Krasie 2400 ETC
-
- Mudżahedin
Krasie 2400 ETC
Wybieram się na ETC za kilka dni.Co poprawić?
Lord - shieldbearers, 2x rune of cleaving, rune of warding, Master rune of swiftness, 2x rune of iron, rune of stone, shield (313pkt) general
Josef bugman - (165pkt)
Runesmith - 2x rune of spellbreaking, (105pkt)
Runesmith - 2x rune of spellbreaking, rune of luck, (120pkt)
Tan - bsb rune of iron, rune of stone(lord), 3x rune of warding, (145pkt)
Master engineer - rune of shielding (95pkt)
Master engineer - 70 pkt
27x warriors - shield FCG (273pkt)
23x longi - great weapon FCG sztandar rune of stoicizm (387pkt)
19x miners - FCG (220pkt)
Cannon - (120pkt)
Gyrocopter - (80pkt)
Gyrocopter - ( 80pkt )
Grudge thrower - (80pkt)
Organ gun - rune of accuracy (145pkt)
Lord - shieldbearers, 2x rune of cleaving, rune of warding, Master rune of swiftness, 2x rune of iron, rune of stone, shield (313pkt) general
Josef bugman - (165pkt)
Runesmith - 2x rune of spellbreaking, (105pkt)
Runesmith - 2x rune of spellbreaking, rune of luck, (120pkt)
Tan - bsb rune of iron, rune of stone(lord), 3x rune of warding, (145pkt)
Master engineer - rune of shielding (95pkt)
Master engineer - 70 pkt
27x warriors - shield FCG (273pkt)
23x longi - great weapon FCG sztandar rune of stoicizm (387pkt)
19x miners - FCG (220pkt)
Cannon - (120pkt)
Gyrocopter - (80pkt)
Gyrocopter - ( 80pkt )
Grudge thrower - (80pkt)
Organ gun - rune of accuracy (145pkt)
Ostatnio zmieniony 25 lut 2015, o 19:32 przez woodspirit, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Mudżahedin
Ojoj, nie wiadomo od czego zacząć...
Po pierwsze, moje gratulacje!
Rozumiem, że Bugman będzie z Longami a te Longi to jego świta? Bo jeśli tak to oni nie są Core. Jeśli nie to po co Bugman?
Runa siły na katapulcie droga i bez sensu, lepiej Rune of Forging dać na armatę.
Na jednym Runesmithie masz 4 runy na jednym przedmiocie...
BSB goły, inżynier z dziwną runą.
Kurcze, cała ta rozpa jest do napisania od nowa obawiam się.
Po pierwsze, moje gratulacje!
bartkolcun pisze:Wybieram się na ETC za kilka dni
Rozumiem, że Bugman będzie z Longami a te Longi to jego świta? Bo jeśli tak to oni nie są Core. Jeśli nie to po co Bugman?
Runa siły na katapulcie droga i bez sensu, lepiej Rune of Forging dać na armatę.
Na jednym Runesmithie masz 4 runy na jednym przedmiocie...
BSB goły, inżynier z dziwną runą.
Kurcze, cała ta rozpa jest do napisania od nowa obawiam się.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, o 23:36 przez Remo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mudżahedin
bsb razem z runiarzem u longów i jeden runiarz u wojów, wtedy oba oddziały mają AP. Bugman jest w oddziale z lordem (picie z kubeczka). engineer siedzi w organach a grimm pomiędzy cannonem a katapką. engineer ma runę że ma 2+ warda na shooting żeby żaden cannon mi ich nie zawalił.
-
- Mudżahedin
Ta rozpiska to dla mnie czysta abstrakcja i nie piszę tego złośliwe.
Jeśli ta rozpiska odpowiada Twojej wizji to graj. Z czasem powinieneś samemu dostrzec jej braki i słabe strony.
Jaka przyświeca Ci koncepcja gry?
Dla przykładu wkladasz dwie maszyny tj. Armate i katape-żal nie dać im run dla znaczącego zwiększenia potencjału.
Jeden żyrek to też ciut mało, choć są i tacy, którzy grywaja bez nich, choć wtedy używa się np dużej liczby oddziałów po 10 z obszarowym stubborn-em.
Zestawienie piechoty jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe:p jak podasz koncepcje to z pewnością wszyscy użytkownicy postaraja Ci się pomóc.
Jeśli ta rozpiska odpowiada Twojej wizji to graj. Z czasem powinieneś samemu dostrzec jej braki i słabe strony.
Jaka przyświeca Ci koncepcja gry?
Dla przykładu wkladasz dwie maszyny tj. Armate i katape-żal nie dać im run dla znaczącego zwiększenia potencjału.
Jeden żyrek to też ciut mało, choć są i tacy, którzy grywaja bez nich, choć wtedy używa się np dużej liczby oddziałów po 10 z obszarowym stubborn-em.
Zestawienie piechoty jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe:p jak podasz koncepcje to z pewnością wszyscy użytkownicy postaraja Ci się pomóc.
-
- Mudżahedin
Pomyślałem, że zrobię tak: zagram tą rozpą i dam wam znać jak mi poszło przeciw jakiej armii.
Pewnie wrzucę jeszcze raport, ale to później.
Pewnie wrzucę jeszcze raport, ale to później.
Co doKolas111 pisze:Wywal bugmana i burlocka bo nic nie robia. Minersi też średni. Warriorsow za mało. Wstaw klocek hammerersow i dodaj warriorow.
to sie zgodzę, wystarczy zamiast niego zwykły inżynier. Co wiecej możesz za te punkty wcisnąć ich dwóch, jeden do organ, drugi do klopy.Grimm burlokson - (165pkt)
Bugman jak najbardziej pasuje. Nie dość, że może dać +1T oddzialowi, to dodatkowo leczy lorda, dałbym mu jednak inną broń, np podwójna siła i multiplikacja d3 przy T5+
Dodatkowo, lekko tylko ryzykując (bo Bugman sam z siebie najczęściej będzie dawał stubborn, dać longom MR3
-
- Mudżahedin
Wywaliłem burloka i wstawiłem engineera i żyrka oraz dodałem jednego longa. Nie zmieniam lorda bo dużych pojedynczych bedzie zabijac armata A on będzie niektórych dobijał. Poza tym na oddziały też będzie chodził dlatego +1S i AP.
-
- Mudżahedin
-
- Mudżahedin
-
- Mudżahedin
Niestety mam tylko 28 wojów więc raczej tak zostawię chyba że ktoś podrzuci mi fajny pomysł a runa na enginerze jest dlatego żeby nic mi nie zestrzeliło organ a machin bedzie pilnowac lord z bugmanem więc raczej nic do nich nie podejdzie.
-
- Chuck Norris
Chyba trochę przeceniasz ich możliwości skoro myślisz, że nic nie podejdzie
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
-
- Mudżahedin
-
- Mudżahedin