Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Nie do końca chyba zrozumiałeś zasadę. Przy każdej armii z wyjątkiem Skavenów i Orków losujemy hejt na tabelce.
W wypadku Skavenów i Orków nie losujemy, bo mamy automatycznie dużego hejta (czyli armia na armię).
W wypadku Skavenów i Orków nie losujemy, bo mamy automatycznie dużego hejta (czyli armia na armię).
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
przeczytałem ją w ten sposób jak mówisz ,ale chciałem mieć pewność ,że nie będe nikogo wałował
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
-
- Chuck Norris
Nie ma erraty, bo raczej nic nie potrzeba zmieniać. Book jest nowy i aktualny a jedyna zmiana jaka mogła by się pojawić to ta o 50% lordów i herosów ale taka już jest w ogólnej erracie.
I nawet fakt, że Thorek został zabity w EoT tego nie zmienia.
I nawet fakt, że Thorek został zabity w EoT tego nie zmienia.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
mam pytanie jak łatwo i dobrze pomalować obszycia kolczug krasnoludzkich kuszników ( ba mam z tym problem )
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
-
- Chuck Norris
Koledze chodzi chyba o nasze lamówki. Jak wspomniał Fuxiorr same kolczugi malujesz suchym pędzlem najpierw (farba ironbreaker). Możesz dla kontrastu przemyć tuszem. Zaś same lamówki (te obszycia) to już pędzel w dłoń i dokładnie. Jak znajdujesz w sobie siłę, to później o ton jaśniejszym same krawędzie lamówek.
i w promocji filmik - są trzy części - sobie znajdziesz - tu pierwsza: https://www.youtube.com/watch?v=tMgkPB5gwwk
Pozdrawiam
Garland
i w promocji filmik - są trzy części - sobie znajdziesz - tu pierwsza: https://www.youtube.com/watch?v=tMgkPB5gwwk
Pozdrawiam
Garland
drybrush bardzo niszczy pedzel.
lepiej polozyc cienka warstwe srebra i uzyc czarnego washa.
lepiej polozyc cienka warstwe srebra i uzyc czarnego washa.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- Chuck Norris
A tu będę adwokatem diabła czyli GW. Pędzelek Citadela, ja używam fine detail, wytrzyma wszystko i wg mnie jest lepszy nawet od tego dedykowanego do drybrusha. Natomiast Maga, które są w sumie fajne do techniki suchego sie nie nadają. Dwoma pędzelkami citadela pomalowałem już 106 krasnali i 33 elfy. I ten drugi zachował czuprynę i kształt.
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Witam! Mam pytanie, które już było, jednakże nie mogłem go znaleźć (jak i odpowiedzi, rzecz jasna). Jeśli dam kraśkowi broń runiczną i tarczę to nie ma on ward save'a mimo, iż "any weapon with runes inscribed on it is considered a hand weapon." Wystarczy odpowiedź typu: 1) jasne, że nie ma warda! 2) ma warda, jak grałeś do tej pory?!
Ostatnio zmieniony 21 lis 2014, o 08:03 przez Weatherwax, łącznie zmieniany 1 raz.
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
No tak, należy również wiedzieć jak poprawnie zadać pytanie Dzięki!Fuxiorr pisze:Nie ma.. ma tylko pary Savea na 5+
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Chuck Norris
Właśnie !! Dzięki za przypomnienie. Całkowicie zapomniałem o tym i bym wałował w niedziele .
Trzeba rozpe zmienić
Trzeba rozpe zmienić
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Jak działa zasada "Slayer"?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Zawsze ranisz minimum na 4+ oraz ignorujesz minusy do siły.
Czy ta zasada zwiększa siłę i tym samym zmniejsza przeciwnikowi AS?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jaki rozmiar ma podstawka Gyrocoptera?