ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Draft 1

Post autor: QQrydza »

Jaaf pisze:Głupie pytanie...
jakie są aktualnie obowiązujące mapki do tego EURO?
Czy to te? https://drive.google.com/file/d/0B_DcPz ... hfTVE/edit
drukujcie te, a szkoda, bo nie są imo dostosowane do scenariuszy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

malekith na smoku kosztuje 2 czy 3 pkt kompozycji?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ktos tu pisal ze speciale nie zajmuja dodatkowych slotów

Raczje malekith na smoku czy malus są te kwestiami :D dla mnie nie sa ani masterami ani dreadlordami :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Muszę jeszcze raz pochwalić draft: gram sobie na turnieju - z lewej Karl Franz w śmiertelnym uścisku z Archaonem prowadząc Empire bez ani jednego działa i tanka, z drugiej Teclis naparza się magią z dwoma Seerami - no mega radość! :) Rozpiski ciekawe, nieprzegięte - jak powiew świeżego powietrza w zatęchłym mieszkaniu. Chce się grać. Kudos!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

A oddziały tam jakieś widziałeś na stole ? Jakąś strategię ? Jakieś flankowanie ? Ja od wejścia nowych zasad widziałem: Stardragona wspomaganego magią, 2xczarna smoczyca w emoelfach, 2xstemtank wspomagany Karlem. WoCh z 1+/3++ S7 plus magia. Rzyg poprawiony bełtem. #-o Dno i metr mułu.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

@Grolshek musiałbyś zagrać ze mną ;)

U mnie dostałbyś nietypową rozpę i byś miał fun w czystej postaci =P~
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Grolshek pisze:A oddziały tam jakieś widziałeś na stole ? Jakąś strategię ? Jakieś flankowanie ? Ja od wejścia nowych zasad widziałem: Stardragona wspomaganego magią, 2xczarna smoczyca w emoelfach, 2xstemtank wspomagany Karlem. WoCh z 1+/3++ S7 plus magia. Rzyg poprawiony bełtem. #-o Dno i metr mułu.
Groszek jaka strategia, przeciez Ty grasz Orkami :D
Obrazek

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

Co z Belakorem w Wochu? Mogę wystawić? Czy liczyć go jako:

Each Demon Prince – 1 choice

oraz

Each flying model after the second - 1 choice (gdybym miał już 2 lataczy)

pozdrawiam
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie mozesz go uzyc.

Jędrul
Chuck Norris

dzięki

a w demonach też nie można?
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie. w drafcie masz napisane, ktore battle scrolle mozesz brac. Wymieniony jest tylko exalted flamer

Jędrul
Chuck Norris

jeszcze raz dzięki, przepraszam że zawracam głowę nie doczytawszy.
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Maciek P. pisze:Muszę jeszcze raz pochwalić draft: gram sobie na turnieju - z lewej Karl Franz w śmiertelnym uścisku z Archaonem prowadząc Empire bez ani jednego działa i tanka, z drugiej Teclis naparza się magią z dwoma Seerami - no mega radość! :) Rozpiski ciekawe, nieprzegięte - jak powiew świeżego powietrza w zatęchłym mieszkaniu. Chce się grać. Kudos!
Zgadzam się - po turnieju jest to naprawdę fajny powiew świeżości. Ten draft jest ewidentnie na plus.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Model with a 3+ ward save and the third eye of tzeetnch - 2 choices

wyrzuccie te plis :P nie da sie grac na to

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Grolshek pisze: 2xczarna smoczyca w emoelfach,
Spokojnie Glrolshek - to widziałeś tylko u mnie;] w wawce nikt inny tak nie gra 8)

Pytanie: Czy w tym roku na ETC pegazy DE maja 40x40 czy 50x50? Słyszałem już rózne wersje...

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

@Qc - twój black dragon z tricksterem, spokojnie ogarnie takiego gościa.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Glegut pisze:
Grolshek pisze: 2xczarna smoczyca w emoelfach,
Spokojnie Glrolshek - to widziałeś tylko u mnie;] w wawce nikt inny tak nie gra 8)
U nas też są 2 czarne smoki.

Glrolshek to bardzo rozsądny człek! Słuchajcie co mówi! :D (Obarczam winą GW a nie chłopaków od drafta).
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

refleksja na dziś:

"Draft dobry... to ludzie są źli"

:D :lol2:
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Spawn pisze:@Qc - twój black dragon z tricksterem, spokojnie ogarnie takiego gościa.
Nie, nie ogarnia. Lord na smoku z 3+ z rerollem 1 i stubbornem to praktycznie niezabijalne i nieruszlane 800 punktow z wygarem, zadnych wad, z magiem 4 poziom lekko wchodzi - why :P

czemu stubborn jest ciety w DE a w wochu nie

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Glegut pisze:Pytanie: Czy w tym roku na ETC pegazy DE maja 40x40 czy 50x50? Słyszałem już rózne wersje...
Podbijam

ODPOWIEDZ