Nasze Rozpiski
Moderator: Yudokuno
- King Thorgrim
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Nasze Rozpiski
Jakaś dobra rozpiska na 1500pkt.?
Max pegazów, bolców i warlocków, nic więcej nie potrzebujeszKing Thorgrim pisze:Jakaś dobra rozpiska na 1500pkt.?

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Kadra:
Dreadlord (korona, dragonhelm, preserw, halabarda, pegaz) S.5, Sv.1+, WSv. 4+ (297pkt.)
Supreme Sorceress (ds, obsidian am. MR2, dark steed) Lore? (295pkt.)
Master BSB (charmed sh, dawnstone, som, pegaz) s.5, Sv.1+ reroll (205pkt.)
Crone Hellebron General (310pkt.)
Reszta:
34 Witch Eleves FCG (razor stand) (449pkt.)
6 Dark Riders (dowódca, sztandarowy, kusze, tarcze) (140pkt.)
5 Doomfire Warlocks (125pkt.)
3 Reaper Bolt Thrower (210pkt.)
1 War Hydra (fiery breath) (180pkt.)
2476 pkt/ 2400 pkt.
z zasady Crone idzie do witchek, hydra osłania klocek przed ostrzałem zanim dojdzie do walki, a reszta zagania, niszczy co może i ustawia.
problemy/pytania:
1) jak to odchudzić do 2400?
2) jaki lore na babie? (przez Crone ciężko bustować klocki combatowe, więc chyba najbliżej jestem shadow z miazmą, -do siły, - do tafa. (tyle że to dosyć drogi lore i tak naprawdę tylko 3 czary mnie urządzają)
3) czarka na dsie do warloków i nie wiem czy 5 da jej wystarczającą obronę, z kolei łączyć ich w jeden oddział to szkoda tych doomboltów i soulblightów.
dzięki za pomoc i rady
Dreadlord (korona, dragonhelm, preserw, halabarda, pegaz) S.5, Sv.1+, WSv. 4+ (297pkt.)
Supreme Sorceress (ds, obsidian am. MR2, dark steed) Lore? (295pkt.)
Master BSB (charmed sh, dawnstone, som, pegaz) s.5, Sv.1+ reroll (205pkt.)
Crone Hellebron General (310pkt.)
Reszta:
34 Witch Eleves FCG (razor stand) (449pkt.)
3 Reaper Bolt Thrower (210pkt.)
1 War Hydra (fiery breath) (180pkt.)
2476 pkt/ 2400 pkt.
z zasady Crone idzie do witchek, hydra osłania klocek przed ostrzałem zanim dojdzie do walki, a reszta zagania, niszczy co może i ustawia.
problemy/pytania:
1) jak to odchudzić do 2400?

2) jaki lore na babie? (przez Crone ciężko bustować klocki combatowe, więc chyba najbliżej jestem shadow z miazmą, -do siły, - do tafa. (tyle że to dosyć drogi lore i tak naprawdę tylko 3 czary mnie urządzają)
3) czarka na dsie do warloków i nie wiem czy 5 da jej wystarczającą obronę, z kolei łączyć ich w jeden oddział to szkoda tych doomboltów i soulblightów.
dzięki za pomoc i rady

słusznie zapomniałem policzyć czarkę na steedzie. Ona raczej musi zostać na steedzie więc, pewnie bsb pójdzie pieszo z witchkami (ale to się robi miliard punktów w jednym klocku). Może w takim razie babe wrzucić na colda? wtedy chyba nie wykorzystuje się punktu?hypnotic pisze:To jest na Euro? Jeśli tak to masz 6 wyborów wykorzystanych. Przytnij cory to się zmieścisz na 2400. Co do lora to raczej shadow ewentualnie haven, sam mam ten dylemat.
Chyba że wsadzić ją na colda i włożyć do ridersów,? wtedy 1 oddział ridersów wywalić (tak jak mówi Stan), a drugich delikatnie dopakować (do np 8-9), i dać jej hoteka dla mr3?
Jeśli grałbym przeciwko takiemu zestawieniu to raczej, startowałby nie solo tylko np z dr/warloków/witchek i po podjechaniu bliżej by wyszarżowywał na te działa/łuki.Stan pisze:Słaby ten BSB, łucznikami/kusznikami ściągają Ci charmed shield, zbierasz działo/katapę na twarz i 305pkt w plecy na starcie. Już chyba lepiej go dać na piechotę.
Przeinwestowane cory, wywal jednych DR i wrzuć czwartego bolca.
Na bsb lepiej dać warda 4+ i charmed shielda. Cold pod czarkę będzie ci spowalniał fasty i dodawał głupotę więc to nie najlepsze rozwiązanie. Już lepiej dać ją z buta zamiast bsb ale to ci zmienia układ corów bo w wiedźmach nie posiedzi.
Na pegazie nie masz LoS w kawie.
tylko skąd tego warda 4+ wziąć? lord ma prezerw i hełm dzięki czemu ma save 1+ i do tego bez tarczy (lata z halabardą). Jak wezmę charmed shielda to nie mogę mieć zbroi z wardem na bsb.hypnotic pisze:Na bsb lepiej dać warda 4+ i charmed shielda. Cold pod czarkę będzie ci spowalniał fasty i dodawał głupotę więc to nie najlepsze rozwiązanie. Już lepiej dać ją z buta zamiast bsb ale to ci zmienia układ corów bo w wiedźmach nie posiedzi.
Z kolei dając zbroje lordowi, nie mogę wziąć dragonhelmu tylko dragonbanegem i save wychodzi mi 2+ (mogę dać tarczę, ale wtedy w walce lord bije z siłą 4 więc jest bidnie). więcej możliwości robi się wyrzucając koronę bo dochodzi CoT, ale korona czasem również się przydaje.
Tak jak mówisz z buta czarki nie dam bo nie wejdzie do witchek. Zresztą wole ją mieć w oddziałach które do walki się jednak nie pchają (dr lub warlocki), stąd pomysł z coldem (zdaje sobie sprawę że nie jest najlepszy)
dokładnie, albo armour of destiny albo CoT, i wtedy w obu przypadkach chyba najlepiej dać lance i tarcze ->w pierwszej turze S6 i zawsze ten save 1+.hypnotic pisze:OK, nie doczytałem lorda, korona faktycznie komplikuje jego złożenie. Imo zostaje ci samo armour of destiny na BSB ewentualnie CoT. Brak warda na pegu to jednak proszenie się o kulę w łeb.
a co z czarką? myślałem jeszcze żeby może bsbka na colda dać, dzięki temu miałby 1+ save zawsze i do tego np.halabarde z S5 zawsze, i wtedy czarka na konia. Szkoda mi tylko tych 4 wytrzymałości co pegaz daje bsbkowi oraz lotu. :/ i tak źle i tak niedobrze.
Wywal Hydrę, dodaj bolca i masz dodatkowe 34 punkty do wydania.
BSB na piechotę - pomyśl o Hadze BSB
Czarka na pegaza z CoT + MR1 i proponuje Shadow bo Death się nie mieści.
Inny lore będzie miał czary wspomagające wiedźmy a przeciwnik ma +4 do dispela.
Pomysł jeżdżenia czarki w piątce warlocków jest obarczony dość sporym ryzykiem straty "Look out Sir" i przyjęcia klopy czy armaty na klatę.
BSB na piechotę - pomyśl o Hadze BSB
Czarka na pegaza z CoT + MR1 i proponuje Shadow bo Death się nie mieści.
Inny lore będzie miał czary wspomagające wiedźmy a przeciwnik ma +4 do dispela.
Pomysł jeżdżenia czarki w piątce warlocków jest obarczony dość sporym ryzykiem straty "Look out Sir" i przyjęcia klopy czy armaty na klatę.

Haga piesza bsb do witchek z Crone to sie robi masa punktów w jednym oddziale. Btw zagrałem bitwę z lizakami co prawda inna rozpiska ale z 35 witchkami i Crone . I generalnie te 7 cp to jest bidnie strasznie jak maja zdawać szał, nawet z przezutem od bsb. Straszna loteria.
Lord: 895
Dreadlord on dark steed 270
* Dark steed [20]
* SCD (8), HA (6), GW (6), [20]
* Dragonhelm [10]
* Talisman of prevention [45]
* Crown of commander [35]
Sumpreme sroceress 315
* dark steed [20]
* Lore of dark art 4 lvl [35]
* Ring of hotek [50]
* scroll [25]
Crone Hellebron 310
-----> lords&heroes 895
Core: 600
10 corsaris 110
* handbow [20]
10 corsaris 110
* handbow [20]
9 dark riders 190
* champion[10]
* reaptercrosbow [27]
* shiled [9]
9 dark riders 190
* champion [10]
* reaptercrosbow [27]
* shiled [9]
Special: 667
3 x bolce 210
24 egzekutorów 313
* champion [10]
* standard [10]
* przerzut ld [5]
8 shades 144
* GW [16]
Rare: 235
9 doomfire warlock 235
* champion [10]
-----> army 1502
Total: 2397
Ostatecznie nie miałem okazji przetestować poprzedniej wersji rozpiski, ale jutro mam turniej, więc na turnieju przetestuje grę bez bsb
Magiczka będzie biegać z hotekiem, bowiem de facto może w każdym oddziale siedzieć. Zamiast heavna dałem dark arta. W sumie nie mam kompletnie pomysłu na magię, a ta z booka powiedzamy, że ma umiarkowny potencjał w tej rozpisce 
Swoją drogą, direct damge wymaga, aby magiczka widziała cel? Tak samo Vortex i hex? Druga sprawa, czy Vortex może przechodzić przez obstacle, domki etc. ?
Dreadlord on dark steed 270
* Dark steed [20]
* SCD (8), HA (6), GW (6), [20]
* Dragonhelm [10]
* Talisman of prevention [45]
* Crown of commander [35]
Sumpreme sroceress 315
* dark steed [20]
* Lore of dark art 4 lvl [35]
* Ring of hotek [50]
* scroll [25]
Crone Hellebron 310
-----> lords&heroes 895
Core: 600
10 corsaris 110
* handbow [20]
10 corsaris 110
* handbow [20]
9 dark riders 190
* champion[10]
* reaptercrosbow [27]
* shiled [9]
9 dark riders 190
* champion [10]
* reaptercrosbow [27]
* shiled [9]
Special: 667
3 x bolce 210
24 egzekutorów 313
* champion [10]
* standard [10]
* przerzut ld [5]
8 shades 144
* GW [16]
Rare: 235
9 doomfire warlock 235
* champion [10]
-----> army 1502
Total: 2397
Ostatecznie nie miałem okazji przetestować poprzedniej wersji rozpiski, ale jutro mam turniej, więc na turnieju przetestuje grę bez bsb

Swoją drogą, direct damge wymaga, aby magiczka widziała cel? Tak samo Vortex i hex? Druga sprawa, czy Vortex może przechodzić przez obstacle, domki etc. ?