Powrót do kawalerii

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Re: Powrót do kawalerii

Post autor: JarekK »

12x5 psów jest fajną opcją, ale na euro się nie mieści. Oddział 30 wilków jest głupi.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Astrumis
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Astrumis »

Zwłaszcza, że mają limit 20 :P

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

JarekK pisze:. I jest inny problem nie mam 120 zombie :D potestuje narazie opcje z zombiakami i zobacze jak działa.
To rób filerki ;) Ja mam obecnie zrobionych 160 zombich a kolejny 60-80 modeli walniętych podkładem.
Minus - nie mam miejsca w walizce na tyle modeli piechoty hehe.
Obrazek

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

Zwłaszcza, że mają limit 20 :P
Dopchnie cory w 2400 mając 4 unity po 20. Jak się uprze. Pytanie, czy da radę tym zagrać.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Jeżeli wilki wskrzeszają się 1:1 a nie jak kawa z domeny życia 2:1 to spokojnie zablokuje przeciwnika tymi klockami i będzie sobie wskrzeszał. Eteryczne misiaki złapią fasty przeciwnika i park maszynowy, smok też pozabija cięższe cele a ciężka kawaleria dojedzie resztę.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Matis jezus maria bierz pół! Popatrz na moją rozpe. 4x20 psów to jakaś utopia. Ja wiem że to ciężko zabić, ale one nie mają fast cavalary, są war beastem i jedyne co sensownego robią to łapią herosów na czempiona i odginają. Nie moge dać flee a w kombacie zabija je zwykły fast.
Smok VC ssie pałe. Nie dość że ma podstawkę na pół stołu to nie ma żadnej ochrony i plewny breath weapon. Zabija go horda krasnoludków i lord biega z buta.
Eteryczne miśki dostają 1 pocisk i są już bezużyteczne, nie mówiąc o magicznym strzelaniu!

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Cięzko zabic psy :O w tę samą gre gramy ?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

JarekK pisze:Matis jezus maria bierz pół! Popatrz na moją rozpe. 4x20 psów to jakaś utopia. Ja wiem że to ciężko zabić, ale one nie mają fast cavalary, są war beastem i jedyne co sensownego robią to łapią herosów na czempiona i odginają. Nie moge dać flee a w kombacie zabija je zwykły fast.
Smok VC ssie pałe. Nie dość że ma podstawkę na pół stołu to nie ma żadnej ochrony i plewny breath weapon. Zabija go horda krasnoludków i lord biega z buta.
Eteryczne miśki dostają 1 pocisk i są już bezużyteczne, nie mówiąc o magicznym strzelaniu!

Chodziło mi o teerogeja a nie smoka dla lorda. Mając tyle różnych, mobilnych zabawek przeciwnik zdejmie Ci maks jedną rzecz pociskiem (Masz DS + kości dispella, więc zatrzymasz mu magię na turę lub 2) Potem wiążesz go psami w CC i dojeżdżasz kawalerią. Skąd wiesz, że ta koncepcja w 100% się nie sprawdzi, skoro jeszcze na niej nie grałeś? :D

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Wiesz to aż 20 W z T 3 i bez save'a w dodatku się sypią :lol2:
Takie pieski wszystko przyjmują na klatę :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Zawsze możesz je wskrzesić.

Co to za kawaleryjskie VC na 120 zombie? Klimat, gdzie się podział klimat? Pies ma bodaj ws 3 więc rani chłopa bretońskiego na 3+ :P To już jakaś zaleta :mrgreen:
Jak już mówiłem, miałem przyjemność grać z czymś takim i uwierzcie mi, że nie jest łatwo się przebić przez to wszystko.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Obrazek

Maszyny do zabijania, kroją bretońskich chłopów jak "chco"!
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

=D>

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

4x20 psów to jakaś utopia
No jak umiejętnie rozstawisz i ruszysz tą utopia w 1 turze, to drugiej dla przeciwnika może nie być. W tym cały fun.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Prosze. Skończcie temat psów bo do niczego nie prowadzi.

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Asmodai pisze:
4x20 psów to jakaś utopia
No jak umiejętnie rozstawisz i ruszysz tą utopia w 1 turze, to drugiej dla przeciwnika może nie być. W tym cały fun.
Umiesz tak zrobic ? Teach me master
@Matis no to jak ranisz uzywajas statystyki ws to moze dlatego psy Ci dzialaja ;)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

:lol2:
gj malfoj!

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

eliah91 pisze:Wiesz to aż 20 W z T 3 i bez save'a
Chciałbym mieć 20w unbreakable piechotę... nawet nie musi być fast.... za 160 punktów bym mógł ją posłać tylko po to by zdechła ku uciesze przeciwnika... zdajecie sobie sprawę, że nawet witchki z kotłem nie są w stanie wbić 20 woundow w turę na tym unicie... chyba nawet 2 unity by wystarczyły by trzymać cob przez 6 tur.... ustawiacie się w formacji 3 frontem i stykacie sie z tylko z cob... dostajecie impakty w pierwszej turze, a nastepnie bije was tylko haga z 4 atakami, 6 witchek, to 10 ataków i 4 ataki z obsługi... z 18 ataków może wbiją 12, a rani 6... ?
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a reszta się posypie z CR. Tu ich problem.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

+ musze maksymalizowac ilość dostawionych modeli. Duży oddział psów jest słaby, koniec tematu.

Pytałeś jak rozwalić kawaleryjskie VC grając DE. Pociaki w hexy, blood knighci maja frenzy. Podstawiasz im pod nos harpie, ja je zabijam overrunuje i szarżujesz jakimś herosem do bicia na bok. Szarża bok jakaś rana i się sypie. Duży oddział black knightow z blenderami (bie latajacymi) olewasz i ustawiasz sie obok niego, bo nie jest w stanie niczego sam złapać. Duże oddziały psów/ghuli zabijasz strzelaniem z na przykład balist.

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Talladil pisze:
eliah91 pisze:Wiesz to aż 20 W z T 3 i bez save'a
Chciałbym mieć 20w unbreakable piechotę... nawet nie musi być fast.... za 160 punktów bym mógł ją posłać tylko po to by zdechła ku uciesze przeciwnika... zdajecie sobie sprawę, że nawet witchki z kotłem nie są w stanie wbić 20 woundow w turę na tym unicie... chyba nawet 2 unity by wystarczyły by trzymać cob przez 6 tur.... ustawiacie się w formacji 3 frontem i stykacie sie z tylko z cob... dostajecie impakty w pierwszej turze, a nastepnie bije was tylko haga z 4 atakami, 6 witchek, to 10 ataków i 4 ataki z obsługi... z 18 ataków może wbiją 12, a rani 6... ?
Wlasnie dowiodłes ze to kociołek jest slaby a wiczki bez niego sa tansze (przez co lepsze )

ODPOWIEDZ