Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy
Ja tam wychodze z zalozenia, ze pewne techniki powinno sie robic na wypasie albo ich unikac Chodzi mi o NMM, OSL czy takie lawowe/swiecace topory. Nie wyszedl zle, mimo to daleko mu do idealu
- Kacpi 1998
- Masakrator
taki tam wipek
ps. pozdrowienia dla osoby, która włamała mi się na konto,wstawila zabę w podpis, pisała wulgaryzmy i pmki do Groszka za co zostałem zbanowany, dzięki
ps. pozdrowienia dla osoby, która włamała mi się na konto,wstawila zabę w podpis, pisała wulgaryzmy i pmki do Groszka za co zostałem zbanowany, dzięki
- Kacpi 1998
- Masakrator
Gotowy hobgobliński khan na wilku. Wygląda jak wypasiony lord chaosu a nie jak odginaczka, którą jest ale to dobrze bo będzie rozpraszać przeciwnika Był nie kompletny więc musiałem wykorzystać bitsy od tomb kingów ale adekwatnej tarczy nie miałem na stanie.
Nie podobają mi się tylko dwie rzeczy: zrobiłem za ostre przejście na metalach do białego i zostawiłem za mało czerweini na podstawce przez co jest za jasna. Czekam na wasze opinie, starałem się nawet
Nie podobają mi się tylko dwie rzeczy: zrobiłem za ostre przejście na metalach do białego i zostawiłem za mało czerweini na podstawce przez co jest za jasna. Czekam na wasze opinie, starałem się nawet
Zadziwiające, malujesz tak jak kiedyś to robiono, rogi tego gostka przypominają mi white dwarfa z lat 90/00, bardzo mi sie podoba. Nie podoba mi sie za to odpuszczanie przejść na twarzy lub kolczanie, może to tylko ja ale uważam ze powinieneś wyciągnąć te elementy. Ogólnie rzecz biorąc bardzo mi sie podobają Twoje prace, rozwijaj sie i dąż do celu bo umiejętności masz, talent rownież
Pan Mamikon
Skore rzeczywiście mógłbyś wyciągnąć jeszcze trochę kolczan jest dla mnie ok. Fajne oldschoolowe malowanie a z podstawka to sie z Tobą musze zgodzić. No i czaszki cieniowalbym w inny sposób - Ty wyciagales je do góry, za to przednia cześć na biało wyglądałaby znacznie lepiej brakuje mi tu na dobra sprawę laningu
Wszystko ładnie pięknie!! Tylko oczy mi się nie podobają (te czarne kropki):/
w sumie fakt. mógłbyś zrobić na odwrót. czarnym pociągnij oko a potem postaw, tylko większą, czerwoną kropkę na samej gałce ocznej. Wejdź sobie na blog Coloured Dust i tam był niezły tutek jak malować oczy. Dotyczył on ludzkich gał, ale technikę możesz zastosować też tutaj z pewnymi niewielkimi zmianami.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Mam ogromny problem z malowaniem NMM bo nie wiem gdzie powinno być jaśniej o gdzie ciemniej, mógłbys mi to wytłumaczyć z tym laningiem? Nie wiem czy pomalowanie przodu tuch caszek wyglądało by lepiej bo one są strasznie płaskie.Damik pisze:Skore rzeczywiście mógłbyś wyciągnąć jeszcze trochę kolczan jest dla mnie ok. Fajne oldschoolowe malowanie a z podstawka to sie z Tobą musze zgodzić. No i czaszki cieniowalbym w inny sposób - Ty wyciagales je do góry, za to przednia cześć na biało wyglądałaby znacznie lepiej brakuje mi tu na dobra sprawę laningu
Faktycznie mogłem to lepiej zrobić z tymi przejściami a co do oczu to tak naprawdę on ich nie miał tylko same oczodoły. Wyglądało to dość dziwnie więc postanowiłem walnąć tam czerwone plamy dość grubo by wypełnić tą przestrzeń. Na jednym oku powstała czarna dziurka więc dałem tam kolejną warstwę czerwonego a ona znowu tam była. Postanowiłem szpilką zrobić dziurkę w drugim oku by było symetrycznie,ot cała historia
Na plus :
Metale
Strzałki
Czerwony
Niebieski
Futro
całe brazy i drewna poza łukiem
Na minus:
Drewno z łuku
Nie wykończona skóra gobosa
Oko jest spoko... pasuje na gobsa chaosu
Tak to śmiem stwierdzić że bardzo fajny gobos
Metale
Strzałki
Czerwony
Niebieski
Futro
całe brazy i drewna poza łukiem
Na minus:
Drewno z łuku
Nie wykończona skóra gobosa
Oko jest spoko... pasuje na gobsa chaosu
Tak to śmiem stwierdzić że bardzo fajny gobos
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Kacpi 1998
- Masakrator
dzięki, nie miałem kompletnie pomysłu jaki ten łuk zrobić bo brązów było już sporo na modelu i nie chciałem by się zlał, 3 warstwy to od razu niewykończona
Laning - przygotuj pod to bazę, czyli czaszki masz wycieniowane, jest ok, wpuść czarny w oczodoły i miejsce gdzie powinien być nos (przegroda nosowa? ). Następnie, białą farbką obrysuj te miejsca, bardzo cienką linią - wyciągnie to wypukłości i doda realizmu. Zdaję sobie sprawę z tego, że te elementy są naprawdę drobne, ale spróbować nie zaszkodzi nawet dotknięcie pędzla zostawi w tych miejscach po sobie widoczny ślad.
no kurcze nie powiem ładnie to wygląda z chęcią zobaczę cała armie
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- Kacpi 1998
- Masakrator
miks camo green i nurgling green, potem dodawałem bleached bone
- Kacpi 1998
- Masakrator
Kacpi 1998 pisze:1 aerografem maluję wszystko na brązowo w 2-3 odcienie
2 kładę ''chipping medium'' od vallejo na mijsca gdzie jest zbroja (nie broda, nie elementy miedziane, itp)
3 maluę aerografem w 2 odcienie czerwieni
4 moczę model w wodzie, zaczyna on się marszczyć i pękać w niektórych miejscach i zdrapuję farbę wykałaczką z porządanych miejsc
następnym razem zrobię zdjęcia
typhus corosion daje zupełnie inny efekt, to jest taki błyszczęcy, brązowy wash, on się bardziej do zacieków i brudu nadaje bo kolor bozowy z pod niego prześwituje