Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
WWSek
Powergamer Rozpiskowy

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: WWSek »

niestety może tylko strzelić, lub dać przerzut maszynie w jednej fazie strzelania, musisz wybrać, co chcesz robić:

"Master of balisties: ....A master engineer cannot use this special rule and shoot with his own missle weapon in the same shooting phase"

Awatar użytkownika
Overrider
Wałkarz

Post autor: Overrider »

Jak to jest z Kapitanem na pegazie w oddziale Demigryfów? Jaki LookOut mu przyszługuje?

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

ma normalnego lookouta pod warunkiem, że masz co najmniej 5 demi

Krówka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krówka »

Czesc, gracie na luminarku czy tylko na Hurricanum?
Nie spada wam to za szybko? Warte swojej ceny?

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

To nie walczy. Chyba, że sytuacja tego wymaga, to możesz dorzucić te d6 impactów z S5. Hurricanum zdecydowanie warty swojej ceny, +1PD jest mega, podobnie +1 do hit. Najlepiej jak stoi i daje bonusy. W krytycznej sytuacji można nim odgiąć, gdy Ci się to płaci (130pkt jednak ta zabawka kosztuje).

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Grywałem i na tym i na tym. Huragan to wybór nr 1 z tych dwóch ale Luminark też bywa przydatny, zwłaszcza ze względu na +1DD i dobrego bound spella. Biorę go tylko gdy aktualny comp score nie zezwala na Huragan.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Przy grze na heaven może fajnie mieć luminarka, ale przy dwóch banishmentach nie ma z czego rzucać tego pocisku z wózku :/

Mateo
Chuck Norris

Post autor: Mateo »

Ja też mam kmine 4lvl heaven i luminark.
Hurricanum jest też super, to zależy od reszty rozpiski wszystko.

Hurricanum nie bralbym grając na samej kawie i demi, to nie nadąża żeby być w 6 calach i dawać bonus.
A luminark mi bardzo pasuje, zawsze to kolejny pocisk, a teraz w dobie cowboi wszelkiego rodzaju, powinno być pomocne ;)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Pamiętaj, że hurragan i luminark jeżdżą 8", razem z 6" zasięgiem aury daje to potencjalne 14".

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Pytanko, odrodzenie na demigryfy (MC) działa normalnie 1 punkt 1 rana odzyskana, czy też z uwagi na to, że jest to "kawaleria" potworów trzeba dzielić przez 2?

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Według mnie normalnie bez żadnego dzielenia.
Ale mogło w międzyczasie wyjść jakieś uściślenie.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Bez zaokrąglania, czyli 3 oczka to 1W?

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Dlaczego bez zaokrąglania, przecież wprost jest napisane w podręczniku, że wszystko należy zaokrąglać w górę, cóż jeżeli jednak tak faq ETC stanowi, to w sumie dobrze, że nie obowiązuje, bo wprost zmienia zasady. Jednak pasowałoby to wszystko jakoś ujednolicić (czyt. coś z tym zrobić), bo pojawia się wiele nieporozumień, tutaj odrodzenie, wcześniej siatka.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Nie mam booka i posiłkuje sie AB co dają "marki" na kawalerii? Ma znaczenie z jakiej prowincji co pochodzi?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Teraz nic nie daje, kiedyś w dawnych zapominanych edycjach WD dawał im różne możliwości.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Teo
Wałkarz

Post autor: Teo »

Panowie, być może już było ale nie mogę znaleźć.

Jak działa lusterko w czasie pojedynku z gościem na smoku? Mogę się zamienić statami z gadziną?

Awatar użytkownika
joyninho
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: joyninho »

Zamieniasz się bazowymi statami z wrogim charakterem (S, T, I, A), a nie jego mountem.

Teo
Wałkarz

Post autor: Teo »

Dzięki!

Mam jeszcze następujące pytania:

1. Czy w przypadku walki heros vs heros (obaj poza unitami, czyli taka "solówka" :wink: ) mogę korzystać z lusterka?

2. Jak działa fear z Helm of Skavenslayer - strach muszą zdawać tylko jednostki stykające się z herosem posiadającym hełm czy cały unit stykający się z oddziałem, w którym jest heros?

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

1: tak, krzyczysz challange, przeciwnik musi przyjąć
2: cały oddział

Awatar użytkownika
ciolek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ciolek »

Czy jak strzelam w inną machinę cannonem, mam trafić w machinę jako model czy w podstawkę na jakiej powinna ta machina stać?

ODPOWIEDZ