Mnie na świecie jeszcze nie było, WapniakuSiweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne.
MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
A wy wciąz żyjecie tamtymi chwilami ,żeby chociaz obecna reprezentacja grała w połowie jak tamtasmiejagreg pisze:Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji . To se ne vrati...Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne.
''If you show your teeth, bite''
Lata 80 te były magiczne w piłce. Wielu kibiców twierdzi że nie tylko Polska ale i Włochy, Argentyna, Niemcy nigdy już później tak nie zagrały, w Brazylii starsze kibicowskie pokolenie za najładniej grającą ich reprezentację uważa Brazylię z 1982.kangur022 pisze:A wy wciąz żyjecie tamtymi chwilami ,żeby chociaz obecna reprezentacja grała w połowie jak tamtasmiejagreg pisze:Dokładnie. A wcześniej zajebista bramka Szarmacha na zakończenie kariery w reprezentacji . To se ne vrati...Siweusz pisze:Szał pał, to był w 82 jak Kupcewicz walnął z wolnego tym kogucikom. Łzy Platiniego. Bezcenne.
Z 1982 pamiętam tylko jakieś przebłyski - smutek po walce Francji z Niemcami, strzał Bertoniego i chaotycznego bramkarza Peru. Euro 84 i mundial 86 już dobrze.
Chciałbym powrotu mundialu z roku 1986 na tym mundialu...
To nie tak, że tego nie da się oglądać, ale to jest inny obraz. To co czasem puszczają, to ogląda się jak wystawę w muzeum, powoli, z namysłem, czasem błądząc myślami gdzieś daleko. Ale zasiadać przed starymi meczami z chipsami i piwem to absurd.
Ja na to czasami zerkam jak na bardzo, bardzo stare filmy podziwiając nie tyle fabułę, bo ta z czarno-białych filmów nie do końca trafia w gusta współczesnych, co dawną manierę gry aktorskiej i pewne dawne schematy. 10-15 minut na taki mecz pozerkam.
Bardzo chętnie oglądam skróty dawnych meczy, ale zgadzam się z Dębkiem, że 90 minut nawet takiego szlagieru jak Polska - Belgia nie wysiedzę ze spokojem.
Ja na to czasami zerkam jak na bardzo, bardzo stare filmy podziwiając nie tyle fabułę, bo ta z czarno-białych filmów nie do końca trafia w gusta współczesnych, co dawną manierę gry aktorskiej i pewne dawne schematy. 10-15 minut na taki mecz pozerkam.
Bardzo chętnie oglądam skróty dawnych meczy, ale zgadzam się z Dębkiem, że 90 minut nawet takiego szlagieru jak Polska - Belgia nie wysiedzę ze spokojem.
A czy to co widzieliśmy w 1/8 było takie wspaniałe? Dużo biegania i chaosu, bramkarze ratujący babole, niemal każdy mecz przeciągnięty żeby wcisnąć tego jednego gola przewagi.Dębek pisze:Jaja sobie robicie? Puszczają czasem te stare mecze w TV Sport i tego się nie da oglądać.
Popatrzmy na stare mocne firmy, mistrzów świata i finalistów mundiali, czy obecne są naprawdę takie czadowe:
Brazylia? nie przypominam sobie kiedy była tak słaba ja teraz
Włochy? tylko 4 lata temu były tak słabe jak teraz
Niemcy? zero porównania z dawną, sprawną maszyną
Argentyna? W 1986, 1990, 2006 była dużo mocniejsza niż teraz
Anglia? nie przypominam sobie kiedy była tak słaba jak teraz
Holandia? wielokrotnie bywała mocniejsza niż teraz jest
Hiszpania - wiadomo...
Francja - ta z 1998 i tamta Platiniego były dużo mocniejsze od obecnej
Urugwaj? to już nie ta drużyna
Portugalia -- to se ne vrati
To o co chodzi?
Że biegają szybciej i skaczą wyżej? Że przerwy na żądanie trenera do wodopoju i zaczyna koszykówkę to przypominać
czy może o to że żaden, nawet najlepszy mecz z puszki nigdy nie odda napięcia i klimatu tego co dzieje się na bieżąco?
O to to to. Zastanawiałem się, czy to moje subiektywne odczucie, ale po raczej emocjonującej fazie grupowej i tym gradzie bramek i niespodziankach na każdym kroku, spodziewałem się, że te mistrzostwa będą najlepszymi, jakie widziałem dotąd. Natomiast 1/8 mnie zupełnie rozczarowała. Było nudno, zachowawczo, przewidywalnie. Ja wiem, że nikt nie będzie ryzykował od pierwszych minut, ale jakoś duch tej gry upadł po prostu, ta faza wyglądała jak szachy.DZIK pisze:A czy to co widzieliśmy w 1/8 było takie wspaniałe? Dużo biegania i chaosu, bramkarze ratujący babole, niemal każdy mecz przeciągnięty żeby wcisnąć tego jednego gola przewagi.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Clint jest najlepszy!rafixator pisze:+1 mam wrażenie że to byl zupelnie inny sport. To porownanie do kinomatografi jest bardzo trafne, stare mecze są jak westerny z Clintem Eastwoodem podczas gdy wspolczesna pilka to kino akcji.Dębek pisze:Jaja sobie robicie? Puszczają czasem te stare mecze w TV Sport i tego się nie da oglądać.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
@Dzik
spójrzmy na to z innej strony
Algieria,Meksyk czy Chile – nigdy nie grali tak ładnie jak teraz
Kolumbia czy Kostaryka – najlepsze mundiale w historii i jeszcze grają
Po prostu zmiana warty
spójrzmy na to z innej strony
Algieria,Meksyk czy Chile – nigdy nie grali tak ładnie jak teraz
Kolumbia czy Kostaryka – najlepsze mundiale w historii i jeszcze grają
Po prostu zmiana warty
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
http://www.youtube.com/watch?v=GkeZF4_1erUkangur022 pisze:Nasza kadra jeszcze od dna sie nie odbiła, chociaz w wiekszosci do przez naszych działaczy
Na mistrza świata typuję Niemcy lub Holandię
Wcześniej było z Ochoą.
Z fejsa:
"Już dzisiaj wieczorem, Francja gra z Niemcami. Jeżeli ich obrona wytrzyma 90 minut to pobije rekord z II wojny światowej."
Z fejsa:
"Już dzisiaj wieczorem, Francja gra z Niemcami. Jeżeli ich obrona wytrzyma 90 minut to pobije rekord z II wojny światowej."
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Było też w Anty Radiu wczoraj
Vive la France!
Vive la France!
Wisła Kraków.
Nie tylko u nas jest bydło:
http://www.sport.pl/mundial2014/1,13772 ... rzom_.html
http://www.sport.pl/mundial2014/1,13772 ... rzom_.html
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony