Kolejna z luźnych bitewek między orasami a krasiami. 4,5k bez ograniczeń, bez spin i przy piwie
Tak, tak... stół niedługo maluje - najpierw tereny
Rozstawienie, widok od strony zielonych:
I od strony krasi... niestety bunkier bo chciałem przetestować nową edycję. Krasie zaczynały.
Orasy od lewej:
PumpWagon; Wilki; DoomDiver; Rydwan Orczy; Bolec; Boh na Giant Squigu; 37x Orasy + Boh; Mangler; Wilki; 6x Trolle; 36x Savage z Kadrą; Pająki; Orczy Boh na dziku; Gobliński Boh na wilku; Nocne Gobliny z łukami z Szamanem i Fanatykiem; Pająk;
Mangler; 35x Black Orcs; PumpWagon; DoomDiver; 50x Nocnych GObelinów z Szamanem i Fanatykami
Krasie
Gyro; Bomber; 39x Longów z tarczami + BSB; Slayer; Cannon; 10x Irondrakes + Torpeda; 34x Hamce + Lord na tarczy; 22x Kuszników; Organki + Inż; Katapa; Organki + Inż; 20x Thundów; Katapa; Cannon; Slayer; 30x Ironów + Smith z pierścionkiem
Tura 2:
Tura 3:
Tura 4:
Tura od której zależało najwięcej. Jeden błąd z zasadami popełniony, który mógł mieć wpływ na bitwę, chociaż nie musiał. Krasiowe Ironi z Smithem z pierścionkiem szarżują na Blacków w lesie. Pierścionek sieje spustoszenie (7 lub 9 orasów padło od samego ziania). Szarża Trolli w Longi (nie wiele zrobiły i się dobiły) oraz Pająka w Thundów, którzy nie zdali terroru i zwiali (przez zapominalstwo zdawaliśmy terror po rozwiązaniu poprzednich szarż więc przekierowanie nie było możliwe i Pająk spalił szarżę wystawiając boki na kanapkę ze Slayera i Hamców z lordem.
Tura 5:
Pająk pokrojony. Trolle zwiewają dalej i dostają ostrzał artyleryjski, który nie wiele robi. Orasy szarżują Longi. Fanatycy wpadają między park maszynowy i do końca gry zabijają jednego czy dwóch obsługantów. Gobliny zwiały za stół od ostrzału katapult - jedyne co zrobiły nowoedycyjne katapy. Orasy odbijają się od Longów i zostają zmieceni w pogoni.
Tura 6:
Ratując Longów przed PumpWagonem samotny gyro szarżuje ich i w końcu zabija. Trolle uciekają dalej. Rydwan na ostatniej ranie. DoomDivery rozsypały się. Patryk rzuca dużą stopę na Ironów... rzuca 1 i umieszczam wzornik nad Trollami, którzy udają się co do jednego do Gorka czy tam Morka. Gyro dobija rydwan.
Główna walka Savagy z kadra vs Hamce z Lordem jest zacięta. Koniec końców Krasnoludzki Lord pada zostawiając ostatniego Hamca, który stwierdza, że "Jestem krasnoludzką gwardią królewską, skoro go zabiłeś ja nie ucieknę i mnie też musisz zabić" - więc po przegranym combacie pozostał sam na dwóch jedynkach.
Koniec wyglądał tak:
Wnioski:
Patryk musi kupić nowe kostki bo serio rzuty zdecydowały o całości.
Banner na Krasnoludzkim BSB +2CR daje ogromny boost oddziałowi - jeden oddział ochronił całą flankę z pomocą jednego Gyro.
Krasnoludzkie katapulty nie są już tak gięte.
4,5k Zielone vs Brodate [PICS!]
Moderator: RedScorpion
4,5k Zielone vs Brodate [PICS!]
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ta gra miala byc na 5,5k
to ile juz prowadzisz z zielonymi? i ile razy jeszcze musisz im natluc by sie nauczyly, ze z krasnoludami sie nie zadziera?
to ile juz prowadzisz z zielonymi? i ile razy jeszcze musisz im natluc by sie nauczyly, ze z krasnoludami sie nie zadziera?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
No miała, ale nie wyszło Może kolejna
Jakoś remis jest, ale dokładne dane zbiera Patryk
Jakoś remis jest, ale dokładne dane zbiera Patryk
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- sernikwystygl
- Wałkarz
fajny raporcik , pomaluj stol!!
a nastepnym razem walnij wiecej dzikusow oraz kowboi i ogranij park brodatych
a nastepnym razem walnij wiecej dzikusow oraz kowboi i ogranij park brodatych