[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Co Ty gadasz Adaś? Wiadomo, że na jakie zasady by się nie grało to się wymaksuje rozpę, ale jako ogólna zasada, powyższe ograniczenie byłoby lepsze niż to z erraty
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Chłopie, w rzeczywistości niczym się to nie różni. Czy gdyby gigant dostał zapisek że możesz brać 4 - to byś brał? Identycznie jest z zapiskiem 50% hero 50% lord. Martwy w "wymaksowaniu" a praktycznie dający sporo opcji.
Grywalna rozpiska poza 50% w lord+hero sporo nie wyjdzie. A jak zrobisz więcej to zapraszam na 2xWLC i 2xDW, z grzeczności nie wezmę LoU na seerze
Grywalna rozpiska poza 50% w lord+hero sporo nie wyjdzie. A jak zrobisz więcej to zapraszam na 2xWLC i 2xDW, z grzeczności nie wezmę LoU na seerze

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Różni się i to bardzo.
Masz rację w tym, że nie złożysz grywalnej, uniwersalnej rozpy z więcej jak 50% w characterach, ale na turnieju możesz trafić na kogoś z 75% w herosach co jest przy okazji świetnym sidem na Ciebie i płyniesz bez sensu.
Podobnie na drużynówki możesz składać rozpy na patencie na wiaderku herosów choćby WoC i tylko to mądrze dostawiasz.
Masz rację w tym, że nie złożysz grywalnej, uniwersalnej rozpy z więcej jak 50% w characterach, ale na turnieju możesz trafić na kogoś z 75% w herosach co jest przy okazji świetnym sidem na Ciebie i płyniesz bez sensu.
Podobnie na drużynówki możesz składać rozpy na patencie na wiaderku herosów choćby WoC i tylko to mądrze dostawiasz.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- RedScorpion
- Falubaz
Heretic to jak będzie? Gramy zgodnie z podręcznikiem czy wprowadzasz zmiany jako org?
Jeżeli masz raka rozpe, ktora trafia na 75% hero i plynie bez sensu, to nie masz dobrej rozpiski. I tyle. To tak jak argumentować "jak trafiam na helke i deatha i wejdzie DD to przergywam" - niczym się to nie różni. To nie jest open, to nie ejst odblokowana magia. To jest zaledwie kilka modeli ktore zastepuje kilkanascie-dziesiat modeli w rozpisce na te same punktyDurin pisze:Różni się i to bardzo.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Nie mam Adaś;p-Qc- pisze: Jeżeli masz raka...
A tak serio wydaje mi się, że są uniwersalne rozpiski, które trafiając na spam kowboi 1+ mogą być w dupie, bo wtedy to bedzie na prawdę spam;p
Ale też masz rację, że wszystko zależy od tego jakie Euro zrobi Kudłaty
Heretic ma pełne prawo olać erratę i prawdę powiedziawszy nie będzie to ani dziwne ani karygodne. Po co w takim razie w ogóle mamy grać na ETC, skoro są to ograniczenia przestarzałe, nieprzystające do dzisiejszych realiów? Chodzi mi o to, aby nie twierdzić, że gramy na ETC ale z 50% na lordów, bo to już nie jest ETC.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Jasne, że ma;p
I nie wiem czy to nie najlepsza opcja;p ale fakt - wtedy to nie euro
I nie wiem czy to nie najlepsza opcja;p ale fakt - wtedy to nie euro
ETC z 50% na lordów to dalej ETC - draft nie reguluje tej kwestii tylko rulebook.
Robert powie jak jest i tak przyjade i tak.
Spam kowboi z 1+ save tam gdzie wystepuja jest zakazany, tam gdzie nie nie ma to znaczenia. Cykasz na zapas a i tak grasz 2-3 turnieje w dwa lata Durin
z czego jeden to silesian 
Robert powie jak jest i tak przyjade i tak.
Spam kowboi z 1+ save tam gdzie wystepuja jest zakazany, tam gdzie nie nie ma to znaczenia. Cykasz na zapas a i tak grasz 2-3 turnieje w dwa lata Durin

ETC to pakiet ograniczeń tworzony w oparciu o aktualne zasady, te aktualne zasady właśnie się zmieniły, stąd aktualny draft jest aktualny, tylko na nieaktualnych zasadach głównych.-Qc- pisze:ETC z 50% na lordów to dalej ETC - draft nie reguluje tej kwestii tylko rulebook.
Mi to obojętne na jakich zasadach odbędzie się turniej, i się wybieram.
Puszka Pandory, o immersji w grach
- RedScorpion
- Falubaz
Jak Heretic zdecyduje, że gramy na aktualne zasady to mam nawet fajną, zupełnie turniejowo niegrywalną rozpiskę. Zabawę będę miał i tak 

Ja pierniczę, ale decyzja.
Zmiana kompletnie z dooopy.
Welcome back 5th edition. Herohammer back in game!
Czy jeżeli zdecyduję, że zagramy na stare zasady to ktoś się obrazi i nie przyjedzie??
Czy jeżeli zdecyduję, że zagramy na stare zasady to ktoś się obrazi i nie przyjedzie??
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
JA sie obraże i specjalnie przyjade zeby zagrać na stare zasadyHeretic pisze:Ja pierniczę, ale decyzja.

W zasadzie tak bardzo ten pomysł mi się nie podoba, że jestem skłonny olac tą erratę.
No, ale piszcie, bo się do większości dostosuję
No, ale piszcie, bo się do większości dostosuję
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- RedScorpion
- Falubaz
Ja bym wolał grać na aktualne (czyt. nowe) zasady. Będzie fajna zabawa a racji tego, że jest to super świeże to pełno szalonych pomysłów się pokaże 

4:1 dla starego Euro