ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2015 | Army Restrictions - 1. post up 04.02.2015
Pamiętajmy, że comp to nie tylko Polska. Gdzie indziej też mają swoją lokalną metę, ETC stara się to jakoś łączyć.
Powtórze pytanie bo zadaje je całkiem serio:
No właśnie tak ciekaw jestem jak poza polską sobie radzą WE, możesz to jakoś przybliżyć?kudłaty pisze:Pamiętajmy, że comp to nie tylko Polska. Gdzie indziej też mają swoją lokalną metę, ETC stara się to jakoś łączyć.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2015, o 07:16 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- RedScorpion
- Falubaz
najlepszym jest kielich, ale go zwarzywili na etc 

Ta, zobacz jak w imperium są pocięte, do tego w DoCH i OK maks 1, zostaje sensowne złożenie armat w krasiach, ewentualnie jakieś kloppy, choć przy 7T 7W i tak masz pewność że przeżyje strzał.kuyash pisze: Akurat tutaj, ciężko się nie zgodzić z laikiem, jest to mocny build. Osobiście nie jestem przekonany do compa na smoku, bo mimo wszystko są armaty które fajnie to zabijają,
Tylko, że ten arkan kosztuje 140 punktów.
Efektywnie daje średnio +2 do casta, bonus z lasów WE jest za darmo.
A co do Star Dragona, to gdybym grał na annointedzie na płonącym, to co niektórzy by płakali, że i to trzeba ściąć.
pozdrawiam
Furion
Efektywnie daje średnio +2 do casta, bonus z lasów WE jest za darmo.
A co do Star Dragona, to gdybym grał na annointedzie na płonącym, to co niektórzy by płakali, że i to trzeba ściąć.
pozdrawiam
Furion
Żeby mieć +1 do casta z lasu trzeba... uwaga... być w lesie.Furion pisze:, bonus z lasów WE jest za darmo.
Żeby działało BoH trzeba... mieć BoH...
Widzisz różnice?
Nie bądź taki skromny, nie jesteś jedynym grającym na SD a te ograniczenia mają być "globalne" a nie "furionowe".Furion pisze: A co do Star Dragona, to gdybym grał na annointedzie na płonącym, to co niektórzy by płakali, że i to trzeba ściąć.
Skoro jest taki słaby graj na feniksie znowu. Go nie potną bo tylko Ty nim grałeś...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Naprawdę chce wam się bawić z Furionem w "Teclis jest mniej grywalny od 4levl + prince na koniu"?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Slann nie ma żadnych bonusów do czarowania. Jest magiem z 4+ wardem, 5W i tyle.
Channele dodatkowe to kolejny choice, nawet bez staffa. Imho combo powinno slota zajmować.
Dziwi mnie, że od razu pierwszy slann slota zajmuje, ale na szczęście mi to nie zmieniło rozpy, bo miałem wolny slot
Book to znacznie więcej niż +2 do casta i dispela. To komfort rzucania czaru z jednej kostki co jest bardzo korzystne.
pozdro
Channele dodatkowe to kolejny choice, nawet bez staffa. Imho combo powinno slota zajmować.
Dziwi mnie, że od razu pierwszy slann slota zajmuje, ale na szczęście mi to nie zmieniło rozpy, bo miałem wolny slot

Book to znacznie więcej niż +2 do casta i dispela. To komfort rzucania czaru z jednej kostki co jest bardzo korzystne.
pozdro
Po co? Wyjdzie jeszcze, że jest lepsze i co wtedy...?Laik pisze:Casta i dispella, porównaj to do book of ashur...
No tak...

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
To akurat nie ulega wątpliwości, chyba że jest się battlowym Kucem.-Qc- pisze:Naprawdę chce wam się bawić z Furionem w "Teclis jest mniej grywalny od 4levl + prince na koniu"?
Też mi odkrycie. Gdyby Młody grał szczurami, to też by były mocniej ścięte.Kalesoner pisze:całe szczęście, że grasz HE, bo gdyby nie Ty, to pewnie by dostała dodatkowe punkty
Gdzieś trzeba chować tego smoka
Na prawdę pocieliście blasted standard? Woch ma już tyle cięć, że nie bardzo jest co wsadzić
Standardowy BSB kosztuje 2 punkty kompozycji. Należy nadmienić, że przy 3 herosach jeden ma save 3+ w kombacie bo nie da się wszystkich złożyć z save 1+. Ward 4+ z przerzutem pał jest gorszy niż ward 3+ a kosztuje tyle samo. Praktycznie nie da się wziąć już death czy tzeentch z hellcannonem.

Na prawdę pocieliście blasted standard? Woch ma już tyle cięć, że nie bardzo jest co wsadzić

chaos armour, demonic z bardingiem i tarcza = 1+ save. Bez magicznych broni czy giftów. Ojej tarcza jest plewna? To może Khornik na juggerze - też 1+ bez tarczy. Ale frenzy? Może jednak da się złożyć ale marudzimy i wyolbrzymiamyJarekK pisze:... Należy nadmienić, że przy 3 herosach jeden ma save 3+ w kombacie bo nie da się wszystkich złożyć z save 1+...

Tereny są pro monsterowe a nie pro elfickie - w zasadzie zawsze jest pewne ,że od górki do górki jest 20
. Można lecieć w ciemno . Draft nie jest taki zły - ja nie wiem czego wy się spodziewaliście - oczywiście ,że są pewne "niesprawiedliwości" i za pewne każdemu się wydaje ,że to jego armia jest najbardziej skrzywdzona ale TWÓRCY
mieli za pewne do rozważenia różne koncepcje i musieli pójść na kompromis w różnych kwestiach. Po tych wszystkich zmianach z EoT w zasadzie gramy w nową grę - dajmy czas i sobie i TWÓRCOM żeby to ogarnąć 

Mówię, że jak masz na 2 kolesiach warda 3+ to drugi koleś ma save 3+ w cc (jeśli zużyjesz scaled skin na 3 typka, który wgl nie ma warda).ślivek pisze:chaos armour, demonic z bardingiem i tarcza = 1+ save. Bez magicznych broni czy giftów. Ojej tarcza jest plewna? To może Khornik na juggerze - też 1+ bez tarczy. Ale frenzy? Może jednak da się złożyć ale marudzimy i wyolbrzymiamyJarekK pisze:... Należy nadmienić, że przy 3 herosach jeden ma save 3+ w kombacie bo nie da się wszystkich złożyć z save 1+...
Akurat tereny są zajebiste. W końcu na stołach pojawiły się z powrotem smoki i inne large targrty, czego nie było od bardzo dawna. Za to wielki plus.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.