Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Miło widzieć Gladiatora w kolorze. Mam nadzieję, że malowało się przyjemnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Rakso jeśli pozostałe figsy są tej jakości i tak ciekawe to mam nadzieję pomalować kiedyś jeszcze inne z systemu.
Chociaż przyznam, że tym razem zrobiłbym maskę w połowie szachownica a w połowie żółty.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Staramy się żeby jakość była jak najlepsza. Wiesz jak to jest gdy modele wydaje ktoś kto sam jest figurkowym narkomanem ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Rakso jakbyś miał figurki w stylu tej Gladiatora to możesz dać mi znać - wezmę ją i wymęczę pędzlami ;]

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A to fotka, która pokazuje, że moja krwawica działa ... 50 długobrodych (GW dwie edycje, Harlequin i Ratnik).
Jak ogarnę podstawki to może uda mi się wrzucić normalne zdjęcie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Ahhh... i taki regiment to ja rozumiem. To są Długobrodzi jakich lubię. Fajne, rubaszne, brzuchate dziadki krasnoludy o brodach ciągnących się po ziemi, którzy pykając fajeczki i popijając z kufli idą ci wpierd...ić :D

Nie to co te nowe plastikowe longbrody, którym nawet bród na siwo się nie maluje...

Dzikki - co do modeli Afterglow to niebawem powinno pojawić się nieco nowości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Taka zguba odnaleziona przeze mnie ostatnio w siatkach z bitsami.
Zdjęcie poglądowe, bo fatalnie wyszło - topór jakbym go czernił normalnie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

6 slayer'ów od Ścibora
Obrazek
Lord, który wyląduje z hammerersami od Ścibora
Obrazek
Pierwszy z trzech crypt horrors od Titan Forge
Obrazek
Obrazek
Golem-filler dla któregoś tam regimentu (jeszcze nie zdecydowałem, ale mam ich trzech więc luz)
Obrazek

Żeby nie było, że nie maluje. Chociaż obecnie maziam ludziki do Talisman'a.

Anadim
Chuck Norris

Post autor: Anadim »

Ha! Zastanawiałem się nad tymi "slayerami" od Ścibora i widzę że warto.
No i Gotrek niczego sobie

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Warto - moje tradycyjnie zwalone zdjęcia nie pokazują nawet ułamka tego, co można z nich wycisnąć.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Imho za wielkie są, sądząc po podstawkach. Trza by nowe figsy z nimi połaczyć, bo np. clansmeni MM10 wyglądaliby przy nich jak liliputy...

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Mi najbardziej podoba się lord, chyba bardziej się postarałeś. Odnośnie zdjęć to polecam jednolite tło, będą sporo lepsze. Jak oceniasz jakość modeli titan forga? Planuję w najbliższym czasie kupić sobie chaos dwarfy od nich, między innymi chaosowe odpowiedniki tego filerka :)

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Moim zdaniem te Kraśki Slayerzy są po prostu słabi... Slayerzy z kamiennymi toporkami... wtf?
Malowanie też dupy nie urywa choć może to wina zdjęć. Widziałem sporo fajniejszych prac w Twojej galerii.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Śmiejagreg hahaha jak ja zrobię zdjęcie, to nawet podstawka wydaje się większa. Tak serio to 20-tki. Fakt faktem, że najlepiej nie łączyć ich z figurkami GW - u mnie będą oddzielnie. A jeśli już łączyć, to rozpalarcelować po całym regimencie slayer'ów, to raz, a dwa, to nie stawiać na scenicznych podstawkach. Co nie zmienia faktu, że figurki są świetnie wyrzeźbione.

Co do modeli Titan Forga to powiem tak - niby fajnie, ale... mam zeppeliny z początkowej fazy i są mega niedopasowane. Dlatego po pierwszych próbach zestawienia czekają na mój przypływ czasu oraz green-staff'owego nastroju. Z Ancestral Guardians już takiego problemu nie miałem (chociaż musiałem już dla drugiego znaleźć alternatywną głowę, bo ta w zestawie była mała jak diabli).

Co do malowania - najmniej zadowolony jestem z Crypt Horror'a i jego będę na pewno poprawiał. Ancestral dupy nie urywa, ale sam model jest mega oszczędny. Dla mnie to po prostu duży filler, który wstawię do Ironbreakers. Zaś ze slayerów jestem zadowolony - wyszli tak, jak zazwyczaj maluje mi się slayerów.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Jedne z moich ulubionych postaci Młotka. 53 slayer'ów tylko czeka na to, by wrzucić ich w wir walki. Są tam i zabójcy z Quest'a, Avatars of War (dwa metalowe), jeden z Umbra Turris, jeden z ForgeWorld, no i oczywiście postacie specjalne tj. Gotrek (w trzech postaciach ;]), Ungrim Ironfist, Garagrim Ironfist, Snorri Nosebiter i Grim Ironjaw.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Piękny regiment =D>

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Dzięki. Zawsze znajdowałem jakiegoś kolejnego slayer'a i nie mogłem skończyć. I tak mam na nie oddzielne pudło. A nóż-widelec trafi mi się jakiś, którego nie mam ;]
Albo jakiś nowy - tak jak to wyszło z tymi od AoW. Plastiki mi średnio podpasowały, metale nie wszystkie, ale dwa były w sam raz.
No i muszę skończyć Long Drongs... ich też trochę jest ;]

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

:shock:

powtarza się jakiś ?
aż się prosi o większe zdjęcie, zazdroszczę kilku :oops:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Powtarza się, powtarza, ale tak by z każdego rodzaju był przynajmniej jeden. Jeden slayer z Lord of Legends poszedł do mojego pospolitego ruszenia, ale skoro już tam wlazł to niech tam zostanie ;]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Hurtownia, Panie, normalnie :shock: :wink: ...

ODPOWIEDZ