Początki z DoCh
Re: Początki z DoCh
Slabe, dp slanesza nie ma chaos armoura przy T 5 jest naprawde mieki. Przy braku marka na furiach latwo to wykorzystac ale rozumiem ze nie ma pkt.tez uwazam ze dp musi miec asf z tego miecza przy I 9 warto z tego skorzystac. No i kolejna sprawa to ze w niektorych paringach 1200 pkt bddzie stalo za gorka co tez nie jest fajne :/
Po sugestiach:
1 Daemon Prince of Tzeentch @ 485.0 Pts
Tzeentch Prince; General; Lore of Metal; Magic Level 4; Chaos Armour;
Daemonic Flight
Lesser Gift [25.0] - Wand
1 Daemon Prince of Slaanesh @ 385.0 Pts
Slaanesh Prince; Lore of Slaanesh; Chaos Armour; Daemonic Flight
Greater Gift [50.0] - Lash
Lesser Gift [25.0] - ASF
1 Herald of Nurgle @ 205.0 Pts
Lore of Nurgle; Battle Standard; Greater Locus of Fecundity
Razor Standard [45.0]
1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Bloodletter crew
Bloodletter crew
1 Soul Grinder of Nurgle @ 305.0 Pts
Phlegm Bombardement; Daemon of Nurgle
2x5 Chaos Furies of Tzeentch @ 2x70.0 Pts
Daemon of Tzeentch
30+1 Plaguebearers of Nurgle @ 448.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
11 Pink Horrors of Tzeentch @ 153.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch; Standard
Models in Army: 55
Total Army Cost: 2391.0
Tego DP wziąłem tylko przez Lash of Despair. Może dzięki temu bez CC uda się ściągać wrogów. Nie grałem jeszcze na tym i nie wiem, czy warto.
no nie wiem, bicz biczem, ale jak masz latajacego DP Slannesha to nie danie mu 4 poziomu magii slaneszowej, to jak kupienie samego wafelka bez lodów wlecenie sado maso DiPi w środek armii przeciwnika i rzucenie "chóru" (czar slanesza nr 6) - bezcenne!
do tego można by zrezygnować z DP tzeencha i wsadzić DP nurgle'a z 4 deathem (pewnie trzeba by jakoś z compem pokombinować). Latające słońce też jest syte. Chyba lepsze niż to, co może wyczarować tzennchowiec, nawet z różdżką.
do tego można by zrezygnować z DP tzeencha i wsadzić DP nurgle'a z 4 deathem (pewnie trzeba by jakoś z compem pokombinować). Latające słońce też jest syte. Chyba lepsze niż to, co może wyczarować tzennchowiec, nawet z różdżką.
Duża wersja na 24 wchodzi, z 5 kości nawet wciąż lipa...
Sam na lashu grałem parę razy, ale jednak nie sprawdzał się aż tak dobrze. Za dużo minusów się zbiera i częściej ma ważniejsze rzeczy do roboty niż ustawienie się do strzału. Choć wtedy nie było Warlocków
Sam na lashu grałem parę razy, ale jednak nie sprawdzał się aż tak dobrze. Za dużo minusów się zbiera i częściej ma ważniejsze rzeczy do roboty niż ustawienie się do strzału. Choć wtedy nie było Warlocków
No niestety. Marzył mi się KOS z shadow, 2x DP nurgla, 2 działa i grinder w obstawie horrorów w corach i healrd tz. Osobiście wybiorę chyba GUO na death. Da mi to argumenty przeciwko tym wszystkim kowbojom z save +1 i wardem. Nie mam innego pomysłu jak ich zabijać.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
No raczejStan pisze:Quaki - rzucasz i liczysz na IF tak naprawdę.
A co do pomysłów z Greaterem i DP-kami, na razie próbowałem z generałem DP Nurgla+LoC z Metalem, ale DP za te punkty po prostu mi się nie spłaca. Choć muszę przyznać, że takim mini-monstertruckiem (jeszcze z Soul Grinderem) grało się całkiem przyjemnie!
Nurgle mnie solidnie rozłożył, mam l4, nie mogę spać, więc był czas na obczajkę nowego draftu.
Co o tym sądzicie? Szczególnie w porównaniu do tej wcześniejszej, którą zacząłem estować i nie było najgorzej.
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=126956
Co o tym sądzicie? Szczególnie w porównaniu do tej wcześniejszej, którą zacząłem estować i nie było najgorzej.
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=126956
1 Skarband, The Exiled One @ 610.0 Pts
1 Lord of Change @ 520.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Metal
Lesser Gift [25.0] ASF
Lesser Gift [25.0] Wand
4+1 Plague Drones of Nurgle @ 320.0 Pts
Standard; Musician
Lichebone Pennant [15.0]
1 Herald of Nurgle @ 205.0 Pts
Lore of Nurgle; Battle Standard; Greater Locus of Fecundity
Razor Standard [45.0]
Standard; Musician
11 Pink Horrors of Tzeentch @ 153.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch; Standard
Models in Army: 50
Total Army Cost: 2391.0
Wiesz, że Skarbrand daje hate też przeciwnikowi? W dodatku ma frenzy które bardziej przeszkadza niż pomaga. Trafisz na armię, którą ma mocniejszy wygar w komacie i masz autolose. Moim zdaniem ten BT się mija z celem.
heh, nie doczytałem, że wrogom też daje hatred;)
To na Epidemku:
To na Epidemku:
1 Daemon Prince of Tzeentch @ 485.0 Pts
Tzeentch Prince; General; Lore of Metal; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Lesser Gift [25.0] - Wand
1 Daemon Prince of Nurgle @ 530.0 Pts
Nurgle Prince; Lore of Nurgle; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0] - ASF
1 Epidemius, Tallyman of Nurgle @ 200.0 Pts
Lesser Locus of Virulence
5 Flesh Hounds of Khorne @ 165.0 Pts
Ambushers
Standard; Musician
29+1 Plaguebearers of Nurgle @ 425.0 Pts
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
Models in Army: 69
Total Army Cost: 2388.0
W rule booku jest zasada ogólna, że armia musi składać się z 3 unitów i charactera. Z tego można by wnioskować, że nie liczą się co jest dobrą wiadomością dla nas (sam byłem pewny, że się liczą). Dobrze, że mam epidemiusa Tyle, że charakter można też traktować jako unit. Przy magii, strzelaniu itd. Ciężka sprawa.
Pomyślmy co wchodzi jeśli wyjdzie na naszą korzyść.
GUO, 2x DP nurgla, plagusy z BSB, Epidemius i działo.
Syto! Wchodzę w to
Pomyślmy co wchodzi jeśli wyjdzie na naszą korzyść.
GUO, 2x DP nurgla, plagusy z BSB, Epidemius i działo.
Syto! Wchodzę w to
A co jeszcze ma artylerie po za krasiami i emp w ilości większej niż 1? Po za tym my tez mamy działo i jeszcze furie. Nie ma rzeczy dobrych na wszystko. Ja planuję coś w tym stylu grać i zobaczę czy to się sprawdza. Meta się zmieni i ciężko powiedzieć co na 100% będzie dobre a co słabe.
Właśnie skończyłem grać z 0&G na tej rozpie (nieco zmodyfikowanej - dałem BSB kosztem kilku plagusów).
I... Epidemius zginął w pierwszej turze;P Nurgla wsysnęło do Warpa, jak dotarł do maszyn, a Tzee oberwał z katapy.
Wygrałem 13-7 jednak. Siadła transutacja ubijając BSB. Para unitów plagusów zagoniła trolli i Savage Big'Unsy, gdyby więc Epidemek był, to byli solidnie zboostowani). Cannon siał spustszenie w maszynach, jak i pieski gdy już weszły.
Chyba jednak spróbuję czegoś innego;)
I... Epidemius zginął w pierwszej turze;P Nurgla wsysnęło do Warpa, jak dotarł do maszyn, a Tzee oberwał z katapy.
Wygrałem 13-7 jednak. Siadła transutacja ubijając BSB. Para unitów plagusów zagoniła trolli i Savage Big'Unsy, gdyby więc Epidemek był, to byli solidnie zboostowani). Cannon siał spustszenie w maszynach, jak i pieski gdy już weszły.
Chyba jednak spróbuję czegoś innego;)