Zmiany w zasadach
Re: Zmiany w zasadach
Jakby nie patrzeć bariera wejścia w WFB spadnie - dużo mniej modeli do zakupu, sklejenia i malowania. Przyznam, że może zacznę regularniej pogrywać w WFB jak sobie skonwertuję plejadę zajebiaszczych herosów ;P.
Z pewnością nowe podwyżki GW ładnie wywindują ceny herosów i lordów.
Następnie standardowy format otwierający grę będzie od 3000 punktów wzwyż.
No i interes się kręci dalej ;P
A gracze wniebowzięci ;P
Z pewnością nowe podwyżki GW ładnie wywindują ceny herosów i lordów.
Następnie standardowy format otwierający grę będzie od 3000 punktów wzwyż.
No i interes się kręci dalej ;P
A gracze wniebowzięci ;P
to trochę pytanie czy się będzie opłacało
bo co z tego że będzie można wsadzić de facto 75% rozpiski w herosów (zostawiając min 25% core) kiedy to może nie zagrać w ogóle
mogę mieć oddział 100 szkieletów wilkową odginaczkę i w środku wall eteryków i wampiry klepacze ot i armia
trzeba pograć w nowych realiach bez limitów, żeby zobaczyć co to potrafi a później ścinać, ale jak znam życie to cięcia będą od razu - bo tak!
bo co z tego że będzie można wsadzić de facto 75% rozpiski w herosów (zostawiając min 25% core) kiedy to może nie zagrać w ogóle
mogę mieć oddział 100 szkieletów wilkową odginaczkę i w środku wall eteryków i wampiry klepacze ot i armia
trzeba pograć w nowych realiach bez limitów, żeby zobaczyć co to potrafi a później ścinać, ale jak znam życie to cięcia będą od razu - bo tak!
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jak na razie strasznie słabe te rozpy składacie. Dowolna rozpa WoCH na euro je rozpykuje.
Ja myśle że główna zmiana np dla wochu będzie taka, że zamiast caddiego 1lvl z fire i scrollem, będzie np 4 lvl z deathem/slaaneshem czy innym shitem. Kosztem czegoś niestety. Reszta sie wiele nie opłaca. No i orki na 2 wyvernach to będzie coś. Grałem tak i fajnie fajnie
Ja myśle że główna zmiana np dla wochu będzie taka, że zamiast caddiego 1lvl z fire i scrollem, będzie np 4 lvl z deathem/slaaneshem czy innym shitem. Kosztem czegoś niestety. Reszta sie wiele nie opłaca. No i orki na 2 wyvernach to będzie coś. Grałem tak i fajnie fajnie
-
- Chuck Norris
A co z Krasnalami? U nas postacie są jednak tylko fajnymi dodatkami. Nie widziałem chyba żadnej rozpiski z wyczerpanymi slotami lordów i bohaterów. Jak mamy strzelac do kilku postaci i ganiać po planszy na krótkich nóżkach? Z plusów to tylko że tron może do łask wróci i to że w wiekszych rozpiskach zwykle krasie zyskiwały. Sam nie wiem.
Garland
P.S. no chyba że dostaniemy tego wyśnionego Zeppelina
Garland
P.S. no chyba że dostaniemy tego wyśnionego Zeppelina
Super zmiany !!
Beastmeni mają milion punktów na Doombulli, a w mojej Bretonni będzie jeszcze więcej kowboi - jupi !! -
LoU mnie nie interesuje, bo magia jest dla słabych
Witajcie pod kopułą gromu!! Teraz zagramy w Battla na moich warunkach !! Buahahahah
Dostałem piękny prezent na urodziny !! Dziękuje GW :*
Beastmeni mają milion punktów na Doombulli, a w mojej Bretonni będzie jeszcze więcej kowboi - jupi !! -
LoU mnie nie interesuje, bo magia jest dla słabych
Witajcie pod kopułą gromu!! Teraz zagramy w Battla na moich warunkach !! Buahahahah
Dostałem piękny prezent na urodziny !! Dziękuje GW :*
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
i co będą te wywerny atakowac...smoki?;]Spawn pisze:Jak na razie strasznie słabe te rozpy składacie. Dowolna rozpa WoCH na euro je rozpykuje.
hah, dobre akcje bedą, mi sie podoba...
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
z chęcią bym pokulal taki scenariusz...;] nie jest jednostronny jakby sie mogło wydawac...Spawn pisze:Tak, dwie wyverny z dwoma lordami zarąbują smoka. Drugiego się zastrzeli/zamaguje.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
Brawo. Ładnie napisane.Kal_Torak pisze:Jakby nie patrzeć bariera wejścia w WFB spadnie - dużo mniej modeli do zakupu, sklejenia i malowania.
Może jednak - tylko jednak - kolesie którzy zarządzają firmą 20 lat i zrobili z warhammera grę figurówka z której wydawania zyja około 30 lat to bez sensu nazywać ich z bazy młotami którzy nie wiedzą co robią
I widzicie, zaczęliście kminić. Trochę czasu i zauważycie, że te lordy to mają w sumie z 4-5 ataków bez rerolli a trzyma wam ich 50tka slavów, ale na razie have fun
Rozpiska, czyli armia, jednak musi być uniwersalna. Musi mieć jakiś static, musi mieć coś na steadfasty, wypadałoby żeby wykorzystywała wszystkie fazy jakie są dostępne w grze. I obecne rozpy wcale nie musza ulec jakieś turbo przebudowie. Zamienimy sobie np. 2x2 levl na porządnego maga 4 poziomu - zachowując nadal 50% w hero + lord. Nie dlatego, że będzie tak w zasadach - po prostu tak będzie najuzyteczniej. Ale mogę się mylić - tak czy siak mega, że się coś zmieniło, fun z robienia rozpisek jest jednym z lepszych ever
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
w teorii na papierze w praktyce nie jestes w stanie złapać 2ma lataczami innego latacza, ergo przeciwnik tez bedzie miał maszyny na wyverny itp itdSpawn pisze:Tak, dwie wyverny z dwoma lordami zarąbują smoka. Drugiego się zastrzeli/zamaguje.
Teoretycznie duzo sie nie zmieniło, bo my już dawno przestalismy grac w Warhammera.
Teoretycznie zmiany są lecz moga one tylko pośrednio wpłynać na bitwy na turniejach
teoretycznie...
Niemniej coś sie zmieniło, zasady na które gramy zmieniaja sie i od połowy 7ed zmieniaja sie na tyle ze musimy my jako srodowisko łatać produkt
łatać coraz głębiej ingerujac w zasady.
Nie dociera do nas ze my nie gramy juz w Warhammera i nie bedziemy juz nigdy w niego grać a produkt nasz współny ciągniemy my, bo tylko nam jeszcze na nim po prawdzie zalezy
Oby nie zabrakło zapału w ciągnieciu tego wozu a wóz nie okazał sie na koncu kupą..
- sernikwystygl
- Wałkarz
mi sie podoba bedzie dziwnie na poczatku jak to zawsze ze zmiana zasad ale sie przywyknie a po chwili jakies ograniczanie walna wiec cieszmy sie kombinujmy poki mozemy
Zaf jeżeli uważasz, że tych kilkudziesięciu graczy turniejowych co to się tak spinają na wyniki i wymyślają polhammery utrzymują battla to masz chyba problem psychiczny Ego turniejowców przekracza wszelkie możliwe granice, uwaga zaskoczę cię - kanapowców co maja gdzieś wasze ograniczenia i spiny jest milion razy więcej.
Kompozycja - spoko, tak jak pisał QC i reszta, odblokują się tylko możliwości.
LoU - śmiech na sali. Najlepiej byłoby to zbanować i tyle, bo nie widzę sensownego compowania tego.
LoU - śmiech na sali. Najlepiej byłoby to zbanować i tyle, bo nie widzę sensownego compowania tego.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
-Qc- sądzę, że raczej w niedalekiej przyszłości będzie można dało się grać efektywnie "armią herosów" nie inwestując w static czy steadfasty - o ile oczywiście GW utrzyma ten kierunek zmian. Jak utrzyma to właśnie wtedy bariera wejścia spadnie - no bo jeśli "herohammer" okaże się niewypałem i pozwoli jedynie zrobić zupełnie niegrywalną armię herosów to taka zmiana w zasadzie nie będzie żadną zmianą oprócz chwilowego zamieszania w mecie i nic poza tym ;P.
Zaf ma sporo racji - nikt nie gra od bardzo dawna w Warhammera tylko taką "środowiskową hybrydę". Dlatego tak wiele osób ucieka z WFB do innych systemów. Bo z jednej strony GW nie chce napisać "porządnych zasad i AB", a z drugiej środowisko chociaż silne nie zdobędzie się na to, aby napisać własne "porządne zasady i AB". Zaś hybryda jest najmniej interesująca ze wszystkich opcji, no ale pozwala jako tako jeszcze utrzymywać się na wodzie turniejom i środowisku turniejowemu. Ale to się tyczy tylko środowiska turniejowego - jak też słusznie zauważył Kamyk. Zdecydowana większość gra zupełnie towarzysko i grają jak im się podoba - bo ostatecznie Warhammer to gra przede wszystkim towarzyska, a przynajmniej tak została napisana od strony zasad.
Zaf ma sporo racji - nikt nie gra od bardzo dawna w Warhammera tylko taką "środowiskową hybrydę". Dlatego tak wiele osób ucieka z WFB do innych systemów. Bo z jednej strony GW nie chce napisać "porządnych zasad i AB", a z drugiej środowisko chociaż silne nie zdobędzie się na to, aby napisać własne "porządne zasady i AB". Zaś hybryda jest najmniej interesująca ze wszystkich opcji, no ale pozwala jako tako jeszcze utrzymywać się na wodzie turniejom i środowisku turniejowemu. Ale to się tyczy tylko środowiska turniejowego - jak też słusznie zauważył Kamyk. Zdecydowana większość gra zupełnie towarzysko i grają jak im się podoba - bo ostatecznie Warhammer to gra przede wszystkim towarzyska, a przynajmniej tak została napisana od strony zasad.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, o 13:27 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.
A co by się stało gdybyście spróbowali zagrać..... (o mój boże!) w czystego Warhammera?!zaf pisze:...zasady zmieniaja sie na tyle ze musimy my jako srodowisko łatać produkt, łatać coraz głębiej ingerujac w zasady.
Koszmar! Pełno combosów by było i przegiętych rozpisek, wygrywały by głównie konkretne 1-2 armie, a bitwy to tylko masakry 20:0.
Na szczęście są te wszystkie ograniczenia, które przed tym chronią prawda?
Prawda. Przeczytaj sobie np. armybook demonów, zastanów się, co robią dwa mobilne działa za 135 punktów z czterema ranami i wardem na 5+, które dodatkowo całkiem nieźle się biją, i mają dodatkowo wsparcie dużej ilości bestii Nurgle'a. To tak pierwsze z brzegu, przykłady można mnożyć.Xyxel pisze: Koszmar! Pełno combosów by było i przegiętych rozpisek, wygrywały by głównie konkretne 1-2 armie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
dodaj do tego jeszcz epidepiusapanterq pisze:Prawda. Przeczytaj sobie np. armybook demonów, zastanów się, co robią dwa mobilne działa za 135 punktów z czterema ranami i wardem na 5+, które dodatkowo całkiem nieźle się biją, i mają dodatkowo wsparcie dużej ilości bestii Nurgle'a. To tak pierwsze z brzegu, przykłady można mnożyć.Xyxel pisze: Koszmar! Pełno combosów by było i przegiętych rozpisek, wygrywały by głównie konkretne 1-2 armie.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.