[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: Durin »

Co Ty gadasz Adaś? Wiadomo, że na jakie zasady by się nie grało to się wymaksuje rozpę, ale jako ogólna zasada, powyższe ograniczenie byłoby lepsze niż to z erraty
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Chłopie, w rzeczywistości niczym się to nie różni. Czy gdyby gigant dostał zapisek że możesz brać 4 - to byś brał? Identycznie jest z zapiskiem 50% hero 50% lord. Martwy w "wymaksowaniu" a praktycznie dający sporo opcji.

Grywalna rozpiska poza 50% w lord+hero sporo nie wyjdzie. A jak zrobisz więcej to zapraszam na 2xWLC i 2xDW, z grzeczności nie wezmę LoU na seerze :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

na jakie zasady będzie ten turniej?
Wolałbym wiedziec wczesniej żeby komuś sztucznie miejsca nie zajmować

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Różni się i to bardzo.

Masz rację w tym, że nie złożysz grywalnej, uniwersalnej rozpy z więcej jak 50% w characterach, ale na turnieju możesz trafić na kogoś z 75% w herosach co jest przy okazji świetnym sidem na Ciebie i płyniesz bez sensu.

Podobnie na drużynówki możesz składać rozpy na patencie na wiaderku herosów choćby WoC i tylko to mądrze dostawiasz.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Heretic to jak będzie? Gramy zgodnie z podręcznikiem czy wprowadzasz zmiany jako org?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Durin pisze:Różni się i to bardzo.

Masz rację w tym, że nie złożysz grywalnej, uniwersalnej rozpy z więcej jak 50% w characterach, ale na turnieju możesz trafić na kogoś z 75% w herosach co jest przy okazji świetnym sidem na Ciebie i płyniesz bez sensu.

Podobnie na drużynówki możesz składać rozpy na patencie na wiaderku herosów choćby WoC i tylko to mądrze dostawiasz.
Jeżeli masz raka rozpe, ktora trafia na 75% hero i plynie bez sensu, to nie masz dobrej rozpiski. I tyle. To tak jak argumentować "jak trafiam na helke i deatha i wejdzie DD to przergywam" - niczym się to nie różni. To nie jest open, to nie ejst odblokowana magia. To jest zaledwie kilka modeli ktore zastepuje kilkanascie-dziesiat modeli w rozpisce na te same punkty
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

-Qc- pisze: Jeżeli masz raka...
Nie mam Adaś;p

A tak serio wydaje mi się, że są uniwersalne rozpiski, które trafiając na spam kowboi 1+ mogą być w dupie, bo wtedy to bedzie na prawdę spam;p

Ale też masz rację, że wszystko zależy od tego jakie Euro zrobi Kudłaty

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Heretic ma pełne prawo olać erratę i prawdę powiedziawszy nie będzie to ani dziwne ani karygodne. Po co w takim razie w ogóle mamy grać na ETC, skoro są to ograniczenia przestarzałe, nieprzystające do dzisiejszych realiów? Chodzi mi o to, aby nie twierdzić, że gramy na ETC ale z 50% na lordów, bo to już nie jest ETC.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Jasne, że ma;p

I nie wiem czy to nie najlepsza opcja;p ale fakt - wtedy to nie euro

QQrydza
Prawie jak Ziemko

ETC z 50% na lordów to dalej ETC - draft nie reguluje tej kwestii tylko rulebook.

Robert powie jak jest i tak przyjade i tak.

Spam kowboi z 1+ save tam gdzie wystepuja jest zakazany, tam gdzie nie nie ma to znaczenia. Cykasz na zapas a i tak grasz 2-3 turnieje w dwa lata Durin :D z czego jeden to silesian :D

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

-Qc- pisze:ETC z 50% na lordów to dalej ETC - draft nie reguluje tej kwestii tylko rulebook.
ETC to pakiet ograniczeń tworzony w oparciu o aktualne zasady, te aktualne zasady właśnie się zmieniły, stąd aktualny draft jest aktualny, tylko na nieaktualnych zasadach głównych.

Mi to obojętne na jakich zasadach odbędzie się turniej, i się wybieram.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Jak Heretic zdecyduje, że gramy na aktualne zasady to mam nawet fajną, zupełnie turniejowo niegrywalną rozpiskę. Zabawę będę miał i tak :D

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Ja pierniczę, ale decyzja.

Zmiana kompletnie z dooopy.
Welcome back 5th edition. Herohammer back in game!

Czy jeżeli zdecyduję, że zagramy na stare zasady to ktoś się obrazi i nie przyjedzie??
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dla mnie nie ma problemu, jeszcze się na nowe nagramy...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Heretic pisze:Ja pierniczę, ale decyzja.

Zmiana kompletnie z dooopy.
Welcome back 5th edition. Herohammer back in game!

Czy jeżeli zdecyduję, że zagramy na stare zasady to ktoś się obrazi i nie przyjedzie??
JA sie obraże i specjalnie przyjade zeby zagrać na stare zasady =D>

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

W zasadzie tak bardzo ten pomysł mi się nie podoba, że jestem skłonny olac tą erratę.

No, ale piszcie, bo się do większości dostosuję
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

=D> dograjmy Tyską Ligę ! po męsku.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Ja bym wolał grać na aktualne (czyt. nowe) zasady. Będzie fajna zabawa a racji tego, że jest to super świeże to pełno szalonych pomysłów się pokaże :twisted:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

4:1 dla starego Euro

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

przecież to inna gra, nie chcecie już grać w warhammera? :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ