Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
smh masz racje.
praktycznie od poczatku edycji pisalem o longach z shieldami
aczkolwiek pytanie bylo o warriorow a ci z tarczami juz tacy dobrzy nie beda.
praktycznie od poczatku edycji pisalem o longach z shieldami
aczkolwiek pytanie bylo o warriorow a ci z tarczami juz tacy dobrzy nie beda.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Smh pisze:Bullshit...Morok pisze:zawsze GW bo to jest siła uderzenia lepiej przywalić niż mieć parry save
Longi z tarczami to twardy orzech do zgryzienia! Zwłaszcza jak wstawisz tam BSB/Runesmitha z pierścionkiem.
Ostatnio 50tką wytrzymała, odbiła 6 trolli, orczy rydwan oraz savagy... po walce zostało ich chyba 46? Więc parry daje w cholerę dużo!
Opowiedz mi o tym.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
coś Ci się pomyliło pytanie o warriorów, a nie o longiMorok pisze:Bullshit...
Longi z tarczami to twardy orzech do zgryzienia! Zwłaszcza jak wstawisz tam BSB/Runesmitha z pierścionkiem.
Ostatnio 50tką wytrzymała, odbiła 6 trolli, orczy rydwan oraz savagy... po walce zostało ich chyba 46? Więc parry daje w cholerę dużo!
co do Twojej zmyślonej opowieści o Longach to ładnie wyobraźnia działa, co jeszcze nimi zabiłeś może całą armię ?
akurat longi z shieldami sa w stanie naprawde sporo zdzialac. tym bardziej jak szarzuja.
gdy sami sa szarzowani maja dodatkowe punkt przy parry save wiec to tez calkiem niezle.
gdy sami sa szarzowani maja dodatkowe punkt przy parry save wiec to tez calkiem niezle.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Pohamuj jęzor krótkobrody...Morok pisze:co do Twojej zmyślonej opowieści o Longach to ładnie wyobraźnia działa, co jeszcze nimi zabiłeś może całą armię ?
masz foty: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=112&t=45858
Chcesz zapis tura po turze? Czy dalej będziesz wytykał zmyślanie?
edit: longi to lewy dolny róg planszy... jakbyś nie ogarnął
edit 2: okłamałem o tyle, że z 40 zostało 32... well
edit 3: zamieniłem link na raport
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, o 10:04 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Nawet chyba 5+ mieli warda. Słabo poszło Orasom (2 hity z impaktów!), ale wymieniony przeze mnie wątek zaistniał. Więc ze strony Morok jakieś przeprosiny by się przydały...panterq pisze:Savage z wardem na 6+? Ogólnie wygląda to strasznie słabo ze strony orków.
Co do tajemnicy magicznego klocka... BSB z runa +2CR czyni cuda!!!
edit: Patryk uświadomił mi, że to były jednak Orasy bez warda, ale z savem na 5+, więc przy ataku s4 Longów mieli sv na 6+.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
-
- Chuck Norris
I ja wystawiam longów z tarczami. Co do GW, to daję ją do Warriorów gdzie dodatkowo siedzi lord na tarczy. Longów z GW nie czuję - strasznie drodzy a od tego są hammerersi. Czyli kolejność jest taka: longi z tarczami. Warriorsi z GW i lordem, Młocarze.
ale oczywiście mogę się mylić.
p.s. Mi z kolei kiedyś longi z tarczami uciekły po starciu z Black Orkami, nawet mniej licznymi, aż nóżek im nie było widać - od tego czasu gram ze stubornem obszarowym od hamków
ale oczywiście mogę się mylić.
p.s. Mi z kolei kiedyś longi z tarczami uciekły po starciu z Black Orkami, nawet mniej licznymi, aż nóżek im nie było widać - od tego czasu gram ze stubornem obszarowym od hamków
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Warhammer to w dalszym ciągu gra oparta na rzucie kostką, ja kiedyś grając ogrami wystrzeliłem 2 ironblasterami, aby zniszczyć hellblastera, od paniki uciekł klocek great swordsów z 2 bohaterami i lordem, wózek + to hit i 7 konnych chaosu, turę później za stół uciekł kloc halabard i Balthasar Gelt... 4 mourny robiły za warmachine hunterów, a maneaterzy strzelali do steam tanka
Edit:
Edit:
Mi kiedyś uciekł klocek longów z LD10 stubborn + bsb w walce z crypt horrorami, a combat przegrałem przez rear charge zombiakowGarland the Ironfart pisze:p.s. Mi z kolei kiedyś longi z tarczami uciekły po starciu z Black Orkami, nawet mniej licznymi, aż nóżek im nie było widać - od tego czasu gram ze stubornem obszarowym od hamków
Slayer Zabójców pisze:Warhammer to w dalszym ciągu gra oparta na rzucie kostką
Niektórzy nigdy tego nie zrozumieją. W tym świecie najbardziej absurdalne rzeczy się zdarzają... w końcu epic fantasy...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Bede gral przeciwko krasnalom (i ja i przeciwnik jestesmy poczatkujacy), czytam army book dwarfow i chcialbym sie upewnic co do gyrocoptera: czy teardrop ze steamguna musi byc polozony dokladnie jako przedluzenie dzialka czy tez mozna go ustawic dowolnie w granicach przedniej strefy, byleby sie stykal z dzialkiem? Rozumiem ze trafienia pod teardropem sa automatyczne, po co wiec gyrocopterowi BS?
Chodzi mi o to czy ten template musi byc skierowany na wprost czy moze byc przechylony lekko na skos w granicy przedniej strefy
Edit: czy slayersi robia deathblow nawet jesli juz wykonali ataki w swojej inicjatywie?
Edit: czy slayersi robia deathblow nawet jesli juz wykonali ataki w swojej inicjatywie?
Tak.Bosch pisze:czy slayersi robia deathblow nawet jesli juz wykonali ataki w swojej inicjatywie?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Template musi byc w całosci w przedniej strefie, nie musi byc połozony w osi modelu.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Bo jest wyposażony w broń umożliwiająca wykonanie takiej akcji (brimstone gun, cletter gun), w dodatku te dwa działka mają zasadę Quick to fire której używa się właśnie przy S&S.
Co do flejm templejtki, to nie mam pewnosci, nie jest to breath weapon, tylko broń zasięgowa więc powino być dozwolone. Przypominam sobie pewną dyskusję, gdzie uzgodniono że można templejtem robić S&S, ale w momencie gdy tylko przeciwnik znajdzie się w zasięgu, czyli z możliwością trafienia 2-3 modeli...
Co do flejm templejtki, to nie mam pewnosci, nie jest to breath weapon, tylko broń zasięgowa więc powino być dozwolone. Przypominam sobie pewną dyskusję, gdzie uzgodniono że można templejtem robić S&S, ale w momencie gdy tylko przeciwnik znajdzie się w zasięgu, czyli z możliwością trafienia 2-3 modeli...
Zasady Stand & Shoot mówią, że model musi posiadać missle weapon. Uznaliśmy, że steam gun to nie jest missle weapon.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Witam, mam pewne pytanie mianowicie od czego najlepiej zacząć w zbieraniu krasi? Gram ogólnie imperium ale jakoś nie czuje klimatu w 8th z armią kurczaków, mam możliwość kupna pełnej armii ale na pytanie co w niej, usłyszałem ponoć że wszystko, ale pewnie do staro edycyjnych trza dokupić za parę stówek kilka oddziałów nowego towaru od GW.
I myślę nad graniem hybrydy ludzko-krasnoludzkiej. Więc co radzicie szanowni panowie?
I myślę nad graniem hybrydy ludzko-krasnoludzkiej. Więc co radzicie szanowni panowie?