Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: QQrydza »

Hate na korwina stworzony na forum przez Grimgora Xeta i Elthariona - najwieksi zdobywcy głosów dla Pawła K :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

GrimgorIronhide pisze:Dobra wybywam stąd bo z kolei hatred na korwina był tu na najwyższym lvl od.... zawsze ?
Ale teraz zrobił się kącik wzajemnej adoracji Kukiza i Dudy dafuq :p

@Jarlaxe, Barb juz na nic nie będe się silił merytorycznie odpisywać bo widać ze nie warto, ale pamiętajcie że gdyby nie ci głupi korwiniści to wasz ciastek po pierwsze nie zebrałby podpisów do kandydatury, po drugie miał 3%poparcia mnie, po trzecie wgl miałby wynik na poziomie jkm gdyby nie promocja i szum medialny jaki zafundowała mu reżimówka widząc w nim środek do zwalczenia antysystemu.
Żegnam
Merytoryczną polemikę mogę podjąć jutro, dzisiaj mi się nie chce :D jestem zadowolony z wyników :mrgreen: Ci co mieli to - właściwie - wygrali, a ci co mieli przegrać, przegrali. Szkoda, że nie ma drugiej tury: Duda vs Cook. No, ale wszystkiego mieć nie można :|

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Analiza Michalkiewicza:
SKĄD TAKI WYNIK KUKIZA---------------------------------------------------Reżim trzyma rękę na pulsie. Póki Ruch Narodowy i korwiny miały niskie poparcie wystarczyło szczucie "faszystami" i "oszołomami". Potem już to nie wystarczyło, bo ludzie już tego nie kupują. I teraz taka analiza ostatniego roku, zobaczcie jak to przemyślano:- Korwin pokazuje, że ludzie spoza sejmu (nie nazywam go antysystemowcem) mają coraz większe poparcie, Korwinowi udaje się wejść do Europarlamentu. Zapala się światło awaryjne reżimu,- nasyłają Tymochowicza by wepchnął Stonogę do polityki. Ten, bohater internetu bez wsparcia jest bezpiecznym figurantem by odciągnąć elektorat. I robi to. Początkowo kandyduje na prezydenta, potem udaje że zakłada partię, ale głównym jego zadaniem jest ... skłócanie elektoratu i robienie czarnego PR Korwinowi. Przypomnijcie sobie!- zadanie wykonane, ludzie odciągnięci od RN i KNP teraz mają skupić się nie na "politykowaniu" ale na bieganiu za policją i wspieraniu jakieś niby gazetki dla picu. Pięknie zmanipulowano i podciągnięto na dno wielu prawicowych ludzi.- reżim potrzebuje kolejnego figuranta. Stawiają na Kukiza. Kiedy Braun ma zakaz wejścia do studia telewizyjnego a Ruch Narodowy pokazywany jest tylko wtedy, by ich zdyskredytować Kukiz zapraszany jest regularnie, włącznie z mainstreamowanymi głupkowatymi programami. Pomyślcie rozsądnie - "antysystemowiec" lansowany w mediach, kiedy inni są w mediach oczerniani... Sytuacja oczywista.- facet zbiera wszystkich "niezadowolonych", "antystemowców" i tym podobnych i ratuje reżim przed upadkiem. Mission complete. Dlatego, że ma wspólną cechę ze Stonogą ---- > JEST SAM, nie jest to organizacja, siła polityczna. To wydmuszka, z nim nikt nie idzie w szeregu. Nie jest siłą polityczną tylko celebrytą.I teraz tak. Co byłoby dla reżimu bardziej niebezpieczne w perspektywie wyborów parlamentarnych. Podzielenie tego 20% poparcia między Korwina i Ruch Narodowy, partiami z silnym zapleczem i możliwościami, które przeniosą ten wynik na wybory parlamentarne (wyobrażacie sobie po 10% poparcia dla RN i Korwina w wyborach do sejmu?!) Czy obdarowanie 20% celebryty, który nawet nie do końca orientuje się w polityce i za chwilę zniknie nie pozostawiając po sobie niczego prócz zdezorientowanych fanów? No więc właśnie.Tak agentura działa.Myk z Kukizem im się udał, tak jak wcześniej ze Stonogą, i założę się z każdym, że niedługo "ktoś zasugeruje" Kukizowi założenie partii politycznej. Facet sklei coś na szybko, weźmie jakiś celebrytów kumpli, którzy będą przekonywać antysystemowych wyborców do siebie, znów osłabią wynik prawdziwych sił prawicowych po czym znikną. Lub wejdą do sejmu i momentalnie rozpłyną się w PO i PiS w zamian za stołki czy jakieś nieistotne postulaty, jak np. JOWy, które i tak są na rękę PO i PiS.Zobaczycie że tak będzie.Zacznijcie wreszcie myśleć perspektywicznie a nie głosować na mapetów. Przeanalizujcie sobie cały rok, patrzcie szerzej na sytuację bo głosujący na Kukiza to takie same lemingi bez rozeznania politycznego jak wyborcy Dudy. Absolutnie to samo. Zrobieni przez agenturę w bambuko żeby robili sztuczny tłok w przejściu. I jeszcze śmią pierniczyć o jakiś "koalicjach"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Prawdziwy, twardy elektorat Korwina 8) Kukiz będzie robił teraz struktury i jak usłyszy, że poplecznicy Korwina smarkają i plują na niego, bardziej niż na Komorowskiego, to się wypnie na Korwina. Wtedy do Sejmu pójdzie sam. Grimor jak chcesz, aby Korwin nie dostał się do Sejmu, to wykonujesz bardzo dobrą robotę.

Tej... :shock: właśnie zrozumiałem! Grimor nie jest za Korwinem i nas wszystkich hardo trolluje. Jego celem jest maksymalne zobrzydzenie Korwina, abyśmy nawet przez ułamek sekundy nie chcieli zagłosować na Korwina. Grimor świetna robota! Szacunek, bo cel osiągniety w 100%!

Teraz przyznaj się na kogo tak naprawdę głosowaleś? Braun? :mrgreen: Palikot? Ogórek?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, o 23:39 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

http://www4.rp.pl/artykul/1199923-Korwi ... zdzyc.html
Nie daliśmy się zmiażdżyć, w zbliżających się wyborach parlamentarnych mamy szansę być z Pawłem Kukizem wyrazicielami protestu i "dużym językiem u wagi" - mówił Janusz Korwin-Mikke po ogłoszeniu wstępnych sondażowych wyników wyborów prezydenckich.
To mówi Korwin... a teraz co mówią jego poplecznicy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

To tylko preludium. Kukiz odciągnął elektorat Korwina, ale zrobił to w imieniu swoich mocodawców, którymi są ustasze i Turcy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

mandarynka pisze:Grimgor, prośba- spróbuj raz poudawać prawdziwego faceta. Przyznaj się do porażki, wyłącz kompa, powiedz mamie dobranoc i idź spać. Jutro może i szkoła, ale i nowy dzień. Keep positive.
I kto to mówi ? tworzac po nocach nowe troll konta złodziej bojący sie przyznac do wlasnej podludzkiej tozsamosci
4karabiny jaka szkola ? takie dzieci jak ty mają przeciez teraz majówke

@Jarlaxe - jakbyscie kiedykolwiek mieli zaglosowac na kogoś poważnego :p od RNu do Kukiza przez PiS to bardzo chwalebna droga ;) apart from that - bez komentarza

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Bro, nie daj się prowokować. Nie warto.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Zdobywca trzeciego miejsca w wyborach prezydenckich skomentował także konflikt z Januszem Korwin-Mikkem. - Nie zdążyłem się pokłócić z Januszem Korwin-Mikkem, nigdy nie mówiłem też o wspólnej liście. Nas interesuje zmiana konstytucji,a nie kto nam wbije nóż w plecy.
Szach-Mat 8)
@Jarlaxe - jakbyscie kiedykolwiek mieli zaglosowac na kogoś poważnego :p od RNu do Kukiza przez PiS to bardzo chwalebna droga ;) apart from that - bez komentarza
Prawie dobrze: PiS-PiS/RN-Kukiz :P Nie mam powodu, aby się wstydzić swej ścieżki mocy 8) Nie głosowałem nigdy na Palikota, czy twory podobne :P

Racja. Na Brauna nie zagłosowaliśmy 8)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

GrimgorIronhide pisze:
mandarynka pisze:Grimgor, prośba- spróbuj raz poudawać prawdziwego faceta. Przyznaj się do porażki, wyłącz kompa, powiedz mamie dobranoc i idź spać. Jutro może i szkoła, ale i nowy dzień. Keep positive.
I kto to mówi ? tworzac po nocach nowe troll konta złodziej bojący sie przyznac do wlasnej podludzkiej tozsamosci
4karabiny jaka szkola ? takie dzieci jak ty mają przeciez teraz majówke

Ale mu pojechałeś hehe :lol2:

Ja głosowałem na Kukiza, bo stwierdziłem, że jest to kandydat na tyle popularny, a jednocześnie szkodliwy, by mieć realną szansę na dobicie dogorywającego tworu jakim jest Polska. PO i PiS robią to za wolno, w zasadzie trzymają kraj na granicy upadku. Żeby zmienić system potrzebna jest rewolta, a ta może nastąpić tylko, gdy skończy się jedzenie i inne podstawowe środki do życia, a ludzi nawet nie będzie stać, by z tego uciec. Zmobilizują się tylko wtedy, gdy będą tak przyparci do muru i pozbawieni wszystkiego, że do wyboru pozostanie im położyć tylko głowy na pieńku albo ruszyć do przodu. Tylko że tym razem nie może być przebaczenia ani grubej kreski. Jedynie wściekły tłum i gwałtowny przewrót może przynieść zmiany.

Tak, głosowałem celowo licząc, że wyrządzę szkodę państwu i jego mieszkańcom. Taka eutanazja. Nawet jeżeli sam miałbym przy tym runąć w przepaść ruiny i bankructwa.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ciekawe czy Kukiz obroni sie przed zalewem szuj i mend chcacych podczepic sie pod sukces. Palikotowi sie to nie udalo zeby daleko nie szukac :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Hm... pierwszy sensowny powód by głosować na Kukiza, dzieki Klafuti :p
W sumie... "Putin i Reptilianie oraz kondominium żydowskie nie pozwalają na wprowadzenie JoWów - Kukiz wypowiada im wojnę. Kraj natychmiast przy dźwiękach muzyki zespołu Piersi staje się popromiennym pustkowiem (jednak podzielonym na okręgi jednomandatowe. Prezydent Kukiz w swym ostatnim orędzu przed zjedzeniem przez grupę zmutowanych nomadów-kanibali ogłasza że wojnę wygraliśmy" - zayebisty setting na jakieś nowe postapo :D

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Wow!
@GrimgorIronhide, ego jak everest.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Matis pisze:Mnie najbardziej bolało to, że komisja w moim okręgu wyborczym nawet się nie kryła, za kim jest...
Każdy plakietka PiS/PO i banan od ucha do ucha.

Do tego pozdrowienia dla pana, który pokazywał starszym osobom, że tu mają postawić krzyżyk na Komorowskiego. I się jeszcze staruszka dziwiła, że on Maria jest #-o

Jeżeli mieli plakietki partyjne należało pyknąć im fejsiki i zgłosić do komisarza wyborczego i mediów. Pozatym powinien być przedstawiciel każdego kandydata w komisji. Zawsze możesz rzucić okiem na skład komisji na stronie swojego urzędu miasta/gminy etc.

Można wiedzieć gdzie głosowałeś jeśli to nie problem?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja chciałbym powiedzieć, że gratuluję JKM za osiągnięty wynik. Jak na 70-latka ostro walczył i starał się zająć dobre miejsce. Uzyskał lepszy wynik niż Ogórek, Jarubas i Palikot, to wg mnie ważny efekt ukazujący słabość tych partii w wyborach na "człowieka" który ma wspierać obywateli. Mam nadzieję, że wynik tych partii w wyborach parlamentarnych będzie podobny.
Co do Pawła Kukiza. Zajął 3 miejsce. Nie wygrał, ale udało mu się bardzo dobrze wstrzelić. Z jednym prostym hasłem i dużą pogardą dla polityków i mediów przyciągnął do siebie antysystemowców i dostał ich głos.
Przed nim obecnie jeszcze większa praca (bo mam nadzieję, że to nie jest koniec). Jeśli utworzy struktury i ponownie dostanie 20%... wtedy to będzie niesamowite zwycięstwo.
Póki co - jest na podium.

Przez najbliższe dwa tygodnie będziemy mieli pokaz co kto komu obieca...

Ja nie pójdę na wybory - bo z mojego punktu widzenia, nie będę głosował na mniejsze zło... tzn Dudę.
W programie obaj kandydaci mają wpisane niesamowite rzeczy, a jak przyjdzie do weryfikacji to się okaże...(tzn każdy tak ma).
Którykolwiek z kandydatów wygra, to jego partia będzie grała pierwsze skrzypce w zbliżających się wyborach parlamentarnych. Czas pokaże czy JKM, KOwalski, Kukiz utworzą struktury. Bo to one wystawią potencjalnych posłów i będą walczyć o te kilka procentów (bo nie ma co się łudzić, że dostaną nagle po 20%).
Czy jest możliwy sojusz JKM+Kukiz+np. Kowalski?
Chociaż wydaje się, że na najważniejsze kwestie mają podobne poglądy, jednak mocno się różnią. Korwin do dziadek z wizją wolnej gospodarki, KOwalski to przedstawiciel państwa mocnego, a Kukiz to taki Anonymus...(tak mi się wydaje). Zobaczymy...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

@BOGINS
Szczerze chciałbym aby kukiz nie wszedl w tango z korwinem. szkoda kukiza.
jak napisałes, duzo pracy go czeka. ale ma teraz wybór, albo idzie na latwizne i łączy sie z korwinem i jego zapleczem, albo tworzy cos swojego co pozwoli mu znowu "wygrac". tym razem w parlamencie.
idealny obraz JKM, przedstawił Barbarossa. smutne to ale prawdziwe.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Klafuti pisze:

Tak, głosowałem celowo licząc, że wyrządzę szkodę państwu i jego mieszkańcom. Taka eutanazja. Nawet jeżeli sam miałbym przy tym runąć w przepaść ruiny i bankructwa.
Powiem szczerze że po takim oświadczeniu uważam ciebie za wroga publicznego. Brakuje ci jeszcze bomby w plecaku i detonatora oraz biletu na dworcu... Bez urazy... ale takie myślenie może doprowadzić do Majdanu na wzór Ukrainy, który zmienił człowieków w rządzie i rozjebał państwo, ludzi, jakiś budowany majątek, bez pozostawienia niczego w zamian. Patrząc na obrazek wynika że grasz Krasiami, a powinieneś Chaosem, IMO Slaaneshem. :lol2: #-o =P~ :^o

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Komorowski ogłasza referendum w sprawie JOWów :D :D :D

Panowie - jestes za PO jestes na 3xTAK!

Jestes przeciwko, jestes na 2xTAK i 1xNIE - uklad dowolny :P

Historia zatoczyła koło ;)

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Rozmawiałem z mnóstwem ludzi pytając na kogo głosują. Duda i Kukiz to dwie najczęściej słyszane odpowiedzi. Gdy pytałem co zrobią w drugiej turze gdyby Pawłowi nie udało się do niej wejść ich odpowiedz brzmiała mniej więcej tak " Może Duda nie jest z mojej bajki ale na pewno będzie lepszy niż Komorowski. Idę głosować nie za Dudą ale przeciwko Komorowskiemu. Dlatego według mnie wszyscy którzy mówią , że nie pójdą głosować w drugiej turze na Dudę to tak na prawdę ułatwiają robotę Komorowskiemu . Duda musi mieć w drugiej turze na prawdę sporą przewagę (którą mogą mu właśnie zapewnić tylko wyborcy Kukiza) bo rządząca ekipa wszystko zrobi aby Komorowski dalej siedział na swoim stołku.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Zaleś pisze:Rozmawiałem z mnóstwem ludzi pytając na kogo głosują. Duda i Kukiz to dwie najczęściej słyszane odpowiedzi. Gdy pytałem co zrobią w drugiej turze gdyby Pawłowi nie udało się do niej wejść ich odpowiedz brzmiała mniej więcej tak " Może Duda nie jest z mojej bajki ale na pewno będzie lepszy niż Komorowski. Idę głosować nie za Dudą ale przeciwko Komorowskiemu. Dlatego według mnie wszyscy którzy mówią , że nie pójdą głosować w drugiej turze na Dudę to tak na prawdę ułatwiają robotę Komorowskiemu . Duda musi mieć w drugiej turze na prawdę sporą przewagę (którą mogą mu właśnie zapewnić tylko wyborcy Kukiza) bo rządząca ekipa wszystko zrobi aby Komorowski dalej siedział na swoim stołku.
ale ja mam jak Ziemko, nie znoszę pisu:Q
po tez zresztą, ale bardziej pisu;]

edit, a to z face korwina
Nie wiecie czemu tak słabo? Ja wam powiem! Niech JKM w końcu przestanie nawijać o niewolnikach, neokonserwatywnych kręgach w Ameryce, likwidacji śluby zdrowia z dnia na dzień, o tym że Putin były dobrym prezydentem Polskie!!! Ludzie tak się nie zdobywa elektoratu !! Kiedy w to rozumiecie! Kukiz nawet nie ma programu, a zostawił was (nas) daleko w tyle!! Bo po prostu potrafi mówić chwytliwie i nie pieprzy od rzeczy!!! To jest nauczka i przestroga.. Na spotkaniach to samo, wiecznie o upadku cywilizacji, chińczykach, inne pierdolenie! Czyli wszytko to co nic nie interesuje przeciętnego Romka, Kryśkę czy Stefana! Pisałem to tutaj już kilka razy ale widać tylko ja zauważam że JKM jak pójdzie do telewizji to więcej sobie szkodzi niż pomaga . I to naiwne myślenie że ludzie głosujący na Kukiza, zagłosowali tak bo popierają JOWy, chyba jesteście nie poważni… Zdecydowana większość która zagłosowała na Kukiza nawet nie wie co to JOWy ! Porównajcie wystąpienia Pawła i Janusza w TV to zrozumiecie czemu on zdobył 20% a JKM 5%. Jeśli nic się nie zmieni w postępowaniu samego Korwina to na jesieni będzie wielka porażka! Nie piszę tego żeby kogoś tu hejtować. Po prostu czuje się zirytowany że tyle ludzi wpłaca kasę i wszystko organizuje, a sam kandydat czasem zachowuje się jak by wczoraj się urodził! Proszę wyciągnąć wnioski…
a to przeczytałem i sie poplakalem xD nie wierze, no normalnie nie wierze jak mozna byc tak zadufanym w sobie...
29% wśród młodzieży. Przyszłość należy do nas!
"Na przełomie kwietnia i maja 2015 roku Centrum Edukacji Obywatelskiej po raz kolejny zorganizowało szkolne wybory prezydenckie. Wzięło w nich udział 1415 szkół, w których prawo oddania głosu posiadało ponad 320 000 uczniów, frekwencja wyniosła ponad 60%.
Największe poparcie młodzieży zdobył Janusz Korwin-Mikke (29%). To już jego drugi sukces w młodzieżowych wyborach, w ubiegłorocznych – do Parlamentu Europejskiego – jego partia również zwyciężyła. Wyniki Korwina-Mikke z lat 2014-2015 są też znacznie lepsze niż te z młodzieżowych w wyborów prezydenckich w 2010 i 2005 roku (odpowiednio 12,7% i 2,9%).
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że aż 46,1% młodych wyborców zagłosowało na kandydatów, którzy określają siebie mianem antysystemowych (Janusz Korwin-Mikke, Paweł Kukiz, Marian Kowalski, Grzegorz Braun i Jacek Wilk). Jeśli zaś przyjrzymy się wynikom ze szkół ponadgimnazjalnych, udział głosów oddanych na tych kandydatów jest jeszcze większy (51,1%). Wynik ten jest tym bardziej znaczący, że w analogicznych wyborach młodzieżowych w 2010 roku kandydaci uznawani za antysystemowych zebrali tylko jedną czwartą głosów.
Ponad 64% głosów zdobyli kandydaci kojarzeni z prawicą, 15% młodych wyborców wsparło kandydatkę i kandydatów związanych z lewicą, 20,3% głosów oddano na kandydatów centrowych (Bronisław Komorowski i Adam Jarubas)."

ODPOWIEDZ