Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Re: Warstadt by qc

Post autor: Kacpi 1998 »

podstawka wyjątkowo brzydka :|

muadib1980
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: muadib1980 »

Super, teraz widzę z jak ciemnej "D" jestem z moim malowaniem :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jeśli chcesz ufać to Stali i Skale
Jedynie na nich zbudujesz trwale
Naucz swe dzieci, naucz swe syny
Nie ufaj Elfom zabijaj Gobliny

Tradycja i Pamięć to nasza droga
Na której wrogów czeka kara sroga
Uczymy swe dzieci, uczymy swe syny
Nie ufaj Elfom zabijaj Gobliny

- stara krasnoludzka kołysanka

Nieco ponad kwartał zajęło mi malowanie kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata do skirmiszowej gry bitewnej Warheim FS.

Tym razem modele Krasnoludów to w całości plastikowe figurki od Games Workshop, które osadziłem na scenicznych podstawkach od Scibor MM.

Kowal Run to oryginalny model od GW, któremu dokleiłem tarczę na plecach. Z kolei pozostali bohaterowie, czyli Tan, Długobrody i Łamacz Żelaza to figurki złożone z bitsów pochodzących z zestawów Longbeards oraz Ironbreakers.

Niestety zdjęcia nie wyszły mi najlepiej i póki co nie wiem, czy wynika to z faktu znacznej ilości farby metalicznej na figurkach, czy ustawień aparatu i monitora. Na razie jednak szanowne państwo-draństwo musi mi wybaczyć, w niedalekiej przyszłości zapewne opublikują lepsze zdjęcia.

A na razie pozostała mi do zrobienia diorama na której umieszczę pomalowane już modele.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny jest także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Coś dziwne Ci te oczy wyszły...

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

smiejagreg pisze:Coś dziwne Ci te oczy wyszły...
Trochę jak opętanym :D
Bardzo podobają mi się metaliki na tarczach i zbrojach piechurów. Masz jakiś specjalny przepis na takie antyczne pancerze ??

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Bardzo fajnie. Pasuje mi takie malowanie krasi:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Pinka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pinka »

=D> i takie krasnoludy to ja rozumiem!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze.
Chainsaw7 pisze:
smiejagreg pisze:Coś dziwne Ci te oczy wyszły...
Trochę jak opętanym :D
Bardzo podobają mi się metaliki na tarczach i zbrojach piechurów. Masz jakiś specjalny przepis na takie antyczne pancerze ??
Baza to farba Screaming Bell, rozjaśniana Brass Scorpion, następnie Brass Scorpion + Runefang Steel i na koniec sam Runefang Steel. Wash Nuln Oil i trochę Nihilakh Oxide.

Jako, że w zeszłym tygodniu udało mi się zakończy malowanie modeli Khazadów z Gór Krańca Świata, wróciłem do prac nad Bazarem.

Na chwilę obecną udało mi się pomalować stragany. Co prawda niektóre namioty wymagają jeszcze drobnych poprawek, szczególnie przy wykończeniu tych trójkątnych zwisów - czy jak tam się to nazywa ale na zrobię to w późniejszym terminie, tuż przed przyklejeniem straganów do makiety.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Wygląda niesamowicie =D> Czekam na więcej :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jak zawsze super i już czuć klimat:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurna, Qc - tam jakieś krwawe deszcze padają, że tak spryskane te zadaszenia :wink: :?:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

To jest kwintesencja Warhammera. Świat tak brudny, że z nieba zamiast deszczu pada błoto i Chaos. :D

Serio mówiąc, to strasznie fajne. :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

A ja wiem co tam pada ;) Choć w zdarzeniach losowych można wylosować różne rodzaje deszczu.

W mieście toczyły się walki z siłami Chaosu. Jest częściowo zniszczone, schlapane błotem i krwi, a wśród ruin będą leżały zwłoki.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Podobno Postacie Dramatu nie są zbyt często widywane podczas rozgrywek w Mieście Potępionych, nie wiem czy to prawda, bo od dawna nie byłem wewnątrz murów Mordheim ale wiem z całą pewnością, że bohaterowie specjalni nie występowali do tej pory w Warheim FS. Pora to zmienić.

Zmobilizowany konkursem ogłoszonym przez Hakostwo postanowiłem w końcu spisać reguły pozwalające wynająć Postacie Dramatu podczas rozgrywek w Warheim FS oraz napisać zasady pierwszego bohatera specjalnego, o którego figurce będzie traktował poniższy wpis.

Johann Schweinepulver, Świniopas z Oldenlitz
Idea wykorzystania w czasie bitwy Wybuchowych Świń zrodziła się w umyśle mistrza saperskiego Johanna Schweinepulvera podczas bitwy pod stirlandzkim Hundfeld w AS2503 kiedy to obserwował w akcji Bombardujące Gołębie Herstela-Wencklera. Inżynier, który pod okiem Wolfganga Kugelschreibera z wyróżnieniem ukończył Akademię Inżynierii w Nuln przez następne dwie dekady prowadził badania nad naturą świń oraz spędzał większość swego wolnego czasu nad projektem, którego ostatecznym celem było uszlachetnienie gatunku i opracowanie nowej broni, która pomogłaby stawić czoła niezliczonym zagrożeniom, z jakimi boryka się Imperium lub w czasach pokoju służyć jako przysmak serwowany nie tylko na arystokratycznych stołach.

Johann Schweinepulver przez innych inżynierów nazywany Świniopasem z Oldenlitz jest nader ekscentrycznym specjalistą, który stale mamrocze coś w swym technicznym żargonie będącym swoistym połączeniem języka inżynierów i przyrodników oraz nieustannie biegającym od świni do świni, stale je tresując i szkoląc.

Pierwsze Wybuchowe Świnie użyte przez Świniopasa z Oldenlitz na polu bitwy były wyjątkowo niecelne, przerażone, kwiczące i kręcące się w kółko zwierzęta ruszyły w kierunku położonych na tyłach armii zapasów jedzenia i kuchni polowej, pozbawiając żołnierzy prowiantu i kucharza na następne kilka dni.

Jednakże kolejne miesiące poświęcone na doskonalenie metodyki szkoleń poprawiły celność i skuteczność Wybuchowych Świń, a kiedy zwierzętom udawało się trafić w cel, skutki były przerażające, bowiem całe kompanie wybuchały pośród kaskad wstrząsających ziemią, eksplodujących ładunków wybuchowych.

Po tym, jak mało brakowało, a przyrządzający trufle w czekoladzie kucharz Barona Nordlandu zostałby rozniesiony na drobne kawałeczki przez zbłąkaną Wybuchową Świnię, choć z pewnością nie znajdował się w pobliżu jej zamierzonego celu, zwierzęta ochrzczono mianem Piekielnych Fajerwerków, które zaczerpnięto z niezwykle kwiecistego i bogatego języka arystokraty podczas rugania nieszczęsnego Świniopasa.

Jednak pomimo początkowych niepowodzeń mistrz saperski Johann Schweinepulver, zwany także Świniopasem z Oldenlitz wciąż doskonali techniki hodowli i tresury Wybuchowych Świń osiągając z każdą stoczoną bitwą coraz lepsze rezultaty.

Więcej informacji na temat Johanna Schweinepulvera znajdziecie TUTAJ.

Długo kombinowałem nad tym, jak ma wyglądać figurka przedstawiająca Johanna Schweinepulvera i wciąż zastanawiam się nad skonwertowaniem modelu Chorążego z zestawu BRU-72 Revolting Peasants Musician and Standard Bearer (2) od Lead Adventure. Model wydaje mi się odpowiednio groteskowy do roli Świniopasa z Oldenlitz, a na pewno posiada odpowiednie i charakterystyczne atrybuty. Z drugiej jednak strony mam zamiar wcielić te modele w szeregi Karnawału Chaosu, kompanii do której zasady powinny ukazać się przed końcem tego roku.

Koniec końców postanowiłem iść na żywioł i złożyć inżyniera od świń z bitsów, które pozostały mi po wcześniejszych projektach. A jako, że lubię dostatnio obwieszone modele, to i części zebrało się sporo.

Obrazek
Na umieszczonym powyżej zdjęciu znajduje się większość elementów, które wykorzystałem do złożenia figurki inżyniera Johanna Schweinepulvera.

Jak zaraz zauważycie, udało mi się zidentyfikować większość bitsów, które w znakomitej większość pochodzą od Games Workshop, to jednak zostało kilka elementów, co do pochodzenia których nie jestem pewien - to te zaznaczone pogrubionym wykrzyknikiem !. Gdyby szanowne państwo-draństwo zechciało pomóc i zidentyfikowało owe bitsy, byłbym niezmiernie wdzięczny.

1. Sakwy oraz narzędzia to element z zestawu Miners.
2. Ten element pochodzi najprawdopodobniej z jakiegoś zestawu Terminatorów z WH 40k.!
3. Dzwony, które finalnie nie znalazły się na figurce pochodzą z pudełka Flagellant Warband. Zamiast tego, Świniopas z Oldenlitz otrzymał zwój z sakwą z tego samego zestawu.
4. Choć na zdjęciu znajduje się tylko jedna pieczęć czystości to w ostatecznej wersji na modelu znalazły się trzy. Nie wiem skąd pochodzą te konkretne pieczęcie ale są one dość popularne w zestawach Kosmicznych Marines do WH 40k oraz niektórych pudełkach z modelami Imperium do WFB.!
5. To kolejny element z zestawu Flagellant Warband, który nie znalazł się na modelu.
6. Glewia wraz z dzierżącym drzewiec przedramieniem to bits z zestawu Men-at-arms.
7. Z kolei miecz w pochwie to element z pudełka Empire Greatswords.
8. Świece, jeśli dobrze pamiętam pochodzą z zestawu Empire Battle Wizards.
9. Kapelusz z piórem to bits z zestawu Empire Greatswords.
10. Natomiast głowa pochodzi z pudełka Empire State Troops.
11. Korpus pochodzi z pudełka Men-at-arms.
12. Nogi to bits, który wchodzi w skład zestawu Empire Archers/Huntsmen.
13. Nie mam pojęcia skąd pochodzi ten element ale to i tak nieważne, ponieważ nie znalazł się na wyposażeniu Świniopasa z Oldenlitz.
14. Standardowa podstawka od Games Workshop.
15. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że plecak to element pochodzący z pudełka Cultists.
16. Napierśnik z pewnością pochodzi z któregoś z pudełek z modelami Imperium ale nie mam pojęcia z którego. !
17. I w końcu jedyny element wyprodukowany przez inną firmę niż Games Workshop, czyli worek z przysmakiem dla świń od Ristuls Extra Ordinary Market.
18. Pistolet w kaburze to element wyposażenia Empire Pistoliers.
19. Fajka wraz z trzymającą ją dłonią pochodzi z zestawu Dwarf Warriors. Po obejrzeniu zdjęć poprawiłem otwór w główce fajki.
20. Odziane w bufiasty rękaw ramię, z które wykorzystałem jedynie przedramię, to bits z pudełka Empire Greatswords.

Obrazek

Jestem zadowolony z figurki reprezentującej Johanna Schweinepulvera jako inżyniera. Model wygląda dynamicznie, a ekwipunek dość wiernie prezentuje wyposażenie posiadane przez inżyniera.

Jeśli jednak chodzi o Świniopasa z Oldenlitz to czegoś mi brakuje w tym modelu... Ale póki co musi mi wystarczyć to co mam.

Większość elementów elementów przed przyklejeniem została spinowana. A jedynym poważniejszym zabiegiem było wydłużenie korpusu o około 2mm, tak by model trzymał lepsze proporcje - jeśli w ogóle można mówić o jakichkolwiek proporcjach w przypadku figurek od Games Workshop.

Obrazek

Wybuchowe świnie to oczywiście modele pochodzące z zestawów Powder Pigs 1 i Powder Pigs 2 od Lead Adventure.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Bardzo fajna konwersja, czekam na malowanie :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Wybuchowe świnie rządzą i ten klimat :!: =D>

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

quidamcorvus pisze:
1. Sakwy oraz narzędzia to element z zestawu Miners.
2. Ten element pochodzi najprawdopodobniej z jakiegoś zestawu Terminatorów z WH 40k.!
3. Dzwony, które finalnie nie znalazły się na figurce pochodzą z pudełka Flagellant Warband. Zamiast tego, Świniopas z Oldenlitz otrzymał zwój z sakwą z tego samego zestawu.
4. Choć na zdjęciu znajduje się tylko jedna pieczęć czystości to w ostatecznej wersji na modelu znalazły się trzy. Nie wiem skąd pochodzą te konkretne pieczęcie ale są one dość popularne w zestawach Kosmicznych Marines do WH 40k oraz niektórych pudełkach z modelami Imperium do WFB.!
5. To kolejny element z zestawu Flagellant Warband, który nie znalazł się na modelu.
6. Glewia wraz z dzierżącym drzewiec przedramieniem to bits z zestawu Men-at-arms.
7. Z kolei miecz w pochwie to element z pudełka Empire Greatswords.
8. Świece, jeśli dobrze pamiętam pochodzą z zestawu Empire Battle Wizards.
9. Kapelusz z piórem to bits z zestawu Empire Greatswords.
10. Natomiast głowa pochodzi z pudełka Empire State Troops.
11. Korpus pochodzi z pudełka Men-at-arms.
12. Nogi to bits, który wchodzi w skład zestawu Empire Archers/Huntsmen.
13. Nie mam pojęcia skąd pochodzi ten element ale to i tak nieważne, ponieważ nie znalazł się na wyposażeniu Świniopasa z Oldenlitz.
14. Standardowa podstawka od Games Workshop.
15. Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że plecak to element pochodzący z pudełka Cultists.
16. Napierśnik z pewnością pochodzi z któregoś z pudełek z modelami Imperium ale nie mam pojęcia z którego. !
17. I w końcu jedyny element wyprodukowany przez inną firmę niż Games Workshop, czyli worek z przysmakiem dla świń od Ristuls Extra Ordinary Market.
18. Pistolet w kaburze to element wyposażenia Empire Pistoliers.
19. Fajka wraz z trzymającą ją dłonią pochodzi z zestawu Dwarf Warriors. Po obejrzeniu zdjęć poprawiłem otwór w główce fajki.
20. Odziane w bufiasty rękaw ramię, z które wykorzystałem jedynie przedramię, to bits z pudełka Empire Greatswords.
2.Wyglada jak tarcza od grey knightow, na herb.
4. Purity seals, de facto jest w kazdym pudelku do space marinow (czy tactical, tam jest dla sierzanta, czy terminatorzy)
13. Za cholere nie mam pojecia :)
16. As above.

Wyglad figurki 5/6, wiec brawa wielkie. Nie ma 6 bo wyglada jakos pokracznie, te gotowe swiniopasy, o ktorych pisales przy rozpakowywaniu pudelka wygladaja jednak lepiej. :)

Czekam na skonczony i pomalowany bazar! Sam zakupilem zestaw straganow i wszelkich workow, takze jestem bardzo ciekaw jak bedzie to wygladac pomalowane :)
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Pomalowałem pierwszą z Postaci Dramatu do Warheim FS.

Poniżej, szanowne państwo-draństwo może obejrzeć zdjęcia Johanna Schweinepulvera, Świniopasa z Oldenlitza.

Więcej o samym modelu możecie przeczytać TUTAJ. Natomiast TU przeczytacie więcej o samym bohaterze specjalnym.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek