dokładnie to samo pomyślałem gdy wyciągnąłem z szafy mojego smoka do wochu w końcu warto go malowaćc4h10 pisze:W końcu będziesz mógł wystawiać Smoka i 4lvl magaJankiel pisze:Nie ma co siedzieć w skansenie. Gra jest, jaka jest. Trzymanie się starych zasad, to jak pomysły, by po wejściu 8 edycji grać na 7.
ETC 2015
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2015
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
W końcu będę mógł wystawić 2 smoki!c4h10 pisze:W końcu będziesz mógł wystawiać Smoka i 4lvl maga
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Trzęsienie ziemi jeśli chodzi o obecny balans. Zaraz shadow wróci do łask i rozpocznie się polowanie na duże kurczakiLuc pisze:W końcu będę mógł wystawić 2 smoki!c4h10 pisze:W końcu będziesz mógł wystawiać Smoka i 4lvl maga
Tak? cieszą się na : lorda 3+ward na discu + latający DP + np 2 chimerki, które wylatuje na pałę w 1 turze i w 2 jest w cc?
albo nawet DE na 5 pegazach + lord na smoku/pegazie[trudniejszy do zabicia];
albo nawet DE na 5 pegazach + lord na smoku/pegazie[trudniejszy do zabicia];
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tak, krasnale otwierają szampany...Dydu pisze:Krasnale i imperium już sie ciesząna te wszystkie smoki
Kudłaty ponoć się zesrał z radości!
Faktycznie krasnale to najbardziej dopakowana armia przez najnowsze zasady.... ludzie co ja pacze...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- swieta_barbara
- habydysz
Jebłem - zajebisty tekstCauliflower pisze:Tak, krasnale otwierają szampany...Dydu pisze:Krasnale i imperium już sie ciesząna te wszystkie smoki
Kudłaty ponoć się zesrał z radości!
Przy obecnym kompie (2400) w VC można by zobaczyć:
Lorda na Smoku + Lord na tronie + Terror + Mortis + X Morghastów
lub
Strzyga na Terrorze + Lord klepacz + Necros 4 lev + 2x Mortis + X Moghastów
lub
2x Klepacz + 2x necros 4 lev + Terror + Mortis + Morghasty
Nawet w TK wyglądało by to sympatycznie:
2x King na świni, 2x duży licz, 2x prince na świni, rydwany
Osobiście uważam zmiany na plus.
W 7ed. mieliśmy granie na jednym Lordzie, 2-3 herosach, 3 corach (najlepiej by kosztowały mniej niż 150pkt) i reszta pkt ładowaliśmy w Rary i/lub speciale
W 8ed. graliśmy na masach/klockach gdzie trzonem armii musiały być Cory za wolne punkty kupowaliśmy reszte
Teraz będziemy grać w Hero hammera, gdzie dalej będziemy musieli trzymać się klocków/hord.
czas pokarze co z tego wyjdzie - jestem optymistą.
Lorda na Smoku + Lord na tronie + Terror + Mortis + X Morghastów
lub
Strzyga na Terrorze + Lord klepacz + Necros 4 lev + 2x Mortis + X Moghastów
lub
2x Klepacz + 2x necros 4 lev + Terror + Mortis + Morghasty
Nawet w TK wyglądało by to sympatycznie:
2x King na świni, 2x duży licz, 2x prince na świni, rydwany
Osobiście uważam zmiany na plus.
W 7ed. mieliśmy granie na jednym Lordzie, 2-3 herosach, 3 corach (najlepiej by kosztowały mniej niż 150pkt) i reszta pkt ładowaliśmy w Rary i/lub speciale
W 8ed. graliśmy na masach/klockach gdzie trzonem armii musiały być Cory za wolne punkty kupowaliśmy reszte
Teraz będziemy grać w Hero hammera, gdzie dalej będziemy musieli trzymać się klocków/hord.
czas pokarze co z tego wyjdzie - jestem optymistą.
Jesteś taki pewien że jest to takie uber??PiotrB pisze:Do tego 2 czołgi i 3 działa - kolegium lighta i kilku magów po 65 z zerówkami z LoU. A do tego wielki wagon rycerzy z koroną w corach.. zapraszam
Chelenge
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, o 18:32 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem pewny - grałem z Wochem czy De openy . Możemy zagrać - będę w wawie 22-23.11 ( No chyba że jedziesz do Wrocka ) na regionalsach WH40k conuesta - ustal zasady i znajdź miejsce to wpadnęSmiechu pisze:Jesteś taki pewien że jest to takie uber??PiotrB pisze:Do tego 2 czołgi i 3 działa - kolegium lighta i kilku magów po 65 z zerówkami z LoU. A do tego wielki wagon rycerzy z koroną w corach.. zapraszam
Chelenge
Edit: aha oczywiście na czym więcej punktow jest bitwa tym bardziej Imperium traci
50% lordów jest sucharem, jak ilość sztabowców/gieńków w polskiej armii.... szkoda 8 edycji bo fajnie wjechała.
może jakieś rozwiązanie pośrednie typu 50% na HQ (połącznie slotów hero i lord w całość) byłoby lepsze.
na specjalne charaktery nie gram, się nie wypowiadam.
natomiast etc na większe punkty (np. 3000-5000) to jest to co uważam za kwintesencje tej gry. nie ma spamowania jednostek, jest kombinowanie i z szafy wychodzą dragon ogry....nie potrzeba żadnych zmian w % na lordy/hero, no ale ja gram domówki.
a na nowe end times z etc jadę LVL4 + 2 lordów na dyskach + BSB demonic mount... 2400 pkt. warriorzy już są tak okurzeni że boje się szafę otwierać.
może jakieś rozwiązanie pośrednie typu 50% na HQ (połącznie slotów hero i lord w całość) byłoby lepsze.
na specjalne charaktery nie gram, się nie wypowiadam.
natomiast etc na większe punkty (np. 3000-5000) to jest to co uważam za kwintesencje tej gry. nie ma spamowania jednostek, jest kombinowanie i z szafy wychodzą dragon ogry....nie potrzeba żadnych zmian w % na lordy/hero, no ale ja gram domówki.
a na nowe end times z etc jadę LVL4 + 2 lordów na dyskach + BSB demonic mount... 2400 pkt. warriorzy już są tak okurzeni że boje się szafę otwierać.
MARK OF MARKI MARK
zawsze można wprowadzić jeden zapis dodatkowo zakaz dublowania jakichkolwiek jednostek
i wtedy to mamy pole do popisu
i wtedy to mamy pole do popisu
Jednak ograniczenia powinny byc bardziej przemyslane - sadze, że chlopaki wymysla cos fajnego dajmy im czas
(psssss vampire lord/ LoU max 2 w armii )
(psssss vampire lord/ LoU max 2 w armii )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Żeby przyciąć Legiony Chaosu potrzeba będzie sporo linijek tekstu
Połączenie 3 booków daje mnóstwo opcji na mniej lub bardziej oczywiste kombosy.
Nie widzę jakoś opcji dopuszczenia tej armii do powszechnego użytku w środowisku ETC.
No chyba, że nagle wszystko zacznie się łączyć (breta z imperium, lizaki z he??, orki z ogrami???)..
Chociaż wtedy mogłoby zabraknąć 8 armii, żeby każdy gracz grał inną
Natomiast EoT podsuwa moim zdaniem AR.com'owi fajne pomysły na ugrywalnienie beastmanów dzięki markom chaosu i lepszemu ambushowi.
W razie czego chłopaki nie będą musieli wymyślać od zera jak ich poprzednicy
Ogólnie nadchodzące tygodnie będą ciekawe, a pierwszy draft na bank wywoła burzę.
Połączenie 3 booków daje mnóstwo opcji na mniej lub bardziej oczywiste kombosy.
Nie widzę jakoś opcji dopuszczenia tej armii do powszechnego użytku w środowisku ETC.
No chyba, że nagle wszystko zacznie się łączyć (breta z imperium, lizaki z he??, orki z ogrami???)..
Chociaż wtedy mogłoby zabraknąć 8 armii, żeby każdy gracz grał inną
Natomiast EoT podsuwa moim zdaniem AR.com'owi fajne pomysły na ugrywalnienie beastmanów dzięki markom chaosu i lepszemu ambushowi.
W razie czego chłopaki nie będą musieli wymyślać od zera jak ich poprzednicy
Ogólnie nadchodzące tygodnie będą ciekawe, a pierwszy draft na bank wywoła burzę.
https://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2ApoKołata pisze:Ogólnie nadchodzące tygodnie będą ciekawe, a pierwszy draft na bank wywoła burzę.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl