[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Ja też się postaram wpaść, kasę wpłacę w tygodniu.
Też jestem oczywiście za nowymi zasadami
Też jestem oczywiście za nowymi zasadami
Imo bez sensu - forsuje kilka swoich imo kontrowersyjnych interpretacji. Ja np. dałbym popychaczke dla wszystkich, nie tylko undeadów i marsz z niej. Robert dobierze cos odpowiedniego moim zdaniemRedScorpion pisze:Polecam lekturę tego postu od Kalafiora http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=46144 dobra okazja aby pożyczyć ten regulamin i zagrać w ten sam sposób co w Wawie.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
3:3
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
ksiazki do eoT bede wydawane jeszcze przynajmniej pół roku
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
+1Spawn pisze:Olej i wróć za pół roku, oszczędzisz ludziom czytania twoich niekończących się jęków.
Jesli sobie zasłużyłem to pomogę:Spawn pisze:Olej i wróć za pół roku, oszczędzisz ludziom czytania twoich niekończących się jęków.
Panel uźytkownika -> Przyjaciele i Wrogowie -> Wrogowie
Tam jest taka ramka wpisz "zaf" i masz spokoj
ja też zbastuje bo pewnikiem faktycznie masz racje i za dużo piszę, a przecie lepsze jest wrogiem dobrego
Grzesiu przedpłata opoważnia do oddania wiążącego głosu. Jeżeli wpłacisz, a wygra opcja z nowym systemem to jeżeli nie przyjdziesz to przedpłata przepada. Tak jest to ujęte w regulaminie. Żadna nowość myślę. Poza tym daj spokój. Wpadaj niezależnie od zasad!
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Z Opola będę ja, Fanatic i Żuczek. Za wszystkich właśnie zapłaciłem i wszyscy trzej chcemy grać na zasady Warhammera czyli zgodnie z każdą erratą.
W ogóle nie rozumiem dyskusji na temat czy gramy na zasady zgodne z oficjalną erratą czy nie...
Jak wyszła errata zmieniająca zasadę Power Scrolla to też żeście dyskutowali czy ją łaskawie przyjąć czy nie?
Ile gier malkontenci zagrali na nowe zasady? Ile osób poczyniło wielkie przegięte zmiany w rosterach dzięki temu że można wziąć 50% lordów?
Herohammer z 5 edycji polegał na tym, że wpadał lord Chaosu z 11 atakami w oddział, wybijał pierwszy szereg albo dwa, nikt mu nie oddawał i nikt nie miał steadfasta - do piachu.
"Herohammer" z 8 edycji polega na tym, że wpada lord Chaosu z 5 atakami w oddział, zabija pierwszy szereg, wszyscy mu oddają na twarz z dwuręcznych siekier a potem zdają steadfasta z przerzutem od BSB - stoimy. Dziękuję.
W ogóle nie rozumiem dyskusji na temat czy gramy na zasady zgodne z oficjalną erratą czy nie...
Jak wyszła errata zmieniająca zasadę Power Scrolla to też żeście dyskutowali czy ją łaskawie przyjąć czy nie?
Ile gier malkontenci zagrali na nowe zasady? Ile osób poczyniło wielkie przegięte zmiany w rosterach dzięki temu że można wziąć 50% lordów?
Herohammer z 5 edycji polegał na tym, że wpadał lord Chaosu z 11 atakami w oddział, wybijał pierwszy szereg albo dwa, nikt mu nie oddawał i nikt nie miał steadfasta - do piachu.
"Herohammer" z 8 edycji polega na tym, że wpada lord Chaosu z 5 atakami w oddział, zabija pierwszy szereg, wszyscy mu oddają na twarz z dwuręcznych siekier a potem zdają steadfasta z przerzutem od BSB - stoimy. Dziękuję.
@Remo
Fajnie, że będziecie. Dziękuję za przedpłatę
Dyskusja pojawia się, gdy zmiana zasad może w sposób istotny złamać metę. W przypadku power scrolla była to oczywista zmiana ją naprawiająca. Chodzi o to, że IX Tyska Liga grana jest na Euro. No, a że te zmiany sporo wprowadzają zamieszania do mety Euro to jest i dyskusja.
Poza tym nie martw się, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że będziemy grali na nowe zasady.
Fajnie, że będziecie. Dziękuję za przedpłatę
Dyskusja pojawia się, gdy zmiana zasad może w sposób istotny złamać metę. W przypadku power scrolla była to oczywista zmiana ją naprawiająca. Chodzi o to, że IX Tyska Liga grana jest na Euro. No, a że te zmiany sporo wprowadzają zamieszania do mety Euro to jest i dyskusja.
Poza tym nie martw się, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że będziemy grali na nowe zasady.
- RedScorpion
- Falubaz
Czy głosowanie przewiduje również dopuszczenie Legions of Undead i Legions of Chaos, bo się pogubiłem trochę już
Obejmuje errate czyli nie (imo)
Dobrze sadzisz:)
Nie nie można.
O dopuszczaniu a\owych armii nie było mowy.
Gdzie są dostepne podręczniki do tych armii
O dopuszczaniu a\owych armii nie było mowy.
Gdzie są dostepne podręczniki do tych armii