Draft 1 euro
Moderator: KrzysiekW
Re: Draft 1 euro
No ja już nie wiem czy się liczą czy nie. Jeśli nie to wchodzi spoko rozpa. Jakieś GUO, jakieś DP czy dwa, jakiś BSB nurgla, Epi, plagusy, działo. Muchy zabierają 2 pkt w tym układzie. Można za miast GUO i działa muchy a jednego DP wyposażyć w 4 lvl. Warto rezygnować z działa? GUO też jest fajny przy tym złożeniu zwłaszcza z mieczykiem d3
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
I wyszło na nasze. Epidemius nie zabiera slotów za hero. Jakie są wasze złożenia z panem plagi? 2 regony plagusów i działo? regon plagusów i regon much? Regon plagusów, działo i coś? GUO? Soul Grinder? Z bestiami się go złożyć nie da
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
A ja uwazam ze te ograniczenia sa na tyle mocne ze upieranie sie przy Epidemiusie jest poprostu slabe. Pamietac trzeba ze zeby dostac jaki kolwiek bonus to najpierw trzeba wbic 7-14 ran i to tylko w CC. Zwlaszcza ze tak naprawde Nurglowe jednostki ktore sa w naszym 'zasiegu' nie sa jakes takie super mocne bo muchy zjadaja 2 wybory, bestie tez wiec co nam zostaje? plagi, furie, nurglingi i ew. grinder ktory bedzie first targetem
Ja (jak bym chcial juz grac na nim) wymyslilem cos takiego:
DPt - 4lvl tzee
Epidemius
2x heraldN
2x kloce plagow
Cannon
GrinderT
2x5 Furii czystych.
Szalu nie ma. Nie bede raczej na tym grac. Juz zdecydowanie fanowo bym wolal pograc na 2xBitty
Ale prawda pewnie bedzie po srodku i pewnie dalej bedzie sie gralo 'po Bozemu' czyli:
GD - klepacz z 75+25 gift, w moim przypadku GUO
DPt - 4tzee
Heraldt - 2metal
HeraldN - bsb regena
Pinki - Mr1
Plagi fcg swifness
Cannon
5 much
2 bestie.
Niby bez fajerwerkow ale jednak stabilnie i mniej losowo. Pogramy...zobaczymy.
Reasumujac, uwazam, ze nie ma co sie ekscytowac Epidemiusem tak ograniczonym.
Ja (jak bym chcial juz grac na nim) wymyslilem cos takiego:
DPt - 4lvl tzee
Epidemius
2x heraldN
2x kloce plagow
Cannon
GrinderT
2x5 Furii czystych.
Szalu nie ma. Nie bede raczej na tym grac. Juz zdecydowanie fanowo bym wolal pograc na 2xBitty
Ale prawda pewnie bedzie po srodku i pewnie dalej bedzie sie gralo 'po Bozemu' czyli:
GD - klepacz z 75+25 gift, w moim przypadku GUO
DPt - 4tzee
Heraldt - 2metal
HeraldN - bsb regena
Pinki - Mr1
Plagi fcg swifness
Cannon
5 much
2 bestie.
Niby bez fajerwerkow ale jednak stabilnie i mniej losowo. Pogramy...zobaczymy.
Reasumujac, uwazam, ze nie ma co sie ekscytowac Epidemiusem tak ograniczonym.
SG z miotaczem czy klopą do szybkiego nabicia ran do tabelki akurat może nie być zły.
Lore of Nurgle też oczywiście działa.
BTW Można by sprawdzić zasady zanim się zacznie pisać pierdoły - kolega Tirit szczególnie, bo nie wiem który już raz widzę jego "mądrości".
@raat - "nieważne" piszemy razem
BTW Można by sprawdzić zasady zanim się zacznie pisać pierdoły - kolega Tirit szczególnie, bo nie wiem który już raz widzę jego "mądrości".
@raat - "nieważne" piszemy razem
Zaryzykuję więcej - DP WoCh jako "daemon of NUrgle" też może kozystać z bonusów...Quaki pisze:SG z miotaczem czy klopą do szybkiego nabicia ran do tabelki akurat może nie być zły.
Stety, Quaki ma rację, w podręczniku nie ma nic o ranach w CC. Możesz mieć kaprys podlecieć DP Nurgla z zionięciem S2 no AS , zazionąć łezką wiaderko skinków i bonus do tabelki już jest (od następnej tury oczywiście ).Quaki pisze:BTW Można by sprawdzić zasady zanim się zacznie pisać pierdoły - kolega Tirit szczególnie, bo nie wiem który już raz widzę jego "mądrości".
Z Tritem nie ma co gadac on wie swoje
jezeli Epi jest dopuszczony z darmowymi herosami to jest to turbo oplacalne. Dlaczego? bo mozecie nawet oddac na przemial jeden oddzial plagusow tylko po to by nabic 7 ran - reszta bonusow potem juz przyjdzie sama Jak prowadzilem Epidemiusa na podboj Imperium (i odcialem tam głowe Karlowi Franzowi przypominam dla nieznajacych historii polskich End of Times) to najpeirw oddwalame niemal za darmo 2 unity bestii, po to by dobic do boosta +1sily - a z nim juz wszystko szło samo
Mialem wiecej unitow ale tu majac 3 Dp nurgle z sila 7 a chwile potem z T6 bedzie latwiutko
jezeli Epi jest dopuszczony z darmowymi herosami to jest to turbo oplacalne. Dlaczego? bo mozecie nawet oddac na przemial jeden oddzial plagusow tylko po to by nabic 7 ran - reszta bonusow potem juz przyjdzie sama Jak prowadzilem Epidemiusa na podboj Imperium (i odcialem tam głowe Karlowi Franzowi przypominam dla nieznajacych historii polskich End of Times) to najpeirw oddwalame niemal za darmo 2 unity bestii, po to by dobic do boosta +1sily - a z nim juz wszystko szło samo
Mialem wiecej unitow ale tu majac 3 Dp nurgle z sila 7 a chwile potem z T6 bedzie latwiutko
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
No u nas na dużej bitwie w Rybniku Pawlak zdziwiony patrzył czemu z taką radością szarżuję jakoś w drugiej turze 5 beastów w pełny kloc flagellantów. Po dwóch turach walki zdziwienie przeszło w zaniepokojenie.-Qc- pisze: to najpeirw oddwalame niemal za darmo 2 unity bestii, po to by dobic do boosta +1sily - a z nim juz wszystko szło samo