![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
praktycznie, dla sedziego, nie ma czegos takiego jak oczywisty wał.
moze ostra presja srodowiska i pokazywanie dobrego przykładu cos pomoze w tej sprawie.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
powinno być tak jak w piłce po 3 sędziów na meczkarlee pisze:Dokladnie. Moze z pozycji gracza to sie wydawac latwe. Ale z pozycji sedziego nie ma czegos takiego jak oczywisty wal, no chyba ze by akurad stal przy stole, a przeciwnik perfidnie mimo obecnosci sedziego bedzie probowal walowac, i sedzie bedzie przekonany na 110% ze jest to walek celowy. Ale o takiej sytuacji to jeszcze nie slyszlem...
Nie zapominaj o technicznym i wszechobecnych kamerachcristobald pisze:powinno być tak jak w piłce po 3 sędziów na mecz
I to mnie najbardziej irytuje... Zwłaszcza jak się gra przeciwko defensom.Reyki pisze: 5.Jeśli na turnieju chcesz grac na remis i lekko przedłużyć czas(tak by się nikt nie połapał) to często zerkasz do podręcznika sprawdzając jakieś zasady-długo ich szukasz itd.
Niestety tutaj nie masz racji a wałkarz miał. Wildzi poza tura swą szarżą mają dwa ataki z S4 a jeśli szarżują to jeden z S5 bo speary. Taka zasada specjalnaRitchie pisze:
Druga tura walki, a ziom wypłaca dwa ataki z góry muzykiem (potem oczywiście steedem dodatkowo), a ja mówię, że to muzyk i pytam czy wildzi mają dwa ataki ? (nie grałem jeszcze z wood elfami. . .). Kolo zagląda do podręczniki i potwierdzaTeraz patrzę w AB i mają jednak jeden atak.