Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Xet »

Karli pisze:Obawiam się, że Kukiz bez pieniędzy, do jesieni nie zdoła zbudować struktur partyjnych w całej Polsce. A bez ludzi na których będzie można głosować w każdym okręgu nie dostanie nawet tych marnych 5%.

Chyba, że podczepi się pod Korwina lub inne szemrane partyjki w stylu RN. Wtedy to będzie przegrana dla niego. Zwłaszcza, że pewnie się pokłócą i rozpadną zanim dojdzie do wyborów, hehe.

Natomiast w scenariuszu 30% dla PO i 30% PiS a reszta to Kukiz i Korwin to jednak zapomiałeś Grimgor o PSL. Jednak to jest partia, która najdłużej w sejmie się utrzymuje i rolnicy jak zwykle na nich zagłosują.

Myślę, że najprawdopodobniejszy scenariusz na najbliższe wybory to zastąpienie Palikociarni Kukizarnią i rządząca koalicja PO+PSL+posłowie podebrani od Kukiza i Korwina którzy zostaną przez PO+PSL podkupieni.
podkupieni od korwina :lol2:

odmęty szaleństwa

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

ArthooRo pisze:Czy ktoś z obecnych tu użytkowników pochwala taktykę "nie chcę Komura, więc zagłosuję na Dudę" jest w stanie wytłumaczyć mi swój tok rozumowania?
ArthooRo to było już poruszane wcześniej. Ogólnie z tego co zrozumiałem Duda będzie mniej szkodliwy od Komorowskiego i ma wydłużyć, czy też rozłożyć w czasie "agonię" Polski. Aczkolwiek ja nie widzę sensu w wybieraniu między "większym, a jeszcze większym złem". Jestem pewien, że ktoś Ci "odpowiednio" wyjaśni ową kwestię ;P.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Xet pisze: Co Ty się martwisz stratą elektoratu ?? Niech Korwin wejdzie do sejmu, doprowadzi do zniesienia PIT i niech się później martwi czy z tych 5% coś odpadnie. Gdyby to mu się udało to mu pewnie i przybędzie więc to jakiś przerost przyszłej analizy.
hahaha, niezły jestes, to trzeba Ci przyznac;]
pogratulować poczucia humoru i pozytywnego nastawienia.

73 lata, chyba ostatnie wybory go czekają na jesień ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Duda zna jezyk polski, jest młody i lepiej sie prezentuje + PiS to lepsza opcja od PO przy dobrych lotach beda rzadzi sami 4lata i az wam bedzie glupio narzekac tak wam bedzie dobrze - taki jest program :D

A tak serio to jest szansa ze oni ogarna, PO nie ogarnie na pewno :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Porozumienie się z z jednym z ugrupowań przyniesie to ,że postulaty Kukiza spełnią się ( taki więc i jego elektorat będzie zadowolony) , zadowolony będzie też elektorat drugiej strony , płakać będzie tylko elektorat tej strony która nie będzie w stanie się z Kukizem dogadać. Teraz Grimgor muszę iść do pracy , a ty zamiast spamować na forum;p siadaj do książek i zdaj tę maturę , dołącz do Młodych Wykształconych z Wielkich Ośrodków. :lol2:
Ja wiem, że kuc-gimnazjalista dobrze brzmi, ale no ej... Może po prostu zamiast wypierać się, podejmę waszą retorykę
Obrazek
Czekam na odpowiedź Kukiza ;P
ależ proszę http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kukiz-za ... kom/tfbdsg
Coraz bardziej mi się ten Kukiz podoba, szkoda że nie zagłosowałem na prezydenta. I tak nie zbuduje partii do jesieni, a przydałby się wetowacz ustaw. No ale mój głos i tak Dudy by nie przebił czy Komora.
Profesor "ludowy autorytet" żył długo, Jaruzelski też żył długo. To porządni ludzie też mogą przerzyć dłużej niż 73 lata. Ale co do Korwina to wątpisz, że na wzór Imperatora Ludzkości kuce nie byłyby w stanie oddawać 100tys żyć dziennie by podtrzymać Krula w życiu jako latarnię pośród mroku socjalizmu ? :lol2:

@Qc - jeśli Ci to pomoże to skłaniam się ku głosowaniu na Dudę, może ja sam nie przyłożę ręki do antyobywatelskiego programu, ale moja rodzina podobno solidarnie chce się pozbyć Komora. Nie ukrywam, że z moją aprobatą. Sprzeciwianie się JOWom, lepsza prezencja osobista do reprezentowania Polski, jak na razie czyste konto na kompromitacje.... jeszcze żeby miał choć jeden wolnościowy postulat i ktoś byłby mi w stanie zapewnić, że nie będzie powielał ściskania się z ukraińskimi nazistami na westerplatte to zagłosowałbym z czystym (prawie) sercem.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2015, o 17:15 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

GrimgorIronhide pisze:
Wypowiedź poniżej poziomu .
ale Ty jesteś niemądrym człowiekiem :roll:
-Qc- pisze:Duda zna jezyk polski, jest młody i lepiej sie prezentuje + PiS to lepsza opcja od PO przy dobrych lotach beda rzadzi sami 4lata i az wam bedzie glupio narzekac tak wam bedzie dobrze - taki jest program :D<br abp="780"><br abp="781">A tak serio to jest szansa ze oni ogarna, PO nie ogarnie na pewno :)
prezes
Fotyga
Macierewicz
Gliński
Ziobro
+ paru innych, boże uchowaj
to jak wybranie większego zła :wink:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

podoba mi się pomysł Dudy, że referendum od 1 mln podpisów ma być obligatoryjne.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

muchozol pisze:ale Ty jesteś niemądrym człowiekiem :roll:
[-X kulturkampf - polecam

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

W referendum Polacy mieliby odpowiedzieć na trzy pytania dotyczące: wprowadzenia jednomandatowych okręgów wyborczych, finansowania partii politycznych z budżetu państwa oraz zmian w systemie podatkowym.
,

Hahaha, wynik takiego referendum nigdy nie byłby wiążący dla sejmu. Referendum w sprawie podatków? Lool, toż to sztampowy przykład na temat czego referendum się robić nie powinno.

Swoją drogą to takie przewidywalne. W najbliższych tygodniach dowiemy się pewnie od obu kandydatów że oni też są muzykami rockowymi ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie wiem co PiS aktualnie sądzi o Ukrainie, na razie Duda wypowiadał się tylko o tym, że jezeli bedzie interwencja NATO to powinnismy wziac udzial - tu sie zgadzam, bo jak nie bedziemy brac udzialy w ich akcjach to z czym potem isc do nich kiedy bedziemy chcieli ich wsparcia?

Wolnosciowych postulatów u PiSu zapewne brak w rozumieniu ich przez Korwina :D

Co do podatkow - tam chodzi o wprowadzenie, że w razie watpliwosci na korzysc podatnika, postulat sam w sobie nie glupi .. :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

Co do wyników i przedwyborczych sondaży to pamiętajmy, że poniżej 50% uprawnionych tylko głosowało. Pytanie na kogo by głosowali ci, co nie poszli.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Najwyższa pora podziękować Komorowskiemu i PO, za to że przez ostatnie lata starali się dobrze prezentować, ale nie zawsze im to wychodziło. Ot, wybrali na prezydenta chlubę polskiej dympolacji Bronisława "wpadkę" Komorowskiego. Obecny obóz polityczny należy rozliczyć za to co zrobili: podwyższanie podatów, wiek emerytalnego, blokowanie inicjatyw obywatelskich, brak podwyższenia wolnej kwoty od podatku, czy choćby zamach na OFE. Czy choćby w końcu, za największą liczbę afer w III RP. Wszystkie szkodliwe ustawy lekką ręką podpisywał Komorowski i sam, mimo, że posiadał kompetencje w postaci: zarządzenia referendum za zgodą POwskiego Sentu, czy inicjatywę ustawodawczą, to nic nie zrobił. Za to dzisiaj opublikował piękny spot, jakoby zawsze był za JOWami, także i za kłamstwa, należu mu podziękować. A raczej zasadzić zdrowego kopa w dupę, tak aby dobrze mu się leciało, gdy będzie się w ciągu najbliższych dwóch tygodni żegać z pałacem prezydenckim. Tutaj, należy jeszcze wspomnieć o polityce zagranicznej, którą podsumował Sikorski, gdy nie wiedział, że był nagrywany. Zatem chłopina w przypływie szczerości powiedział kilka słów prawdy.
"Polsko-amerykański sojusz jest nic niewarty. Bullshit kompletny" - twierdzi w rozmowie z Jackiem Rostowskim szef MSZ Radosław Sikorski. Została ona podsłuchana, a opis i stenogram jej fragmentów upublicznił "Wprost". Mentalność Polaków Sikorski określa mianem "murzyńskości".
Nie da się ukryć, że w kontekście wypowidzi Sikorskiego, PO jest kastą właścicieli, a ich wyborcy murzynami :P Niemniej, wracając do polityki zagranicznej, PO wraz z Bronisławem, ładnie się prezentowali. Ale co oprócz tego? Polityka zagraniczna wobec USA nie istnieje. Nie ma żadnej baterii tarczy antyrakietowej, za to są rosyjskie rakiery w Kalinigradzie. Wobec Ukrainy polegliśmy na każdym froncie. Nie ma nas przy rozmowach, a po wizycie Komorowskiego, Parlament Ukrainy przyjął uchwałę wychwalającą bandytów z UPA. A Komorowski chce sprzedać broń dla Ukraińców. Już nawet nie wspomnę o pożyczce pieniędzy dla Ukrainy. Rewelacja. Wobec Rosji także leżmy. Rząd przestraszył się Nocnych Wilków, ot, Rosjanie robią inwazje. A do tego, dzięki naszemu heroizmowi, Rosjanie nałożyli sankcje, a Rząd niezabezpieczył interesów rolników, czy niezabezpieczył nas energetycznie. Waszk polską racją stanu jest dobrobyt Ukrainy.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/bronisla ... liwa/gfg07

Czy, warto głosować na Komorowskiego? Nie. Jego dotychczasowa działalność pokazała, że brak balansu pomiędzy funckją prezydenta, a rządu jest katastrofą. Prezydent dzięki prawie veta, mógł blokować ustawy, a tego nie robił. Najwyższa pora podziękować Komorowskiemu za to czego nie zrobił.

Czy warto głosować na Dudę? Tak! Choćby dlatego, że ma czystą kartę. Oczywiście można polemizować odnośnie jego programu wyborczego, ale i tak negatywny poziom PO i B.K. osiągnał już na tyle wysoki poziom, że nie ma skali, która byłaby w stanie zmierzyć, szkody jakie oni wyrządzili Polsce dzięki swej niekompetencji. Nie dajcie się przestraszyć PiSem. Przez 8 lat PO grało na emocji "strachu" i mamy tego efekty.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Powiem tak: to co teraz mówi Bronek to po prostu "SSSSSstrach" że go wypierniczą z pałacu... ludzie widzą to i komentują... takich rzeczy nie powinien w ogóle mówić, bo durniem nikt nie jest... Kukizowcy tym bardziej to wyczują i może tylko na zasadzie nie głosowania na Dudę ktoś pójdzie. Jeśli Kukiz oficjalnie w swoich wystąpieniach powie, żeby nie iść, to gro osób nie pójdzie. No chyba, że powie - aby zrobić burdel i żeby się zagryźli, głosujcie na Dudę... ale pamiętajcie o wyborach parlamentarnych. Itd.
Tak wiec zobaczymy co powie Korwin Kukiz...

Lepsze są:
Prezydenckie trudne sprawy:
http://aszdziennik.pl/114807,prezydenck ... ie-polsatu
Ostatnio zmieniony 11 maja 2015, o 14:22 przez BOGINS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Hahaha. Głosowałbym. :D

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jarlaxle pisze: [Obecny obóz polityczny należy rozliczyć za to co zrobili:
podwyższanie podatów
aby starczyło na zus
wiek emerytalnego
aby starczyło na zus
blokowanie inicjatyw obywatelskich
aby starczyło na zus
brak podwyższenia wolnej kwoty od podatku
aby starczyło na zus
czy choćby zamach na OFE.
aby starczyło na zus

Nie pochwalam tych metod, ale socjaliści lepszych nie znają. Jaką metodę ma PIS ? 500 zł na dziecko, cofnięcie wieku i kwota wolna od podatku.

Może niech powiedzą o jakiś cięciach budżetowych wreszcie ???

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jarlaxle pisze:
Czy warto głosować na Dudę? Tak! Choćby dlatego, że ma czystą kartę. Oczywiście można polemizować odnośnie jego programu wyborczego, ale i tak negatywny poziom PO i B.K. osiągnał już na tyle wysoki poziom, że nie ma skali, która byłaby w stanie zmierzyć, szkody jakie oni wyrządzili Polsce dzięki swej niekompetencji. Nie dajcie się przestraszyć PiSem. Przez 8 lat PO grało na emocji "strachu" i mamy tego efekty.

Ja się tak zastanawiam czy nie lepiej sobie niech Bronek wygra te wybory i przez te lata niech szogunuje.

Bo tak mi się wydaje, ze wygrana Dudu może napędzić maszynę Pisu i patatajanie Kukiza nic nie da.

(po tej mojej wypowiedzi tak bardzo widać jak mi ta politologia dała :D)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Gokish pisze:
Jarlaxle pisze:

Ja się tak zastanawiam czy nie lepiej sobie niech Bronek wygra te wybory i przez te lata niech szogunuje.

Bo tak mi się wydaje, ze wygrana Dudu może napędzić maszynę Pisu i patatajanie Kukiza nic nie da.
PO przez 8 lat rządów zaszczepiła u ludzi wirusa strachu PiSem. A może lepiej zobaczyć, co się pod tym kryło? I jakie ma dokonania PO? PiS ma olbrzymią wadę w postaci Macierewicza i jego popleczników, ale oni poza mówieniem i pustosłowiem nie są szkodliwi. Analogicznie PO ma Niesiołowskiego, a wcześniej miała Palikota. Ludzi trzeba rozliczać nie za słowa, tylko za dokonania. Przez 8 lat PO nie była w stanie zrobić żadnej poważnej reformy, zawsze dostosowywała swoje działania do obecej sytuacji. Nigdy nie myślała na przyszłość, a dlaczego? Każda reforma odbiła by się w słupku sondażowym i poparcie by poleciało, a i tak leciało, bo kosekwencje poczynań PO, to nieudolne łatanie dziur w budżecie z uśmiechem na twarzy. Kompletny brak kompetencji do zarządzania państwem. Przy PiSie można gdybać, "co by było gdyby", ale subtelna różnica polega na tym, że PO należy rozliczać za konkrety.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nie demonizujmy tak Bronisława "Wpadki" Komorowskiego bo nasi prezydenci dotychczasowi mają swoje do dodania i Komorowski wcale źle na ich tle też nie wypada. Od Prezydenta Tysiąlecia wg niektórych Lecha "Veto" Kaczyńskiego lub Lecha "Dawa mi moje krzesło" albo "Lecha Niestrawność" poprzez Aleksandra "Pobłogosław Ziemię" czy Aleksandra "Chorobę Filipińską" na Lechu Wałęsie"Podam nogę" kończąc. Może przedmówcy mówiący o słabości Komorowskiego mają krótką pamięć albo są zwyczajnie za młodzi ale ja uważam że oferuje on stabilną i przewidywalną prezydenturę.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

+1murmi
dokładnie, poprzednicy wcale jakos nie blyszczeli wyjątkowo
no przynajmniej na papierze pozwala zachowac w status quo dążenie do zrobienia z tego kraju jeszcze większego katostanu
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ODPOWIEDZ