[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
2:1 dla starego systemu
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=46119
Żeby daleko nie szukać
Sprytne Robert z tymi przedpłatami ale aż tak mi nie zależy szczególnie że zmiany w tej erracie są moim zdaniem lekko rzecz ujmując słabe
Żeby daleko nie szukać

Sprytne Robert z tymi przedpłatami ale aż tak mi nie zależy szczególnie że zmiany w tej erracie są moim zdaniem lekko rzecz ujmując słabe
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Spoko, ale fajnie by bylo gdybys wplacil. Ty i inni. Naprawde ułatwia mi to prace
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- RedScorpion
- Falubaz
A masz już modele? Czy będziesz brzydko proksował?Durin pisze:to jest dobre pytanie. Można blightkings wziac?
Może by tak poczekać co? turniej jest za 2 tygodnie, a do tego czasu może narzekaczom się znudzi.
Nie granie tej erraty to jak prośba zrobienia turnieju na 7mą edycję. Spoko, tylko po co?
Nie granie tej erraty to jak prośba zrobienia turnieju na 7mą edycję. Spoko, tylko po co?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ja jestem za obczaskiwaniem nowego, dajmy szanse erracie (i ofkorz nowym figurką!). Najwyżej moi imperialiści dostaną w trąbę od nowych-większych-bardziej wypasionych złych. O! Albo wezmę ze sobą generała na gołębio-gryfie bo będą na niego punkty! POTĘGA! 

"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck
jasne że się zmieni ale zwrócmy uwagę że euro było robione pod stare zasady, dlatego tutaj będzie bardzo dziurawe.-Qc- pisze:Może by tak poczekać co? turniej jest za 2 tygodnie, a do tego czasu może narzekaczom się znudzi.
(równie dobrze w ogóle nie ma co grać na euro bo po ETC jest ono już nieaktualne - za rok przecież będzie nowy draft)
Na 7 edycje graliśmy 2 miesiące po wejściu 8 i później zmieniliśmy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Zaraz zrobię przedpłatę żeby móc zagłosować. Tylko nie wiem dalej na co. Trzeba będzie przekminić O.o.
Porównanie do grania z 8, 7 czy 5 edycją jest bezsensowne. Nie wszyscy grają w tą gre 10 lat, za to wszyscy odzywający się grali przez co najmniej jeden miesiąc i mają porównanie przed nową erratą i po nowej erracie. Znają oba stany.
Edytka: poszło.
I tak na czym nie stanie to pojadę, chociażby akademicko zbadać nowy format zakładając że przejdzie.
Edytka 2:
Czy w nowym formacie jest sens grania na ograniczeniach armii w EURO?
Porównanie do grania z 8, 7 czy 5 edycją jest bezsensowne. Nie wszyscy grają w tą gre 10 lat, za to wszyscy odzywający się grali przez co najmniej jeden miesiąc i mają porównanie przed nową erratą i po nowej erracie. Znają oba stany.
Edytka: poszło.
I tak na czym nie stanie to pojadę, chociażby akademicko zbadać nowy format zakładając że przejdzie.
Edytka 2:
Czy w nowym formacie jest sens grania na ograniczeniach armii w EURO?
2:2
Jaaf jak już ogarniesz temat to oddaj głos:D
Jaaf jak już ogarniesz temat to oddaj głos:D
Zgłaszam się (przedpłata już zrobiona).
Głosuję definitywnie za graniem na nowej erracie - rzygam już obecnym standardem euro... Nigdy nie byłem fanem herohammera, ale może dzięki zmianie zasad zobaczę coś innego niż kolejne klony rozpisek z etc. I oczywiście z nowymi jednostkami (skoro są oficjalne, to nie widzę powodu, żeby grać bez nich).
Głosuję definitywnie za graniem na nowej erracie - rzygam już obecnym standardem euro... Nigdy nie byłem fanem herohammera, ale może dzięki zmianie zasad zobaczę coś innego niż kolejne klony rozpisek z etc. I oczywiście z nowymi jednostkami (skoro są oficjalne, to nie widzę powodu, żeby grać bez nich).
Bravely bold Sir Robin
Rode forth from Camelot.
He was not afraid to die,
Oh brave Sir Robin.
Rode forth from Camelot.
He was not afraid to die,
Oh brave Sir Robin.
Niech mi ktoś powie jak to działa w tej nowej erracie. Pisze, że każdy mag może używać tego nowego loru. OK. Ale jeśli book armi np. VC mówi, że może wybrać tylko Lore of Vampire i Lore of Death, to znaczy, że nie może używać żadnego innego lora, w tym tego undeath?
Kazdy mag niezależnie od tego co ma napisane może używac Lore if undeath. czyli nie tylko vampircy ale też grey seerzy czy orkowi szamani.
Pachoł ma za mnie zapłącic przedplate, kiedy to bedzie, głosuje zeby grac na nowe sloty i lore of undeath
Pachoł ma za mnie zapłącic przedplate, kiedy to bedzie, głosuje zeby grac na nowe sloty i lore of undeath
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
To ja jestem za starymi zasadami.
50% L&H w sumie idzie przeżyć, ale na dobitkę darmowe oddziały, bohaterowie eterycznie etc... i nie dostosowane zupełnie EURO które teraz będzie cięło w jednych armiach coś niezbędnego do walki z nową metą a w innych będzie boostowało.
Poza tym mam wrażenie że więcej osób przyjedzie na turniej ze starymi
.
50% L&H w sumie idzie przeżyć, ale na dobitkę darmowe oddziały, bohaterowie eterycznie etc... i nie dostosowane zupełnie EURO które teraz będzie cięło w jednych armiach coś niezbędnego do walki z nową metą a w innych będzie boostowało.
Poza tym mam wrażenie że więcej osób przyjedzie na turniej ze starymi

Jak wplace to jestem za nowym
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- RedScorpion
- Falubaz
Polecam lekturę tego postu od Kalafiora http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=46144 dobra okazja aby pożyczyć ten regulamin i zagrać w ten sam sposób co w Wawie.