Jacobsowe Wood Elfy - Glade Riders 07.01.2015
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Jacobsowe Wood Elfy - Czarodziejka 21.07.2014
Szata spellsinger-ki wydaje mi się być wzorowana na kolorach okładki z 7ed AB. Mam rację
Myślę, że model jest ciężko fajnie pomalować.
Do mnie takie zestawienie kolorów nie przemawia ale jest ciekawe i raczej mi się podoba
Myślę, że model jest ciężko fajnie pomalować.
Do mnie takie zestawienie kolorów nie przemawia ale jest ciekawe i raczej mi się podoba
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Nie no kolorki takie wybrałęm, bo to kolory mojej armii, zielony czerwony i żółty
Ale fakt model kijowy, ale nie miałem nic innego na konkurs wiec cóz
Niedługo kolejna 10 wayów
Ale fakt model kijowy, ale nie miałem nic innego na konkurs wiec cóz
Niedługo kolejna 10 wayów
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Zbierałęm sie i zbierałem milion lat, ale w końcu ich zrobiłem Mój nowy już w pełni skończony oddział wayów.
Jestem z nich nawet zadowolony gdyby nie to że gdzieś ostatnio ułamał mi się łuk i nie mogę go nigdzie znaleźć :/
Zdjęcia słabej jakości bo niestety okazało się że mam lepszy aparat w telefonie niż moim zwykłym cyfrowym
I paru osobno
Jestem z nich nawet zadowolony gdyby nie to że gdzieś ostatnio ułamał mi się łuk i nie mogę go nigdzie znaleźć :/
Zdjęcia słabej jakości bo niestety okazało się że mam lepszy aparat w telefonie niż moim zwykłym cyfrowym
I paru osobno
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Hmm ogólnie jest nieźle. Oczy za wielkie wyszły to na pewno. Krzaczki mają taki kolor jakby sceneria była z akwarium jakiegoś ;P
Ale bardzo fajnie wyszły Ci te ciemniejsze kaptury.
Ale bardzo fajnie wyszły Ci te ciemniejsze kaptury.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Fakttcznie nie jest źle ale te oczy na przedostatnim gostku
Domaluj coś jeszcze na turniej
Domaluj coś jeszcze na turniej
Skończona pierwsza piątka łuczników
Jak zwykle, fotograf ze mnie marny
Mam nadzieję, ze przed świętami skończę cały oddział
Jak zwykle, fotograf ze mnie marny
Mam nadzieję, ze przed świętami skończę cały oddział
Ostatnio zmieniony 16 gru 2014, o 19:40 przez Jacobs, łącznie zmieniany 1 raz.
12/4/5
Skończyłem oddział łuczników, ale fotki wrzucę, jak skończę malować konnice bo może dorwę wtedy lepszy aparat, póki co zrobiona sierść i materiał na konikach.
Co sądzicie;) ?
Co sądzicie;) ?
12/4/5
Bardzo ładna zieleń, miła dla oka, a co do wierzchowców to popracuj jeszcze nad rozjaśnianiem (dodatkowo 1-2 warstwy i będą płynne w miarę przejścia)Jacobs pisze:Co sądzicie;) ?
I korek na podstawce który imituje skałki jest fuj wymień na kore , ładniejszy efekt szczególnie przy tak zacnie pomalowanych modelach
Jak ktoś chce pograć to :
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
zdjęcia robione łokciem ?
co do wyglądu fajnie, klimatycznie, ale za dużo żółci jak dla mnie
co do wyglądu fajnie, klimatycznie, ale za dużo żółci jak dla mnie
- Kacpi 1998
- Masakrator
zły rodzaj korka wybrałeś, najfajniejsze modele z całej galerii
A korek to w ogóle jeszcze był nietknięty pędzle przeze mnie, modele przyszły z nim na podstawce juz
Może faktycznie coś zmienię, jeśli tylko dorwę troche kory
Może faktycznie coś zmienię, jeśli tylko dorwę troche kory
12/4/5
Wipków część dalszy.
Zdjęcia nie są powalającej jakości ale pokazuję mniej więcej intencje które chciałem przedstawić
Modele pierwszych 3 koników są już w pełni gotowe, ale wrzucę je już razem z jeźdźcami, przy uploadzie gotowego oddziału
12/4/5
jeśli mogę coś poradzić co do zdjęć bo na malowaniu się nie znam - rób zdjęcia na jednolitym tle i dopasuj jego kolor do figurek 0 czyli u łuczników np. nie biały bo zbyt oczojebnie wyjdzie, ale błękit byłby spoko. Można to zrobić tanio za pomocą np bibuły na kartonie. Przy zróżnicowanym tle efekty na modelach tracą troszkę ostrość - tak niestety działa nasze oko i najlepszy aparat tu nie pomoże
Co do malowania to jedna rzecz mi się nasuwa możesz wypróbować - kiedyś bardzo dobry malarz, już niestety wypadł z obiegu - mówił mi że rozjaśnienia powinny być trójkątne bo taki kształt przybierają realnie, światło nigdy nie pada prosto a zawsze pod jakimś kątem. Rzeczywiście na moich WD nieźle to działało