Powrót do kawalerii
Jeżeli wilki wskrzeszają się 1:1 a nie jak kawa z domeny życia 2:1 to spokojnie zablokuje przeciwnika tymi klockami i będzie sobie wskrzeszał. Eteryczne misiaki złapią fasty przeciwnika i park maszynowy, smok też pozabija cięższe cele a ciężka kawaleria dojedzie resztę.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Matis jezus maria bierz pół! Popatrz na moją rozpe. 4x20 psów to jakaś utopia. Ja wiem że to ciężko zabić, ale one nie mają fast cavalary, są war beastem i jedyne co sensownego robią to łapią herosów na czempiona i odginają. Nie moge dać flee a w kombacie zabija je zwykły fast.
Smok VC ssie pałe. Nie dość że ma podstawkę na pół stołu to nie ma żadnej ochrony i plewny breath weapon. Zabija go horda krasnoludków i lord biega z buta.
Eteryczne miśki dostają 1 pocisk i są już bezużyteczne, nie mówiąc o magicznym strzelaniu!
Smok VC ssie pałe. Nie dość że ma podstawkę na pół stołu to nie ma żadnej ochrony i plewny breath weapon. Zabija go horda krasnoludków i lord biega z buta.
Eteryczne miśki dostają 1 pocisk i są już bezużyteczne, nie mówiąc o magicznym strzelaniu!
JarekK pisze:Matis jezus maria bierz pół! Popatrz na moją rozpe. 4x20 psów to jakaś utopia. Ja wiem że to ciężko zabić, ale one nie mają fast cavalary, są war beastem i jedyne co sensownego robią to łapią herosów na czempiona i odginają. Nie moge dać flee a w kombacie zabija je zwykły fast.
Chodziło mi o teerogeja a nie smoka dla lorda. Mając tyle różnych, mobilnych zabawek przeciwnik zdejmie Ci maks jedną rzecz pociskiem (Masz DS + kości dispella, więc zatrzymasz mu magię na turę lub 2) Potem wiążesz go psami w CC i dojeżdżasz kawalerią. Skąd wiesz, że ta koncepcja w 100% się nie sprawdzi, skoro jeszcze na niej nie grałeś?
Zawsze możesz je wskrzesić.
Co to za kawaleryjskie VC na 120 zombie? Klimat, gdzie się podział klimat? Pies ma bodaj ws 3 więc rani chłopa bretońskiego na 3+ To już jakaś zaleta
Jak już mówiłem, miałem przyjemność grać z czymś takim i uwierzcie mi, że nie jest łatwo się przebić przez to wszystko.
Co to za kawaleryjskie VC na 120 zombie? Klimat, gdzie się podział klimat? Pies ma bodaj ws 3 więc rani chłopa bretońskiego na 3+ To już jakaś zaleta
Jak już mówiłem, miałem przyjemność grać z czymś takim i uwierzcie mi, że nie jest łatwo się przebić przez to wszystko.
Umiesz tak zrobic ? Teach me masterAsmodai pisze:No jak umiejętnie rozstawisz i ruszysz tą utopia w 1 turze, to drugiej dla przeciwnika może nie być. W tym cały fun.4x20 psów to jakaś utopia
@Matis no to jak ranisz uzywajas statystyki ws to moze dlatego psy Ci dzialaja
Chciałbym mieć 20w unbreakable piechotę... nawet nie musi być fast.... za 160 punktów bym mógł ją posłać tylko po to by zdechła ku uciesze przeciwnika... zdajecie sobie sprawę, że nawet witchki z kotłem nie są w stanie wbić 20 woundow w turę na tym unicie... chyba nawet 2 unity by wystarczyły by trzymać cob przez 6 tur.... ustawiacie się w formacji 3 frontem i stykacie sie z tylko z cob... dostajecie impakty w pierwszej turze, a nastepnie bije was tylko haga z 4 atakami, 6 witchek, to 10 ataków i 4 ataki z obsługi... z 18 ataków może wbiją 12, a rani 6... ?eliah91 pisze:Wiesz to aż 20 W z T 3 i bez save'a
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
a reszta się posypie z CR. Tu ich problem.
+ musze maksymalizowac ilość dostawionych modeli. Duży oddział psów jest słaby, koniec tematu.
Pytałeś jak rozwalić kawaleryjskie VC grając DE. Pociaki w hexy, blood knighci maja frenzy. Podstawiasz im pod nos harpie, ja je zabijam overrunuje i szarżujesz jakimś herosem do bicia na bok. Szarża bok jakaś rana i się sypie. Duży oddział black knightow z blenderami (bie latajacymi) olewasz i ustawiasz sie obok niego, bo nie jest w stanie niczego sam złapać. Duże oddziały psów/ghuli zabijasz strzelaniem z na przykład balist.
Pytałeś jak rozwalić kawaleryjskie VC grając DE. Pociaki w hexy, blood knighci maja frenzy. Podstawiasz im pod nos harpie, ja je zabijam overrunuje i szarżujesz jakimś herosem do bicia na bok. Szarża bok jakaś rana i się sypie. Duży oddział black knightow z blenderami (bie latajacymi) olewasz i ustawiasz sie obok niego, bo nie jest w stanie niczego sam złapać. Duże oddziały psów/ghuli zabijasz strzelaniem z na przykład balist.
Wlasnie dowiodłes ze to kociołek jest slaby a wiczki bez niego sa tansze (przez co lepsze )Talladil pisze:Chciałbym mieć 20w unbreakable piechotę... nawet nie musi być fast.... za 160 punktów bym mógł ją posłać tylko po to by zdechła ku uciesze przeciwnika... zdajecie sobie sprawę, że nawet witchki z kotłem nie są w stanie wbić 20 woundow w turę na tym unicie... chyba nawet 2 unity by wystarczyły by trzymać cob przez 6 tur.... ustawiacie się w formacji 3 frontem i stykacie sie z tylko z cob... dostajecie impakty w pierwszej turze, a nastepnie bije was tylko haga z 4 atakami, 6 witchek, to 10 ataków i 4 ataki z obsługi... z 18 ataków może wbiją 12, a rani 6... ?eliah91 pisze:Wiesz to aż 20 W z T 3 i bez save'a