druk 3d

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Anadim
Chuck Norris

Re: druk 3d

Post autor: Anadim »

Nabyłem ostatnimi czasy orka z Raging Heroes. Ciężko zachodziłem w głowę po co im na płaskich powierzchniach taka jakby faktura drewna, dopiero potem zakumałem że master jest drukowany.

Generalnie efekt jest widoczny na powierzchni - nie znika pod podkładem- niemniej baaaaardzo delikatny.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

cholera, ja tego w ogóle nie zauważyłem przed podkładowaniem. teraz przyjrzałem się, po nałożeniu czarnego podkładu, faktycznie jest coś takiego. Bardziej widoczne na naramiennikach, a mniej albo wcale np na łapach. Ciekawe jak to będzie przy malowaniu...
Rzeźba świetna, ale takich "bajerów" wolałbym nie mieć.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

ciekawe czy wykorzystują drukarki 3d do robienia modeli na masową skalę - przecież tempo produkcji przy wykorzystaniu tego rodzaju druku jest prawie zerowe (od 6 do 48 godzin w zależności od drukarki i dokładności modelu). może robią tylko pierwszy model - a reszta idzie do odlania. póki co, zrobienie sobie armii skavenów na 3k trwałoby pewnie jakiś rok przy wykorzystaniu jednej drukarki. może opłaca się to przy większych, pojedynczych modelach.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Post autor: Tirit »

Hurtmaker pisze:ciekawe czy wykorzystują drukarki 3d do robienia modeli na masową skalę - przecież tempo produkcji przy wykorzystaniu tego rodzaju druku jest prawie zerowe (od 6 do 48 godzin w zależności od drukarki i dokładności modelu). może robią tylko pierwszy model - a reszta idzie do odlania. póki co, zrobienie sobie armii skavenów na 3k trwałoby pewnie jakiś rok przy wykorzystaniu jednej drukarki. może opłaca się to przy większych, pojedynczych modelach.
https://www.youtube.com/watch?v=zMpa0Ino0jc
https://www.kickstarter.com/projects/je ... wave/posts
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

ODPOWIEDZ