Pruszków: Galaktyczna liga #10 [1200pkt] 21.01.15-18.02.15
Re: Pruszków: Galaktyczna liga #10 [1200pkt] 12.11-10.12
Chlopaki pomożecie?
tworze rozpe i mam takie pytanie.
czy necro z mistrzem umarlych, mize wskrzesić ponad stan początkowy liczebność lucznikow tk?
oraz czy lecze sphonxa 1plus lvl naga czy tylko 1?
i ostatnie, czy z atrybutu vampire lore mogę uleczyć licha tk?
tworze rozpe i mam takie pytanie.
czy necro z mistrzem umarlych, mize wskrzesić ponad stan początkowy liczebność lucznikow tk?
oraz czy lecze sphonxa 1plus lvl naga czy tylko 1?
i ostatnie, czy z atrybutu vampire lore mogę uleczyć licha tk?
- Elvis is (un)dead
- Oszukista
1. Z marku "Master of the Dead" możesz wskrzeszać ponad rozmiar pierwotny jednostkę Skeleton Warriors, book nie mówi nić o łucznikach
2. Tylko jedną ranę uleczysz sphinxowi, gdyż zgodnie z bookiem, modelom z zasadą large target (a do takich zalicza się sphinx) możesz uleczyć jedynie jedną ranę na każdy poprawnie rzucony czar "Invocation of Nehek".
3. Jak najbardziej, opis sygnatury loru mówi, że możesz uleczyć ranę sobie, bądź wybranemu sojuszniczemu modelowi (nie możesz z sygnatury wskrzesić do nie-życia nowego modelu).
W razie dalszych pytań służę pomocą
Uroczyście zgłaszam się do jubileuszowej X Ligi, moje ogry już ostrzą broń i apetyty rozpę prześlę już niebawem...
2. Tylko jedną ranę uleczysz sphinxowi, gdyż zgodnie z bookiem, modelom z zasadą large target (a do takich zalicza się sphinx) możesz uleczyć jedynie jedną ranę na każdy poprawnie rzucony czar "Invocation of Nehek".
3. Jak najbardziej, opis sygnatury loru mówi, że możesz uleczyć ranę sobie, bądź wybranemu sojuszniczemu modelowi (nie możesz z sygnatury wskrzesić do nie-życia nowego modelu).
W razie dalszych pytań służę pomocą
Uroczyście zgłaszam się do jubileuszowej X Ligi, moje ogry już ostrzą broń i apetyty rozpę prześlę już niebawem...
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ze względu na niską frekwencję, start ligi przekładamy.
W tym tygodniu zajdą zmiany w LFP, związane z generalnym odzewem srodowiska WFB na dodatek "End Times".
W tym tygodniu zajdą zmiany w LFP, związane z generalnym odzewem srodowiska WFB na dodatek "End Times".
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Ja się piszę. A do kiedy przekładasz?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Spróbujemy o tydzień, jesli nie bedzie minimum 8 osób, to kolejny tydzien.
Jutro wrzucę nowy draft LFP.
Jutro wrzucę nowy draft LFP.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Aktualizacja ogłoszenia, przesuwamy start ligi o tydzień.
Zapoznajcie się z nowym LFP: KLIK
Osoby, które wysłały rozpiski legalne w nowym LFP proszę o potwierdzenie, czy zostają bez zmian.
Zapoznajcie się z nowym LFP: KLIK
Osoby, które wysłały rozpiski legalne w nowym LFP proszę o potwierdzenie, czy zostają bez zmian.
Putrid Blightkings mogą grać tylko w WoChu i LoCHu
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
@ Bobson:
Czemu? W innych formatach są dopuszczani, m.in w zapowiadanym drafcie #1 ETC.
Czemu? W innych formatach są dopuszczani, m.in w zapowiadanym drafcie #1 ETC.
Bo to jednostka do WoChu. GW w WD podało, że można ich wsadzać jeszcze do bestii i demonów. Potem nadeszło sprostowanie, że jednak tylko do WoChu. Champion ma zasadę eye of the gods, która jest tylko Wochowa.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ej, daj innym tez się pobawić!
Ok, w takim układzie poprawiamy.
Dzięki za czujność!
Ok, w takim układzie poprawiamy.
Dzięki za czujność!
Bobson a gdzie to sprostowanie? swoją drogą? jakaś errata?Bobson pisze:Bo to jednostka do WoChu. GW w WD podało, że można ich wsadzać jeszcze do bestii i demonów. Potem nadeszło sprostowanie, że jednak tylko do WoChu. Champion ma zasadę eye of the gods, która jest tylko Wochowa.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
W sumie wydawało mi sie totalnie bez sensu, ze w DOC wystawiamy jednostke, która nie jest daemonic.
Ciekawe, ze juz były jakies turnieje, z dopuszczonymi BK w DOC, i ludzie nimi grali
Dżizas, jaki pierdolnik sie zrobił w tej grze...
Ciekawe, ze juz były jakies turnieje, z dopuszczonymi BK w DOC, i ludzie nimi grali
Dżizas, jaki pierdolnik sie zrobił w tej grze...
W WD było info, że mogą wejść do każdej armii chaosu. W pudełku z figsami była mowa tylko o WoCH. W książce glottkina jest już mowa tylko o WoCh i Legionie chaosu