Prośba o wycenę do rekonstruktorów historycznych

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Prośba o wycenę do rekonstruktorów historycznych

Post autor: Malkolm »

Zakładam, że są takowi na niniejszym forum . Posiadam zbędny mi sprzęt , ale "na Grunwaldzie" byłem tylko raz i to nie jako zbrojny ;) może mi ktoś z obecnych powie czy to jest coś i mniej więcej i ile warte:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sprzęty były kupowane jako nowe, nie były używane ani noszone na żadnej imprezie historycznej czy innej, ale parę lat mają. Wiem tylko, że hełm wyszedł spod ręki niejakiego Hefajstosa, pozostałych twórców nie znam.
Obrazek

Tul
Warzywo

Post autor: Tul »

www.freha.pl - tutaj popytaj.

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Jak sugerował przedmówca - Freha. Ale tam najpierw usłyszysz kilka gorzkich słów prawdy. Do tego reko-targowisko na FB. A najprędzej Allegro i ceny na poziomie wyraźnie niższym niż najpopularniejsi dziś "rzemieślnicy" masowego rażenia z drugiego lub trzeciego szeregu wytwórców. Przykro, ale szału nie będzie - sprzęt żadnego poziomu reko nie trzyma (Grunwald pomijam, tam nie wejdą tylko Rzymianie).

Indar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Indar »

Wystaw na Allegro, za psie pieniądze pójdzie. Z rekonstrukcją ma to niewiele wspólnego, ale w dalszym ciągu na Grunwald wejdzie. Poziom Fejsbukowego rycerstwa patrząc po istniejących grupach jest żenująco niski - targowisko zapewne lepsze nie jest, więc chętni pewnie się znajdą. Szczególnie że Grunwald za pasem i zapewne niejednego najdzie ochota jechać, nie wdając się w kwestie poprawności.
Ale nie spodziewaj się cudów, może 200 PLN za kompet. MOŻE.
Na Frehę z tym nie leż, chyba że na temat "Pogotowie Historyczne" - ale niczego innego nie usłyszysz.
I.
http://www.freha.pl - Forum Rekonstrukcji Historycznych

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Spróbuj no stronach Polskiej Ligi Walk Rycerskich.
Tam ich nie obchodzi poprawność, tylko wytrzymałość i cena.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

ODPOWIEDZ