Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto na prezydenta??
O matuchno, ależ mam bekę z tych wyborów. Wygrywa kandydat episkopatu i przekrzykuje się z Komorowskim (mój kandydat ) który z nich bardziej popiera JOWy i jest za reformami.
Ale i tak nic nie pobije Korwina który pobił swój życiowy rekord w ilości zebranych głosów po czym okazuje się że jego wynik jest cztery razy niższy niż wynik byłego wokalisty piersi xD.
A tak poważniej, na pierwszą turę nie poszedłem bo musiałem wybyć z miasta na niedzielę. Ale 24 już wypada się pojawić, bo nie zdzierżę pacynki z ręką Jarka z tyłku jako prezydenta.
Ale i tak nic nie pobije Korwina który pobił swój życiowy rekord w ilości zebranych głosów po czym okazuje się że jego wynik jest cztery razy niższy niż wynik byłego wokalisty piersi xD.
A tak poważniej, na pierwszą turę nie poszedłem bo musiałem wybyć z miasta na niedzielę. Ale 24 już wypada się pojawić, bo nie zdzierżę pacynki z ręką Jarka z tyłku jako prezydenta.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Z takich reform na serio PO to przesunięcie wieku emerytalnego i ograniczenie przywilejów emerytalnych były naprawdę ok (choć z tym drugim należało iść dalej). Poza tym prawda, wiele się nie działo. Tyle tylko, że nie oczekuję od rządów poważnej reformy co kilka miesięcy, to po prostu nierealistyczne w dzisiejszych czasach. Niewątpliwie mogli więcej ale nie tak znów dużo więcej. Poprzednicy pod tym względem zresztą lepsi nie byli, nie pamiętam ani jednej ważniejszej reformy, która by mi się spodobała.Jarlaxle pisze:PO przez 8 lat rządów zaszczepiła u ludzi wirusa strachu PiSem. A może lepiej zobaczyć, co się pod tym kryło? I jakie ma dokonania PO? PiS ma olbrzymią wadę w postaci Macierewicza i jego popleczników, ale oni poza mówieniem i pustosłowiem nie są szkodliwi. Analogicznie PO ma Niesiołowskiego, a wcześniej miała Palikota. Ludzi trzeba rozliczać nie za słowa, tylko za dokonania. Przez 8 lat PO nie była w stanie zrobić żadnej poważnej reformy, zawsze dostosowywała swoje działania do obecej sytuacji. Nigdy nie myślała na przyszłość, a dlaczego? Każda reforma odbiła by się w słupku sondażowym i poparcie by poleciało, a i tak leciało, bo kosekwencje poczynań PO, to nieudolne łatanie dziur w budżecie z uśmiechem na twarzy. Kompletny brak kompetencji do zarządzania państwem. Przy PiSie można gdybać, "co by było gdyby", ale subtelna różnica polega na tym, że PO należy rozliczać za konkrety.Gokish pisze:Jarlaxle pisze:
Czy warto głosować na Dudę? Tak! Choćby dlatego, że ma czystą kartę. Oczywiście można polemizować odnośnie jego programu wyborczego, ale i tak negatywny poziom PO i B.K. osiągnał już na tyle wysoki poziom, że nie ma skali, która byłaby w stanie zmierzyć, szkody jakie oni wyrządzili Polsce dzięki swej niekompetencji. Nie dajcie się przestraszyć PiSem. Przez 8 lat PO grało na emocji "strachu" i mamy tego efekty.
Ja się tak zastanawiam czy nie lepiej sobie niech Bronek wygra te wybory i przez te lata niech szogunuje.
Bo tak mi się wydaje, ze wygrana Dudu może napędzić maszynę Pisu i patatajanie Kukiza nic nie da.
Co do wyborów to na koniec obstawiałbym raczej Bronka, wyborcy Kukiza raczej sprawę oleją, to był głos protestu. Kto miał głosować na Dudę ten już raczej zagłosował. Przy normalnej frekwencji oczekiwałbym rezultatu podobnego, jak ostatnio.
Maciek
EDIT:
Obvious troll is obvious ale warto zauważyć, że w tym kraju 70% nie ma większego problemu z in vitro (tylu to z jakimiś ale, tak bez zastrzeżeń to ok 30% IIRC). Tak czy siak absurdem jest, że episkopat ma tu coś do gadania. I piszę to jako katolik.I dobrze. Tak powinno być w kraju, gdzie 90% obywateli to Katolicy. Jak oczekujesz poparcia ekskomunikowanego (sam się ekskomunikował za poglądy w sprawie in vitro) obecnego prezydenta?
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
+14mandarynki pisze:+1 JarlaxleCzego dokonał rząd PiS w niespełna dwa lata (14.VII.2006- 5.XI.2007) pisze: produkt krajowy brutto w czasie rządów PIS-u przyrastał rocznie o ponad 6%, produkcja przemysłowa o ponad 10%, inwestycje o 20%, produkcja budowlana o ponad 60%.
w okresie 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy w kraju
spadło bezrobocie z ponad 3 mln osób w 2005 do około 1 mln 100 tys. w 2008
inflacja była niska ( spełniała kryteria wejścia do strefy euro), a zloty stabilny (złoty nie przekroczył bariery 3.50 za euro).
zmniejszono deficyt finansów publicznych z około 4 proc. PKB do w 2006 do 3 proc. PKB (jedno z kryterium do przyjęcia waluty unijnej) (Tu warto przypomnieć, że za rządów PIS Polska spełniała wszystkie kryteria przyjęcia do strefy euro. Jednak Kaczyński sensownie uznał, że jesteśmy za słabi gospodarczo i ekonomicznie, żeby starać się o wejście do korytarza ERM2 (zamrożenie kursu złotego na dwa lata)
cena benzyny spadla z ok. 4,30 zł do 3,70 zł.
w ramach funduszy strukturalnych i Funduszu Spójności rząd PIS uzyskał 67,3 mld euro na lata 2007 – 2013. (za które obecnie są budowane m.in. drogi).
wydłużył urlopy macierzyńskie
wprowadził też tzw. „becikowe”, czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka
na dożywianie dzieci przeznaczył 500 mln zł rocznie
sprzeciwiał sie budowie gazociągu północnego z Niemiec do Rosji
zainicjował budowę „gazoportu”
stworzył Urząd Komunikacji Elektronicznej przeciw praktykom monopolistycznym.
powołał Centralne Biuro Antykorupcyjne
wprowadził sady 24-godzinne (zlikwidowane przez rząd Donalda Tuska)
powołał Krajową Szkołę Sędziów i Prokuratorów. Po dwóch latach rządów PiS przestępczość kryminalna spadla o 18 proc.
dokonał likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych
powołał nowe służby specjalne
rozpoczął restrukturyzacje polskich sil zbrojnych.
przeprowadził ustawową lustrację zahamowaną dziś przez PO i SLD.
wzmocnił pozycję Instytutu Pamięci Narodowej.
przywrócił mundurki w szkołach
wprowadził elementy Edukacji Patriotycznej do nauczania w szkołach
lekcje religii nie były traktowane inaczej niż inne przedmioty, liczyły się do średniej
za kratki trafiło wielu aferzystów
w znacznym stopniu zlikwidował korupcję w służbie zdrowia
Za rządów PiS 86% Polaków deklarowało, ze czują sie zadowoleni, a ponad 60% twierdziło, ze żyje sie im dostatnio.
Zwykle się nie udzielam w tym temacie, ale z racji zbliżającej się 2 tury, mam zamiar zacząć.
Wszystkim zwolennikom pana Bronisława Komorowskiego chciałbym zadać jedno proste pytanie: Co dobrego pan Prezydent zrobił dla nas w ciągu tych 4 lat?
A jeśli nic dobrego ( Podwyższone podatki, podwyższony wiek emerytalny, odrzucone podanie o zwiększenie kwoty wolnej od podatku)to czy już nie czas na zmianę?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
za rządów Kim Ir Sena 150% północnych koreańczyków deklarowało zadowolenie a 200%, że żyje im się dostatnioZa rządów PiS 86% Polaków deklarowało, ze czują sie zadowoleni, a ponad 60% twierdziło, ze żyje sie im dostatnio.
nic to nie dowodzi, a rzucać % to można najróżniejsze wartości
Estońskie czy Łotewskie rosło ze 30%, co to ma do rzeczyprodukt krajowy brutto w czasie rządów PIS-u przyrastał rocznie o ponad 6%, produkcja przemysłowa o ponad 10%, inwestycje o 20%, produkcja budowlana o ponad 60%.
a potem Lehman Brothers zbankrutował na przekręcie i poszło domino
czy byłby to rząd PIS PO AWS czy SLD jeden kij, globalna gospodarka miała nadwyżki to je inwestowano w krajach rozwijających się a później zwinięto kurek z kasą
po tym 60% wzroście budowlanki, nagle okazało się, że X developerów zbankrutowało, bo się popyt skończył i zdolności kredytowe
że o kredytach we frankach nie wspomnę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Śmaliście się z korwina to ja teraz ponabijam się z was, szarpiących się o właścicieli, którzy swoich wyborców traktują jak murzynów.
Żaden tam episkopat i 90% katolików. Konstytucja mówi, że jesteśmy państwem świeckim.
Żaden tam episkopat i 90% katolików. Konstytucja mówi, że jesteśmy państwem świeckim.
Chciałbym, naprawdę chciałbym, aby Komorowski zawetował chociaż jedną ustawę podwyższającą podatek, zamach na OFE, podwyższenie wieku emerytalnego. Jeżeli Kaczyński za wetowanie takich ustaw, dostał przydomek "veto" to jest to tylko powód do dumy. Porównywanie Kaczyńskiego do Komorowskiego, to jak porównanie najnowszego mercedesa, do starego fiata 125 p, który największe prędkości osiągł zjeżdżjąc z górki albo na lawecie, bo przy większych prędkościach się rozlatywał. Kaczyński był prezesem IPNu, Ministrem Sprawiedliwości, Prezydentem Warszawy, a w końcu profesorem prawa. A kim był... jest Komorowski? Prezydentem historykiem, który nie wie kim był rotmistrz Pilecki. Z Kaczyńskiego, jak powiedział w Gruzji, ze następna będzie Ukraina, to się ludzie śmiali. A teraz?Murmandamus pisze:Nie demonizujmy tak Bronisława "Wpadki" Komorowskiego bo nasi prezydenci dotychczasowi mają swoje do dodania i Komorowski wcale źle na ich tle też nie wypada. Od Prezydenta Tysiąlecia wg niektórych Lecha "Veto" Kaczyńskiego lub Lecha "Dawa mi moje krzesło" albo "Lecha Niestrawność" poprzez Aleksandra "Pobłogosław Ziemię" czy Aleksandra "Chorobę Filipińską" na Lechu Wałęsie"Podam nogę" kończąc. Może przedmówcy mówiący o słabości Komorowskiego mają krótką pamięć albo są zwyczajnie za młodzi ale ja uważam że oferuje on stabilną i przewidywalną prezydenturę.
Lepiej pomówmy o dokonaniach Komorowskiego z chęcią przeczytam ten poemat i kilomterowy esej, jakiej to reformy nie zrobił Komorowski, z kim to on się nie spotkał, co osiągnął, i jak prezentował się na arenie międzynarodowej.
Stabilność i przewidywalność? W kontekście Komorowskiego to jest wada. Jest pewność, że przewidywalnie będzie podpisywał wszystkie ustawy PO jak leci. Ona pokazała, że nie ma pomysłu na Polskę, więc znwou będzie łatać dziury w budżecie, zamiast przeprowadzać reformy. A Komorowski bez mrugnięcia oka podpisze każdą szkodliwą ustawę. Stabilnie zielona wyspa będzie tonąć. W polityce zagranicznej Komorowski także jest przewidywalny. Zapewne, nie raz wejdzie na krzesło. Tylko, że już nie w Japonii. Może tym razem w USA, gdzie będzie wołał do Kozieja: "chodź Cowboyu"
Tutaj, nie ma demonizowania. Tylko fakty i smutna, szara rzeczyczywistość.
PO nie zrobiła żadnej poważnej reformy. OFE, wiek emerytalny... to nie są reformy zmieniające sytuacje w Polsce, tylko desperackie ładnie dziur w budżecie. Chciałbym, aby PO miało chociaż jedną poważną reformę. NiestetyZ takich reform na serio PO to przesunięcie wieku emerytalnego i ograniczenie przywilejów emerytalnych były naprawdę ok (choć z tym drugim należało iść dalej). Poza tym prawda, wiele się nie działo. Tyle tylko, że nie oczekuję od rządów poważnej reformy co kilka miesięcy, to po prostu nierealistyczne w dzisiejszych czasach. Niewątpliwie mogli więcej ale nie tak znów dużo więcej. Poprzednicy pod tym względem zresztą lepsi nie byli, nie pamiętam ani jednej ważniejszej reformy, która by mi się spodobała.
OFE to łatanie dziury w budżecie, o tym nie pisałem. Likwidacja części wcześniejszych emerytur i przesunięcie wieku emerytalnego to ratowanie Polski przed katastrofą, do której w tym temacie zgodnie prze cała opozycja, próbując złapać teraz parę głosów a potem choćby i potop. Z ciekawości, co nazywasz poważną reformą w takim razie?Jarlaxle pisze:PO nie zrobiła żadnej poważnej reformy. OFE, wiek emerytalny... to nie są reformy zmieniające sytuacje w Polsce, tylko desperackie ładnie dziur w budżecie. Chciałbym, aby PO miało chociaż jedną poważną reformę. NiestetyZ takich reform na serio PO to przesunięcie wieku emerytalnego i ograniczenie przywilejów emerytalnych były naprawdę ok (choć z tym drugim należało iść dalej). Poza tym prawda, wiele się nie działo. Tyle tylko, że nie oczekuję od rządów poważnej reformy co kilka miesięcy, to po prostu nierealistyczne w dzisiejszych czasach. Niewątpliwie mogli więcej ale nie tak znów dużo więcej. Poprzednicy pod tym względem zresztą lepsi nie byli, nie pamiętam ani jednej ważniejszej reformy, która by mi się spodobała.
Maciek
niestety ani PIS ani PO nie wezma sie za powazne reformy zeby zreformowac finanse publiczne, zus, krus, przywileje emerytalne czy zwiazki zawodowe
a teraz beda obiecywac gruszki na wierzbie, byle zyskać kilka % glosow
socjalizmu to nam starczy juz teraz, socjalizm podparty radykalnym katolicyzmem to ja sobie daruje
Duda bedzie z PISem krzyczeć, że damy wam, będzie lepiej, tylko skąd i jak już nie mówią.
PO będzie to negować i swoje durnoty obiecywać a koniec końców nic się nie zmieni. Ot i wybór. Tylko szopka z publicznych pieniędzy.
a teraz beda obiecywac gruszki na wierzbie, byle zyskać kilka % glosow
socjalizmu to nam starczy juz teraz, socjalizm podparty radykalnym katolicyzmem to ja sobie daruje
Duda bedzie z PISem krzyczeć, że damy wam, będzie lepiej, tylko skąd i jak już nie mówią.
PO będzie to negować i swoje durnoty obiecywać a koniec końców nic się nie zmieni. Ot i wybór. Tylko szopka z publicznych pieniędzy.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2015, o 15:48 przez misha, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Też uważam że powinni mi obniżyć wiek emerytalny, zmniejszyć podatki i dać 500E za... coś?Mistrz Miecza Hoetha pisze: A jeśli nic dobrego ( Podwyższone podatki, podwyższony wiek emerytalny, odrzucone podanie o zwiększenie kwoty wolnej od podatku)to czy już nie czas na zmianę?
Jeżeli to mają być najważniejsze argumenty za Dudą zaraz obok błędów ortograficznych....
Realnie argumenty które mnie interesują to zrobienie czegoś z ZUS, KRUS. Realna walka z przywilejami emerytalnymi.
Tego nikt nie ruszy, bo nie.
Co do listy dokonań PiS która jest tak chętnie zamieszczana to mam pewne wątpliwości:
O PKB ciężko dyskutować bez odniesienia do świata. W momencie rządzenia PiS gospodarka światowa pięła się do góry, żeby potem spaść na łeb na szyję podczas rządów PO. Polska jakoś ten kryzys przeżyła. Tusk pomimo nacisków nie pompował kasy i wyszło chyba nie tak źle. Być może nie zamierzone, ale...
Argument z ceną benzyny jest od czapy. Patrz wyżej
Co do IPN nie jestem przekonany czy jest to tak dobra instytucja, wiele ludzi krytykuje tą instytucję, mają opinię świętych krów, które nie mają pojęcia o swojej robocie. Nie jestem "z branży" także nie chcę wchodzić głębiej. Temat rzeka.
WSI: straszni dużo kontrowersji z tym związanych. Może i dobrze że to zrobiono, pytanie czy na pewno w tej formie. Kolejny temat rzeka
za kratki trafiło wielu aferzystów
w znacznym stopniu zlikwidował korupcję w służbie zdrowia -> straszne ogólniki, sporo z tych "aferzystów" została uniewinniona, ale to znowu zawinił skorumpowany system, czyli wina Tuska
Fajnie że wprowadzili dobre rzeczy, sporo kontrowersyjnych. Dobrze że jednak coś zrobili.
Strasznie dużo populizmu podczas krytykowania poczynań rządu. Kwestia Pendolino gdzie koronnym argumentem Dart który po dziś dzień istnieje tylko jako prototyp, a w dniu rozstrzygania przetargu był na papierze. O Tusku winnym za padający śnieg nie wspomnę, bo to był po prostu dowcip prezesa i tak go należy rozpatrywać. Kwestia szczepionek na grypę, która o trybunał stanu się ocierała.
O tym, że teczka Kaczyńskiego jest sfałszowana, a wszystkich przeciwników politycznych prawdziwa...
Można by mnożyć przypadki zadufania, arogancji obu obozów, ale wmawianie, że Komorowski to antychryst, a Duda, marionetka prezesa jest najlepszym co nas może spotkać jest mocno przesadzone
Ja tu tylko sprzątam.
PiS miał farta, że jego rządy skończyły się akurat zanim zaczął się kryzys. Jakby porządzili jeszcze kolejne 2 lata, to by się akurat załapali i śpiewka by była inna. Nie mam siły rozprawiać się z mocą "argumentów", jak to PiS świetnie rządziło. Po prostu w tamtych latach jechaliśmy siłą rozpędu i czy coś by robili, czy nie, to i tak by się poprawiało - ważne aby nie przeszkadzać. Najbardziej mnie śmieszy argument, że cena benzyny spadła Jakby to od nich zależało. Niedawno cena benzyny też spadała - znaczy się, była to zasługa PO ?
PiS to:
1. minister Polaczek i jego dróg budowanie (słynna szopka z A1, przez co zbudowaną ją 2x drożej)
2. Anna Fotyga (i więcej nie trzeba dodawać)
3. Zbyszek "Zero" Ziobro i jego skazywanie ludzi przed kamerą.
4. CBA jako policja polityczna fabrykująca przestępstwa.
5. Macierewicz i skandaliczna likwidacja WSI (i raport przekazany Moskwie, przetłumaczony na rosyjski oczywiście ).
Ale wiecie co - tak przewrotnie życzę sobie, aby te niedojdy doszły do władzy i "porządziły" pełne 4 lata. To wystarczy, by wszystkie mity o PiS upadły. Dzięki temu ta formacja odejdzie w niebyt, a wraz z nią prezes w końcu przejdzie na emeryturę.
PiS to:
1. minister Polaczek i jego dróg budowanie (słynna szopka z A1, przez co zbudowaną ją 2x drożej)
2. Anna Fotyga (i więcej nie trzeba dodawać)
3. Zbyszek "Zero" Ziobro i jego skazywanie ludzi przed kamerą.
4. CBA jako policja polityczna fabrykująca przestępstwa.
5. Macierewicz i skandaliczna likwidacja WSI (i raport przekazany Moskwie, przetłumaczony na rosyjski oczywiście ).
Ale wiecie co - tak przewrotnie życzę sobie, aby te niedojdy doszły do władzy i "porządziły" pełne 4 lata. To wystarczy, by wszystkie mity o PiS upadły. Dzięki temu ta formacja odejdzie w niebyt, a wraz z nią prezes w końcu przejdzie na emeryturę.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
U mnie w mieście rządzi młody gniewny z PiSu pod nadzorem Grzesia Biereckiego. Jak dobrze pójdzie to w wrześniu/październiku będzie referendum dot. odwołania jegomościa. Tak dobrze rządzi PiS.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Ale żeby nie było jechania na jednej kobyłce, to coś o Bronku:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1789 ... Czolka3Img
Ciekawie pan profesor ocenił.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1789 ... Czolka3Img
Ciekawie pan profesor ocenił.
Draconis - FOR EVER !!!
dokładnie, przecież POsłanka Sawicka to niewinna dziewica.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Akurat PO i PiS to nie są moi ulubieńcy, więc kulą w płot Ale wiem, prawda w oczy kole.5mandarynek pisze:Ładna współpraca zwolenników Komoruskiego. Najpierw Ziemko POprawia wydźwięk dyskusji kasując moje posty (bez informacji gdziekolwiek), a teraz Scimitar wyśmiewa poszatkowany wątek. Brawo. Przenoście lemingi białoruś i na forum.
BTW - kończ waść szopkę z tymi nickami, zakop topór wojenny z Ziemkiem i nie róbcie już poruty z kasowaniem postów i zakładaniem nowych nicków. Nie wiem - sprawa jakiegoś szeroko pojętego honoru, czy chęć postawienia na swoim? LUZ chłopaki.
Draconis - FOR EVER !!!
Oczywiście, a agent Tomek to nasz największy as wywiadu i kontrwywiadu w jednym.loko pisze:dokładnie, przecież POsłanka Sawicka to niewinna dziewica.
Draconis - FOR EVER !!!
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
No co, niezłe ciacho
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Dobry pomysł. Niech PiS odbierze swoim kolegom z PO stołki urzędnicze, eliminując ich naturalny elektorat i posyłając platfusów w niebyt, a potem niech sami pójdą za nimi. Na wąsy von Misesa, niech rak zwalczy się sam.Scimitar pisze:Ale wiecie co - tak przewrotnie życzę sobie, aby te niedojdy doszły do władzy i "porządziły" pełne 4 lata. To wystarczy, by wszystkie mity o PiS upadły. Dzięki temu ta formacja odejdzie w niebyt, a wraz z nią prezes w końcu przejdzie na emeryturę.
czyli jednak nie dziewica skoro taki pachoł dał jej radę.Scimitar pisze:Oczywiście, a agent Tomek to nasz największy as wywiadu i kontrwywiadu w jednym.loko pisze:dokładnie, przecież POsłanka Sawicka to niewinna dziewica.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Fotyga to był świetny minister, tylko osmieszona w mediach.
Co do reszty masz racje, ale w PiSie to przeszlosc (poza Tomkiem ktory sie paleta) i ida zmiany na lepsze - Duda, Gowin, starszy i madrzejszy Ziobro (tutaj jeszcze z przymruzeniem oka) Wyszkowski, Szczerski + otwarcie na ekspertów w postaci debat czy chocby Glinskiego.
Co do reszty masz racje, ale w PiSie to przeszlosc (poza Tomkiem ktory sie paleta) i ida zmiany na lepsze - Duda, Gowin, starszy i madrzejszy Ziobro (tutaj jeszcze z przymruzeniem oka) Wyszkowski, Szczerski + otwarcie na ekspertów w postaci debat czy chocby Glinskiego.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
QC ja Ci chyba zacznę za wierszówkę płacić. fotyga była ok.
ale jak ktoś woli rzeczywistość opisywaną przez " zaprzyjaźnione media" jego sprawa. może to kwestia kompleksów? " nieee pis to siara, nieee lepiej nie głosować, bo jak mówią że siara to przecież mówią nie? na pis głosują stare, narzekające dziady z wiszącymi jajami i acetonem z wykrzywionego ryja a na PO młodzi wykształceni, ładnie ubrani i uśmiechnięci ludzie sukcesu którzy na słowo "rocznica" albo " obchody" dostają biegunki przeszkadzającej w "samorealizacji spełnienia sukcesu" - co innego jakiś " fajny heppening" najlepiej mający coś wspólnego z Europo i Unio na którym będzie dużo celebsów służacych do robienia slefie na fejsa. i jeszcze ten smoleńsk , temat jakby ktoś puścił bąka, wywołuje niesmak u wyborców PO a w rękach pisu (" no przecież na pewno chyba oni to od razu") wojnę z Rosją. przecież Ewunia była i przekopała na metr ziemię a resztę ustalili niezależni rosyjscy experci. wrak? po co ? LoooooooooL przecież jest zepsuty..
ale jak ktoś woli rzeczywistość opisywaną przez " zaprzyjaźnione media" jego sprawa. może to kwestia kompleksów? " nieee pis to siara, nieee lepiej nie głosować, bo jak mówią że siara to przecież mówią nie? na pis głosują stare, narzekające dziady z wiszącymi jajami i acetonem z wykrzywionego ryja a na PO młodzi wykształceni, ładnie ubrani i uśmiechnięci ludzie sukcesu którzy na słowo "rocznica" albo " obchody" dostają biegunki przeszkadzającej w "samorealizacji spełnienia sukcesu" - co innego jakiś " fajny heppening" najlepiej mający coś wspólnego z Europo i Unio na którym będzie dużo celebsów służacych do robienia slefie na fejsa. i jeszcze ten smoleńsk , temat jakby ktoś puścił bąka, wywołuje niesmak u wyborców PO a w rękach pisu (" no przecież na pewno chyba oni to od razu") wojnę z Rosją. przecież Ewunia była i przekopała na metr ziemię a resztę ustalili niezależni rosyjscy experci. wrak? po co ? LoooooooooL przecież jest zepsuty..