Mag HE
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mag HE
ostatnimi wieczory zajmowałem się tym o to magiem
muszę się nauczyć dobrze robić zdjęcia (muszę brata poprosić by mi dał starego HP, bo nikon d40 jakiś gorszy jest...) bo to co tutaj jest to namiastka tego jak wygląda w rzeczywistości
kilka rzeczy spaprałem, ciekawe czy je zauważycie przy takim zdjęciu
muszę się nauczyć dobrze robić zdjęcia (muszę brata poprosić by mi dał starego HP, bo nikon d40 jakiś gorszy jest...) bo to co tutaj jest to namiastka tego jak wygląda w rzeczywistości
kilka rzeczy spaprałem, ciekawe czy je zauważycie przy takim zdjęciu
Bardzo przyzwoita praca!!!
Na pierwszy rzut oka rzucily mi sie 2 rzeczy - rewelacyjnie wygladajaca kula na staffie i niechlujnie zrobiona podstawka. Zielony plaszcz wyglada troche na niedowycieniowany i strasznie sie blyszczy - nie wie mczy to wina fotek czy czego... Co ogolnie nie zmienia faktu , ze figurka trzyma poziom i na stole bedzie sie wyrozniac
Na pierwszy rzut oka rzucily mi sie 2 rzeczy - rewelacyjnie wygladajaca kula na staffie i niechlujnie zrobiona podstawka. Zielony plaszcz wyglada troche na niedowycieniowany i strasznie sie blyszczy - nie wie mczy to wina fotek czy czego... Co ogolnie nie zmienia faktu , ze figurka trzyma poziom i na stole bedzie sie wyrozniac
@Grafik - jak na moje oko to to szare nie jest imo to mieszanka graveyard earth, kommando khaki i bleached bone albo coś w ten deseń, choć mogę się mylić .
Co do figurki - sama rzeźba jest mi doskonale znana (malowałam tego maga 4 razy ), kolorystyka też wygląda na znajomą . Figurka pomalowana jest bardzo czysto i estetycznie, co strasznie cenię. Moim zdaniem lepiej żeby coś miało 'dwie' warstwy, a równo nałożone niż 'dziesięć' niechlujnie. Jedyne co mi nie pasuje to włosy - coś z nimi jest nie tak i chyba na koniuszkach widać odpryski, ale może to wina zdjęcia. Jak na TT jest wręcz cudowny . Duży plus za kulę i diamenty . Powodzenia w dalszych malunkach .
Pozdrawiam,
młoda .
Co do figurki - sama rzeźba jest mi doskonale znana (malowałam tego maga 4 razy ), kolorystyka też wygląda na znajomą . Figurka pomalowana jest bardzo czysto i estetycznie, co strasznie cenię. Moim zdaniem lepiej żeby coś miało 'dwie' warstwy, a równo nałożone niż 'dziesięć' niechlujnie. Jedyne co mi nie pasuje to włosy - coś z nimi jest nie tak i chyba na koniuszkach widać odpryski, ale może to wina zdjęcia. Jak na TT jest wręcz cudowny . Duży plus za kulę i diamenty . Powodzenia w dalszych malunkach .
Pozdrawiam,
młoda .
dzięki za miłe słowa
zielony płaszcz na żywo jest dużo jaśniejszy, wszystko po prostu trochę ciemniejsze wyszło
przepis na kremowy płaszcz to trochę zmieniony przepisz hasha który podał go przy okazji tutorialu złotego nmm: snakebite+ troszkę vomit brown+ ciupkę vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand + biały > biały na końcówkach
wszystko malowane bardzo rozwodnionymi farbami (jakby washe, tylko że zamiast cieniować rozjaśniałem nimi). sam płaszcz ten kremowy to jakieś 9 warstw bardzo łagodnych przejść
zielony płaszcz na żywo jest dużo jaśniejszy, wszystko po prostu trochę ciemniejsze wyszło
przepis na kremowy płaszcz to trochę zmieniony przepisz hasha który podał go przy okazji tutorialu złotego nmm: snakebite+ troszkę vomit brown+ ciupkę vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand + biały > biały na końcówkach
wszystko malowane bardzo rozwodnionymi farbami (jakby washe, tylko że zamiast cieniować rozjaśniałem nimi). sam płaszcz ten kremowy to jakieś 9 warstw bardzo łagodnych przejść
bardzo przyjemna praca dałbym wiecej niż TT bo TT to maznięte wielkim pędzlem figurki ... czekam na iwęcej prac HE zielonkawi wygladają bardzo fajnie (swoja droga kiedyś próbowałem zółtych HE ale to była mordenga w malowaniu)
tak trzymaj (tzn. coraz lepiej)
tak trzymaj (tzn. coraz lepiej)
Oczom przydałaby się czarna obwódka... Podstawka bardzo niechlujnie... Dbaj o ich brzegi, są bardzo ważne. Poza tym to ok.
podstawka jak wszystko ma trochę tego lakieru na sobie, a zdjęcie robiłem przy trzech lampach halogenowych więc może się trochę błyszczeć ale uważać trzeba!
ale piasek i tarcza - racja, trochę na szybko robiłem bo przerwa na reklamy w TV była a gladiatora sobie chciałem obejrzeć
ale piasek i tarcza - racja, trochę na szybko robiłem bo przerwa na reklamy w TV była a gladiatora sobie chciałem obejrzeć
- Flint Fireforge
- Wałkarz
Praca rewelacyjna, świetny płaszczyk, oryginalne kolorki(za pozwoleniem autora wykorzystam podobny motyw w moich dwarfach, oczywiście jedynie za pozwoleniem mistrza ). Laska i kula na niej no majstersztyk.
- Flint Fireforge
- Wałkarz
A właśnie skoro mag na stół to musi mieć armię do towarzystwa. Daj nam nacieszyć oczy armią elfów szefie
pokażę, ale sa dwa warunki:Flint Fireforge pisze:A właśnie skoro mag na stół to musi mieć armię do towarzystwa. Daj nam nacieszyć oczy armią elfów szefie
1. dostanę ją (praktycznie wszystko co mam jest nieprzydatne na nową ed. więc nie maluje tego )
2. pomaluje ją
generalnie raz na miesiąc coś powinno być (w trakcie maluje SM)