Figartes - prace od Kuczek & Szary
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figartes - prace od Kuczek & Szary
Nie pokazałem nic, czego nie używałbym ja lub ktoś inny, do grania
Szarak to przywleczcie sie w koncu na jakiegoś Mastera . Polecam Szczyrk .Szary pisze:Nie pokazałem nic, czego nie używałbym ja lub ktoś inny, do grania
Jak tylko się udam to wybiorę się na Szczyrk. Ale niezależnie ode mnie na pewno trochę naszych figur tam będzie
+1Sławol pisze:Taa, po figurkach malowanych przez Szaraków można poznać odpowiednie osoby. Sprawdzone und potwierdzone
Zyrokoptery wyglądają super na żywca
"Taki tam tejbyl top".
Świetne modele, bardzo podoba mi się wysoka staranność powiązana z stonowanym doborem kolorów do szczurów (stonowane barwy).
Świetne modele, bardzo podoba mi się wysoka staranność powiązana z stonowanym doborem kolorów do szczurów (stonowane barwy).
W wolnej chwili udało mi się skończyć mix modeli w ramach oddziału krasnoludzkich Hammerersów. Naprawdę mix modelarski, gdyż modele rozrzucone były między 1984-1992, więc są tam zarówno old schoolowe miniatury na ołowiu, jak i Maraudery z white metalu. Każdy z własnym charakterkiem i historią do malowania. Zupełnie inna bajka, niż te obłe turbo-idealne plastikowe klony z dzisiejszych boxów. Na czele bandy krasnoludzki Panoramix.
Modele właśnie miały "premierię" na Poznańskim Masterze.
Modele właśnie miały "premierię" na Poznańskim Masterze.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2015, o 18:05 przez Szary, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Oto krasie
Ladne malowanie i ładny mix modeli, od starych clansmenow przez hamcow Malowanie wysmienite. Nie bede wzdychać ochami i achami. Poprostu trzymacie poziom i to sie musi podobac
P.s.
Jak wymieszaliscie niebieski ze udalo sie wam zrobic tak nasycony kolor i jak malujecie biały ? Pytam bo bede malowac longow w podobne barwy
P.s.
Jak wymieszaliscie niebieski ze udalo sie wam zrobic tak nasycony kolor i jak malujecie biały ? Pytam bo bede malowac longow w podobne barwy
tak wiele powodów do zazdrości w jednym oddziale... i nie mam tutaj na myśli tylko rodzaju modeli bo malowanie jak zwykle powala!
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Niebieski to zawsze jakaś wypadkowa wielu odcieni błękitów, które mam. Jeśli ma być nasycony to zamiast rozjaśniać białym dodaję sporo ostro nasyconego błękitu, np. dawny Ice Blue.^Karpiu^ pisze:(..) Jak wymieszaliscie niebieski ze udalo sie wam zrobic tak nasycony kolor i jak malujecie biały ? Pytam bo bede malowac longow w podobne barwy
Szarości są proste - od czarnego do białego Przy czym nie używam czystej czerni ani czystej bieli, a cieniowanie dodatkowo wzbogacam glazami innych kolorów. Tutaj np. rdzawego brązu.
Dzięki Panowie za dobre słowo Coś nowego niebawem.
-
- Oszukista
Fajne, fajne.
Ale gwoli ścisłości, white metal to od 1997:)
Ale gwoli ścisłości, white metal to od 1997:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
A, faktycznie od 1997 wszedł dopiero white metal bez ołowiu. Wcześniej to też był white metal, tylko z domieszką ołowiu. Ci ciekawe jest o tyle, że modele już Maraudera (czyli teoretycznie ołowiany stop) były twardsze i przyjemniejsze w obróbce.
Dzięki za korektę
Dzięki za korektę
Aye, modele z white metalu nawet te stare są jakieś inne w obróbce wydaje mi się jakby miały więcej ostrych krawędzi. Może to kwestia materiału, może bardziej szczegółowych matryc.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
-
- Oszukista
Modele Maraudera, z tego co sobie przypominam, miały marne szanse być odlewane z twardego metalu białego. W tym czasie już większość ich linii była słabo dostępna albo nawet niedostępna. Ja, w każym razie, nie kojarzę odlewu Maraudera z białego metalu (tego bez ołowiu). Są dwie możliwości - albo lali niewielkie ilości po 1997 (wątpię), albo malowałeś domowe recasty:)
Ale to nie ma większego znaczenia, malowanie śliczne.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek
czasami figurka po zmywaniu w dziwnych specyfikach (jak farba nie schodzi człowiek chwyta się wszystkiego) wybiela się do tego stopnia że wygląda jak white metal. Sam miałem takie przypadki.
modele cieszą oko bardzo.
wątpię, żeby sprzedawali wtedy egzemplarze trzymane przez 15 lat w magazynie. wszystko było jaśniutkie i świeciło się jak...
w okolicach 2005-2007 roku można było kupić na stronie GW wybrane modele starych dwarfów - tak marauderowskich clansmanów czy kuszników, jak i np. goblobber citadela.InkubPendragon pisze:Modele Maraudera, z tego co sobie przypominam, miały marne szanse być odlewane z twardego metalu białego. W tym czasie już większość ich linii była słabo dostępna albo nawet niedostępna. Ja, w każym razie, nie kojarzę odlewu Maraudera z białego metalu (tego bez ołowiu). Są dwie możliwości - albo lali niewielkie ilości po 1997 (wątpię), albo malowałeś domowe recasty:)
wątpię, żeby sprzedawali wtedy egzemplarze trzymane przez 15 lat w magazynie. wszystko było jaśniutkie i świeciło się jak...
...