Warszawa, 08.11.2014, 2000 pkt, Szturm #5 - Hobbystyczny

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Warszawa, 08.11.2014, 2000 pkt, Szturm #5 - Hobbystyczny

Post autor: Lazur »

Nagrody w pytkę. szkoda że termin mi nie pasuje ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
thorash
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: thorash »

Kuźwa wydało się teraz że daemon playerzy budują podziemną koalicję :D i teraz wiem skąd ten 1 PKT :) dzięki Bearded Unclean 'Un
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Czyżbym był jedynym, który nie uległ urokom Malwiny w "małej czarnej"..? ;)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
liwan

Post autor: liwan »

best painted jest players choice
będą karteczki do glosowania
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Czyżbym był jedynym, który nie uległ urokom Malwiny w "małej czarnej"..?
ej no jej Bretonnia chyba nie jest taka brzydka żeby musiała się supportować - małą czarną :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

O gustach się nie dyskutuje, mi bardziej podobaja się Twoje demony :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

thorash pisze:
Czyżbym był jedynym, który nie uległ urokom Malwiny w "małej czarnej"..?
ej no jej Bretonnia chyba nie jest taka brzydka żeby musiała się supportować - małą czarną :D :D :D
Bretonia z letniej edycji była w dechę. Zwłaszcza trebusz i sztnadary.

Ale gobasy były lepsze!

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

O gustach się nie dyskutuje, mi bardziej podobaja się Twoje demony
Jak już sobie tak słodzimy (a cukier drogi..) to jeszcze stygnę po przygotowaniach związanych z Hussarem... ale ostatnio się mocno nastawiam na robienie raportów podobnych do tych, jaki ostatnio można było na BP zobaczyć (świetna sprawa) ~ tylko ja to widzę z bardzo mocnym nastawieniem na fluff + jakaś oprawa graficzna może pdf - coś..

Bardzo chętnie bym zobaczył twojego Tzeentcha (bo jest w klasie) po drugiej stronie mojego stołu w bitwie np. mono-Khorne vs mono-Tzeentch (2k+)
Obrazek

Awatar użytkownika
YoungOlo

Post autor: YoungOlo »

misha pisze:napisz proszę jak uznajesz te przyzywanie z Lore of Undeath herosów vs magiczne itemy oraz UL vs itemy z TK/VC.
- bohaterowie i lordowie wystawiani w UL a pochodzący z VC lub TK mogą korzystać z przedmiotów ze "swoich" ksiąg armii (odpowiednio VC/TK)
- przyzywając czarem z LoU bohatera można go przyzwać z przedmiotami magicznymi - zasady takie jak przy robieniu rozpiski
- nie można przyzywanemu bohaterowi wybrać przedmiotu magicznego który mamy w rozpisce ani takiego który już był przyzywany w tej grze (nie duplikujemy)

Słowo komentarza: Ogólnie uważam, że przedmiotów nie powinno się przyzywać ze względu na kosmiczną kombogenność. Jednak ponieważ zasady obecnie to dopuszczają a gramy OPEN jakby nie było, póki co nie zamierzam tego ograniczać bardziej niż to konieczne by uniknąć absurdów typu Dispell Scroll co turę.
thorash pisze:Czy są już oficjalne zmiany w przyznawaniu punktów za najładniejszą armię czy dalej po koleżeńsku daje ulubionemu kumplowi :P ?
A ktoś dawał po koleżeńsku? :?

Ponieważ temat zaistniał i czuję się "wywołany do tablicy", ogłaszam iż wybór najładniejszej armii będzie wyglądał inaczej niż dotąd: Każdy z graczy oddaje głos na najładniejszą jego zdaniem armię (albo armię kolegi... :? ). Nie można głosować na swoją armię. Głosy te nie decydują bezpośrednio o zwycięstwie a są tylko "nominacją" do finału. Z pośród nominowanych przez graczy armii organizator turnieju wybierze jedną zwycięską.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

@ Thorash

Z przyjemnością.

Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Taniec z modelami ta ocena ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Moje Dawi Zharr potwierdza wymarsz na Szturm. Proszę mnie wpisać do ogólnej listy, wiem że będę na turnieju (o ile trafię xD).
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

jak dotrzesz do Ronda Radosława to mogę zabrać :) będę jechał samochodem z targówka
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

:arrow: @Bearded Unclean 'Un - pogadamy na albo po turnieju...

:arrow: Słuchajcie a będzie ktoś cisnął jakoś z centrum... ? o 6:05 w sobotę ~ jestem na głównym i sobie czekam... fajnie byłoby choćby jechać z kimś komunikacją miejską do Adeptusa.
Obrazek

Awatar użytkownika
YoungOlo

thorash pisze:Słuchajcie a będzie ktoś cisnął jakoś z centrum... ? o 6:05 w sobotę ~ jestem na głównym i sobie czekam... fajnie byłoby choćby jechać z kimś komunikacją miejską do Adeptusa.
Ja chyba będę jako pierwszy jechał, jakoś koło 8:30 mam tramwaj z pod Centralnego.

Never, przerzuciłem Cię na listę podstawową.

EDIT: Już nie ma wolnych miejsc, last minuta złapał Dębek :-)

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

EDIT: Już nie ma wolnych miejsc, last minuta złapał Dębek
A jednak ~ przepraszam Was bardzo, ale odpadam dzisiaj mi doszły zlecenia ~ wybory mnie pokonały. Już miałem tak napięte wszystko, że chciałem wyjechać w sobotę o 2:55 i wrócić pociągiem w sobote o 22:50... i już szedłem kupić bilety, ale doszło mi jeszcze więcej pracy na weekend i po prostu jedno co by zobaczył mój oponent to jak kłade zmęczony demoniczny ryj na mięciutkiej GAMEMAT.eu i tne komara.

Niestety Kairos 13 Bestii Nurgle'a i chyba działo było w rozpie ~ nie przyjedzie :P
Żałuje bo na serio chciałem na tym Szturmie zagrać :( :| miłej zabawy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

No to mnie nie pocieszyłes...

Obrazek

Awatar użytkownika
YoungOlo

Z bólem serca to mówię... next time, man...

Thorash, usunąłem cię z listy.

Tym sposobem, last minute znów aktualny! Ktoś chętny?

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Thorash, usunąłem cię z listy.
Przepraszam Panowie ~ next time :?
Obrazek

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Sorry za double posta... ale choć mnie nie będzie to fallensun.pl wspiera #5tke jak każdy Szturm od początku ~ z czego co wiem to YoungOlo właśnie druknął dyplomy i nową kartę - miłej(bezciśnieniowej)zabawy

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ