Pruszków: Galaktyczna liga #10 [1200pkt] 21.01.15-18.02.15

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Mateo
Chuck Norris

Re: Pruszków: Galaktyczna liga #10 [1200pkt] 12.11-10.12

Post autor: Mateo »

Chlopaki pomożecie?
tworze rozpe i mam takie pytanie.

czy necro z mistrzem umarlych, mize wskrzesić ponad stan początkowy liczebność lucznikow tk?
oraz czy lecze sphonxa 1plus lvl naga czy tylko 1?
i ostatnie, czy z atrybutu vampire lore mogę uleczyć licha tk?

Awatar użytkownika
Elvis is (un)dead
Oszukista

Post autor: Elvis is (un)dead »

1. Z marku "Master of the Dead" możesz wskrzeszać ponad rozmiar pierwotny jednostkę Skeleton Warriors, book nie mówi nić o łucznikach :)
2. Tylko jedną ranę uleczysz sphinxowi, gdyż zgodnie z bookiem, modelom z zasadą large target (a do takich zalicza się sphinx) możesz uleczyć jedynie jedną ranę na każdy poprawnie rzucony czar "Invocation of Nehek".
3. Jak najbardziej, opis sygnatury loru mówi, że możesz uleczyć ranę sobie, bądź wybranemu sojuszniczemu modelowi (nie możesz z sygnatury wskrzesić do nie-życia nowego modelu).

W razie dalszych pytań służę pomocą :)

Uroczyście zgłaszam się do jubileuszowej X Ligi, moje ogry już ostrzą broń i apetyty :D rozpę prześlę już niebawem...

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

A ja niestety nie wezmę udziału :(
Czasem pracy się nie przeskoczy.

Mateo
Chuck Norris

Dzięki za odp, zgloszenie poszlo!

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

kurczę ja jednak też się na tę ligę nie wyrobię... szkoda, chciałem pograć na Morghastach i nowym lorze! grajcie czysto i ostro :wink: !

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ze względu na niską frekwencję, start ligi przekładamy.
W tym tygodniu zajdą zmiany w LFP, związane z generalnym odzewem srodowiska WFB na dodatek "End Times".
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Ja się piszę. A do kiedy przekładasz?

grzeol
Wałkarz

Post autor: grzeol »

zagrałbym w sobotę od rana na te nowe zasady które będą w tym tygodniu :) ktoś chętny?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Spróbujemy o tydzień, jesli nie bedzie minimum 8 osób, to kolejny tydzien.
Jutro wrzucę nowy draft LFP.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Aktualizacja ogłoszenia, przesuwamy start ligi o tydzień.
Zapoznajcie się z nowym LFP: KLIK

Osoby, które wysłały rozpiski legalne w nowym LFP proszę o potwierdzenie, czy zostają bez zmian.

Obrazek

Mateo
Chuck Norris

Odrazu mowie ze zmieniam rozpiskę :p

fajnie, ze dopusciles spec hero :)

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

o! ten termin to dobrze dla mnie:)
ludzie, są speciale!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Putrid Blightkings mogą grać tylko w WoChu i LoCHu

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

a, i podoba mi się, że są punkty za przyzwańców z LoU i zblokowane przywoływanie eteryków. W praniu wyjdzie, czy podoba mi się słusznie;)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

@ Bobson:

Czemu? W innych formatach są dopuszczani, m.in w zapowiadanym drafcie #1 ETC.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Bo to jednostka do WoChu. GW w WD podało, że można ich wsadzać jeszcze do bestii i demonów. Potem nadeszło sprostowanie, że jednak tylko do WoChu. Champion ma zasadę eye of the gods, która jest tylko Wochowa.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Ej, daj innym tez się pobawić! ;)

Ok, w takim układzie poprawiamy.
Dzięki za czujność!

Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Bobson pisze:Bo to jednostka do WoChu. GW w WD podało, że można ich wsadzać jeszcze do bestii i demonów. Potem nadeszło sprostowanie, że jednak tylko do WoChu. Champion ma zasadę eye of the gods, która jest tylko Wochowa.
Bobson a gdzie to sprostowanie? swoją drogą? jakaś errata?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

W sumie wydawało mi sie totalnie bez sensu, ze w DOC wystawiamy jednostke, która nie jest daemonic.
Ciekawe, ze juz były jakies turnieje, z dopuszczonymi BK w DOC, i ludzie nimi grali :)

Dżizas, jaki pierdolnik sie zrobił w tej grze...

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

W WD było info, że mogą wejść do każdej armii chaosu. W pudełku z figsami była mowa tylko o WoCH. W książce glottkina jest już mowa tylko o WoCh i Legionie chaosu

ODPOWIEDZ