End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera
Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm
Podobno to ma byc tylko do scenariuszy
Co do "zastępowania" tych modeli rat ogrami uważam że powinno się to wyrzucać ze stołów i tyle. Rat ogr to nie stormfiend i dopóki nie zobacze turbo konwersji to zdania nie zmienię.
Jakby muchy czy skule były wiele tanśze (a to mniejsze i pozbawione tylu opcji złożenia modele)
Co do "zastępowania" tych modeli rat ogrami uważam że powinno się to wyrzucać ze stołów i tyle. Rat ogr to nie stormfiend i dopóki nie zobacze turbo konwersji to zdania nie zmienię.
Jakby muchy czy skule były wiele tanśze (a to mniejsze i pozbawione tylu opcji złożenia modele)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Strzelające Stormfiendy mają AS 6+.-Qc- pisze:no i to tylko 4W z 4T i bez save'a
Btw, jeżeli dobrze zrozumiałem ich zasady ekwipunku i rozdzielania ran, to można zrobić unit składający się z kilku panów z bronią strzelecką i jednym gościem z bronią do cc aby mieć AS 4+ na całym unicie na strzelanie tak długo jak będzie żył szczur ze zboostowanym armorem (rany są mu przydzielane w pierwszej kolejności).
Całkiem fajne.
Owszem, są w jakichś luźnych formacjach, ale nie wiadomo czy ma to odzwierciedlenie w zasadach, czy tak ich tylko ustawili do sweet foci. Poza tym są w dalszym ciągu na kwadratowych podstawkach.Kopyt pisze:Najbardziej interesujące jest to ze jednostki na fotkach są w skrimishu zarówno imperialni jak i lizaki, i pewnie chodziło o to w zmiance o przeniesieniu całego warha na skrim, a pewnie bedzie chodzić o EoT.
Równie wiele jednostek stoi w normalnej formacji na tych zdjęciach, a otoczone ratogry to raczej kadr na reklamę a nie z bitwy.Kopyt pisze:Najbardziej interesujące jest to ze jednostki na fotkach są w skrimishu zarówno imperialni jak i lizaki, i pewnie chodziło o to w zmiance o przeniesieniu całego warha na skrim, a pewnie bedzie chodzić o EoT.
Stand and shoot fire throwerem już jest u szczurów, to nie jest nic nowego.c4h10 pisze:Przegietosc, przegietoscia. Niepodobaja mi sie zasady z racji na potencjalne konflikty. Będziesz miał Solo pole do popisu.
1. Stand and Shoot robiony Fire Throwerem (Quick to Fire)
2. Przydzielanie ran (przykladowo Maneaterzy posiadają odpowiedni zapis).
dwie obserwacje ze strony GW
1. Lizaki mają latające świątynie, co może oznaczać że zostają w bąblowym świecie
2. Ogry walczą ramie w ramię z Dwarfami
http://www.games-workshop.com/en-PL/blog/blog.jsp
1. Lizaki mają latające świątynie, co może oznaczać że zostają w bąblowym świecie
Bazując na informacjach z warseera, to słabi z nich sojusznicy:Durant pisze:2. Ogry walczą ramie w ramię z Dwarfami
There are some Ogres in the thanquol novel, led by Golgfag Hired by Belegar to defend the Eight Peaks, they then double-cross him and start fighting for Skarsnik instead.
zajebiste
Clan Skryre start work on a very large rocketDurant pisze:dwie obserwacje ze strony GW
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Szkoda tylko że tak epickie zdjęcie przedstawia kolejną przegraną dla krasnoludów bitwę. Tak przynajmniej wnioskuję po obecności Belegara, aktualnie już nieboszczka jak można wywnioskować z informacji o kolejnym tomie eot. Straszny oklep dostają brodacze w tej kampanii, i to od każdego kto się nawinie. Ciekawe czy zostanie im jakiś żywy hero imienny poza Ungrimem na koniec końców.
Wyjdzie na to, że w 9 edycję wejdziemy tylko z zabójcami, a z bohaterów będą Ungrim, Gotrek i MalakaisonMilutki pisze:Zabójcy mają przerąbane - wszyscy chcą umrzeć chwalebną śmiercią w walce, a i tak zawsze są wśród nielicznych ocalałych
Swoją drogą, wszystkie figurki jakie dostałem od żony już zginęły w EoT, teraz pyta czy jakiegoś bohatera nie lubię to mi go kupi
Kiedy możemy się spodziewać jakiegoś streszczenia z booka skavenów?;)
- Dieter Morinem
- Mudżahedin
A po co niszczyć piękne modele rat ogrów, żeby zrobić z nich stormfiderów? Szczerze to wolał bym kupic kwadratową podstawkę, zrobić na nią kupe i by lepiej wyglądało niż ten śmierdzący robot z obrazka.-Qc- pisze:
Heh. Taki tam moment narzekania się ponownie włączył jak widzę te śmierdzące (I nie mówie tu w pozytywnym znaczeniu:P) nowe modele skavenów. Mieliśmy piękne szczury wcześniej (clanraty, rat ogry, monki, stormy, abominacja, latarka, wheel, dzwonek) a to co tutaj to nowe jest to nie mam pojęcia.
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."
- Kacpi 1998
- Masakrator
na storm fiendy nadają się te z ioba bo ze standardowego boxa faktycznie nie pasują