy :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

kangur022 pisze:Nasza kadra jeszcze od dna sie nie odbiła, chociaz w wiekszosci do przez naszych działaczy
http://www.youtube.com/watch?v=GkeZF4_1erU ;)

Na mistrza świata typuję Niemcy lub Holandię 8)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Obrazek
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Wcześniej było z Ochoą.
Z fejsa:
"Już dzisiaj wieczorem, Francja gra z Niemcami. Jeżeli ich obrona wytrzyma 90 minut to pobije rekord z II wojny światowej." :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Było też w Anty Radiu wczoraj ;)

Vive la France! :mrgreen:
Wisła Kraków.

quas