Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Kal_Torak »

-Qc- pisze:No bo przeciez niezaleznie od ordynacji ludzie inaczej głosują - true true.

http://prostozmostu.net/kraj/rozlam-w-korwinie

To co, teraz bedzie partia Mikke i partia Korwin to na kogo głosują nomen omen kuce?
Też mam przeczucie, że ten ruch Korwina zniszczy. Korwin oddając bez warunków poparcie na Kukiza byłby teraz uważany za głównego autora jego ponad 20%, a taki ruch kojarzy przez niektórych z decyzją "męża stanu" ;P. Zamiast tego stracił część poparcia na rzecz Kukiza do czego się już publicznie przyznał i prawdopodobnie zostanie skonsumowany przez efekt kuli śnieżnej Kukiza. Nie mam pojęcia jak Korwin chce wybrnąć z tej sytuacji, ale nawet dla mnie jako osoba, która na niego głosowało nie bardzo widzę pole do manewru. Jak na moje powinien podać się do "dymisji" i oddać władzę w partii komuś innemu, który ponownie odbuduje zaufanie do idei liberalnej w Polsce i na powrót zjednoczy wszystkie rozsypane środowiska wolnościowe.

Teraz nie chciałbym tylko aby wciąż istniejący potencjał 3-4% został utracony i nie przebił się w wyborach. A jeśli już ma się tak stać to wolę, aby całość już wchłonął Kukiz i w ten sposób te procenty się nie zmarnowały.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Co za bzduraaaaaa... #-o Pisiarzom już się marzy rozpad naszej partii :lol2: Rozczaruję, cię Qc. Zaraz wrzucę posta z komentarzem od Korwina nt. wyniku, "ataku" na Kukiza, wyborów w jesieni, i sprawy Wiplera.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

GrimgorIronhide pisze:Co za bzduraaaaaa... #-o Pisiarzom już się marzy rozpad naszej partii :lol2: Rozczaruję, cię Qc. Zaraz wrzucę posta z komentarzem od Korwina nt. wyniku, "ataku" na Kukiza, wyborów w jesieni, i sprawy Wiplera.
Korwin będzie niedługo tworzył partie u świętego Piotra :mrgreen: i tam będzie masakrować lewaków przez wieczność 8) Niemniej, Korwin i tak się rozpadnie. Tak samo jak rozpadły się jego poprzednie twory polityczne. Wipler przejmie władze nad KORWINEM, a wtedy Korwin założy partie JANUSZY :D

Prokurator mówił, że doprowadzi do skazania Wiplera, a wtedy adios z Sejmem :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a jak uzna Św Piotra za lewaka?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Bardziej transfer Wiplera i paru innych do Kukiza :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

GrimgorIronhide wielu się marzy rozpad partii Korwina, ale należy przyznać, że Qc i inne osoby mają podstawy aby podejrzewać takie rzeczy. Pamiętam, że jak podchwycono pierwsze zawirowania w KNP to Jacek Wilk zapewniał, że to zdrowa konkurencja i nic się nie dzieje, Korwin z europarlamentu dementował plotki na temat walki wewnątrz KNP, pozostali europosłowie z KNP też dementowali to i nawet razem się spotkali i deklarowali wspólną dozgonną miłość, przyjaźń i trwałość w zgodzie. Wszystko to okazało się mimo wszystko mydleniem oczu i skończyło się nową partią KORWiN.

GrimgorIronhide nawet wyborcy Korwina są już tym zmęczeni brakiem stabilności w utrzymaniu swojego elektoratu. Cenię rolę Korwina w całej polityce, głównie jego popularyzacji idei wolnościowej, chociaż wielu uzna tą popularyzację raczej za "obrzydzanie". Jednak mimo wszystko ani UPR, ani Kolibrowi czy Partii Libertariańskiej czy innym środowiskom liberalnym nie udało się wypłynąć na szersze wody. Podobnie jak Demokracja Bezpośrednia jest zapomnianą partią, której idee Jowów, referendów i większego uczestniczenia obywatela w życiu politycznym realizuje teraz tak naprawdę Kukiz (sami nie byli wstanie się jakoś wybić).

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Murmandamus pisze:a jak uzna Św Piotra za lewaka?
To Polska będzie się rozwijała w tempie +2%, a nie +5%

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jarlaxle pisze: Prokurator mówił, że doprowadzi do skazania Wiplera, a wtedy adios z Sejmem :P
Czesto sie zdarza w tym kraju tak mowic, a efektow jest duzo mniej.

Co do popularyzatoró idei wolnosciowych - serio, czesto chodziłem na naszą studencką KASE, masa madrych ludzi, ciekawych dyskusji, srodowisko, ktoremu z checia dalbym kiedys wladze w Polsce. Ale Ci ludzie - zreszta mlodzi a marzy - widzieli ze to praca u pdostaw, moze 20 moze 30 lat systematycznej edukacji trzeba. A nie hop siup i gotowe. A Korwin ich prace po prostu zeruje, bo mimo, że KASA sie nie zmieniła, to przez JKM do całego liberalizmu nabralem wstrętu i cześciej znajduje sobie inne zajęcia niż referaty o Misesie, Friedmanie, Hayek'u itd itp Oni by liberalizm wyprowadzili, tylko to jest proces, dlugi - ale gimbaza chce juz gmbaza nie czeka to i Korwin jest popualrny - o ile szklany sufit 3,3% mozna uznac za popularność :P

A tak w ogole to zamiast narzekac zmiencie prace i weźcie kredyty - to wam bedzie dobrze
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kal_Torak pisze:GrimgorIronhide wielu się marzy rozpad partii Korwina, ale należy przyznać, że Qc i inne osoby mają podstawy aby podejrzewać takie rzeczy. Pamiętam, że jak podchwycono pierwsze zawirowania w KNP to Jacek Wilk zapewniał, że to zdrowa konkurencja i nic się nie dzieje, Korwin z europarlamentu dementował plotki na temat walki wewnątrz KNP, pozostali europosłowie z KNP też dementowali to i nawet razem się spotkali i deklarowali wspólną dozgonną miłość, przyjaźń i trwałość w zgodzie. Wszystko to okazało się mimo wszystko mydleniem oczu i skończyło się nową partią KORWiN.

GrimgorIronhide nawet wyborcy Korwina są już tym zmęczeni brakiem stabilności w utrzymaniu swojego elektoratu. Cenię rolę Korwina w całej polityce, głównie jego popularyzacji idei wolnościowej, chociaż wielu uzna tą popularyzację raczej za "obrzydzanie". Jednak mimo wszystko ani UPR, ani Kolibrowi czy Partii Libertariańskiej czy innym środowiskom liberalnym nie udało się wypłynąć na szersze wody. Podobnie jak Demokracja Bezpośrednia jest zapomnianą partią, której idee Jowów, referendów i większego uczestniczenia obywatela w życiu politycznym realizuje teraz tak naprawdę Kukiz (sami nie byli wstanie się jakoś wybić).
Sorry za porównanie, ale to mi przypomina ciągłe dramy w polskich gildiach w Warhammer Online - rozpad, bo ktoś się obraził, zamiast łączyć się w jeden mocny organizm, to ciągle były podziały na milion małych gildyjek po 3-4 osoby każda :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Nie rozumiem nabijania się z tej wypowiedzi Komora. Źle powiedział? Co byście radzili komuś kto zarabia 2 tys i chce kupić mieszkanie?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zeby nie głosował na PO :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Źle powiedział? Co byście radzili komuś kto zarabia 2 tys i chce kupić mieszkanie?
Jest takie mądre przysłowie: w kraju dobrze zarządzanym, wstyd jest być biednym. W kraju źle zarządzanym, wstyd jest być bogatym.
Obawiam się że mamy do czynienia z drugim przypadkiem.
Więc najlepszą radą będzie zmiana rządzących :mrgreen:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Nie powiedział źle, ale popełnił Korwinizm, czy powiedział okrutną prawdę. Oczywiście Korwin by jeszcze zasugerował, żeby przepędzić lewaków, a może nawet wyliczył jej populistycznie, że jej płaca bez podatków starczyłaby na metr kw. nieopodatkowanego mieszkania miesięcznie.

To tak jak Cimoszewicz i jego "trzeba się było ubezpieczyć".

Ludzie już wielokrotnie udowadniali, że nie chcą słyszeć tego rodzaju tekstów od polityków. Polityk w Polsce nie może powiedzieć: "w jaki sposób to, że masz kiepską pracę, zero inicjatywy i kompetencji, jest moim problemem?"

Przytomny Komorowski zauważyłby, że rozumie, że dla wielu ludzi w Polsce własne mieszkanie jest marzeniem. Dodałby, że dlatego wprowadzono programy mieszkań dla młodych, a dzięki stabilnym i spokojnym rządom PO wzrosły znacząco zarówno płaca minimalna, jak i średnia. Następnie mógłby dodać, że rozumie, że nie zaspokaja to wszystkich potrzeb - ale Polska jest na dobrej drodze. Dlatego jest tak ważne, żeby nie oddać władzy nieodpowiedzialnym radykałom, którzy obiecają mieszkania dla wszystkich od jutra, a potem nie zrobią nic. A praktyczna rada? inwestować w siebie, uczyć się - robić to, co bardzo wiele ciężko pracujących i przedsiębiorczych Polaków, którzy zakładają firmy, dzięki którym nasza gospodarka jest jedną z najszybciej rozwijających się w Europie.

Better?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Better

Tylko dodaj jeszcze, że politycy idą z hasłami poprawy sytuacji życiowej obywateli więc powinni na takie pytania odpowiadać pomysłami na zmiany w panstwie, a nie czyms co moze powiedziec kazdy. + taka rada jest pusta bo chlop sam ma dobrobyt fundowany przez panstwo wiec ekhem :)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie.
Takiej piramidy populizmu i bzdur dawno nie słyszałem.
Zresztą ciekawe, że po przegranej turze wyborów Komorowskiego trzeba z polskiego na nasze tlumaczyć...

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

@up - ilość waszego dupospekulowania powyżej, aż ucieszyła w popołudnie, zaśmiałem się. Ale jedno szczególnie mi się spodobało: MiKKE - Monarchia i Krul: Kucowski Elektorat :lol2: =D>
Niestety partia KORWiN mimo że niezarejestrowana przez zwlekanie reżimowy Sąd Najwyższy, nigdy nie była silniejsza i bardziej jednolita, a istnieje dopiero 4 miesiące :mrgreen: Tej siły już nie zatrzymacie. Z Kukizem zapleciemy PiSowi i PO ładną pętelkę na końcu sznurka. Z resztą mówi o tym Wipler w linku, który wkleił Mikke na dole zacytowanej niżej wypowiedzi.
@Kal-Torak - Wilkiem się nie przejmuj, to menda, która składała "anonimowe" donosy na własne ugrupowanie bo nie dostała stołka. Jeśli ktoś rozbił KNP to właśnie on, a wiem co mówię bo byłem na kongresie ogólnopolskim gdzie się wszystko zaczęło. Poza tym to żaden rozpad nie był, Korwin usunął frustratów i przeciwników sojuszowania się z innymi ugrupowaniami, więc wywalenie KNP poszło na +. Szkoda tylko mi było Feniska bo ładny był, ale nowa koronka i husarz też nie są złe :wink:

Ja wiem, że Qc chciałbyś, żeby Korwin zniknął, a Kukiz stał się pisowskim zapleczem, które podtrzymałoby ten wasz matrix systemowy, ale na razie Kukiz działa tak jak obiecał.
http://pikio.pl/kukiz-jednak-z-jkm-em-p ... -i-bogata/

Przed browarem Ciechan tłumy ludzi krzyczą "koalicja! koalicja!" :D
Janusz Korwin-Mikke pisze:Chyba nikomu nie trzeba powtarzać moich słów o koalicji nawet z kanibalami, otóż pan Paweł nie jest kanibalem, wręcz przeciwnie - to bardzo zacny patriota i prawy człowiek, który tak jak ja mówi od serca, to co myśli. Reżymowe media usilnie próbują nam wmówić, że jestem obrażony o własny, rzekomo słaby wynik i sukces p. Pawła. Nic bardziej mylnego. Jego imponujący wynik, do którego przyczyniły się wszystkie środowiska wolnościowe, patriotyczne oraz te zwane w "niezależnych" mediach głównego nurtu "antysystemowymi", a przede wszystkim zwykli Polacy, mający dość układu POPiSowskiego, czy wymierającej skrajniejszej lewicy dał nam bardzo potrzebny przed jesienną batalią zastrzyk nadziei.

Posłuszne media uczynnie próbują raz - wyśmiać mój czteroprocentowy wynik, dwa - nadać łatkę hipokryzji mojemu zadowoleniu z wyniku kol. Kukiza. (Abstrahując od tego, że 4% to mój najwyższy wynik jak dotąd!!) Cztery lata temu startowałem sam przeciw bezrozumnemu łupieniu Polaków i marnowaniu potencjału naszego kraju, osiągając ledwie 2,4%. Dziś w wyborach prezydenckich głos sprzeciwu osiąga kumulatywnie ponad 10cio-krotnie lepszy wynik. Nie ma lepszego dowodu, na owocność pracy jaką przez te 4 lata odbyliśmy z profesorem Gwiazdowskim, red. Michalkiewiczem oraz wszystkimi tymi wspaniałymi ludźmi, którzy angażowali się w tłumaczenie Polakom, że nie musi być tak jak jest, że dla mniejszego zła istnieje alternatywa większego dobra. Błyskawiczny start p. Pawła scementował efekty naszej pracy. Zarówno on, jak i ja w tym momencie jeszcze raz chcielibyśmy podziękować członkom mojej partii i jej sympatykom, którzy zbierali dla p. Kukiza podpisy i oddali głos na jego lub mnie.
Spotykając się na prowadzonych przez siebie witrynach portali społecznościowych z zapewnieniami w duchu: "głosowałem od zawsze na pana, panie Januszu, ale w tych wyborach poparłem Kukiza, bo niewiele brakowało mu do drugiej tury" wiem już, że wynik mój własny jest tylko efektem specyfiki tych wyborów, a rzeczywiste poparcie dla Dumnej i Bogatej Polski wzrosło dzięki zjednoczonej pracy kolosalnie. Teraz siadamy do budowy pewnego ruchu razem z p. Kukizem w biurze naszego sympatyka, p. Jakubiaka. O szczegółach projektu wkrótce.
(...)

Żeby było, jasne - nigdy nie miałem na myśli atakować kol. Kukiza w czasie debaty. Rano, w dzień debaty dowiedziałem się dopiero od bliskiego znajomego p. Pawła o genezie jego walki o JOWy. Otóż przysiągł on na łożu śmierci prof. Przystawie walkę o ordynację większościową, która w tamtych czasach dla pomijanych środowisk sprzeciwu była nadzieją na chociaż kilku posłów w sejmie i dokonanie przetasowania w partyjnych składach. Dziś jednak, gdy i w Wielkiej Brytanii ruch niepodległościowy wobec lewicowych urojeń zaczął osiągać pod p. Faragem znakomite sukcesy widać, że ordynacja większościowa, oddana w ręce sił rozpisujących granice okręgów nie jest efektywnym narzędziem do walki, gdy oczekiwania są tak wysokie. Stąd spróbowałem to przekazać p. Kukizowi w sposób jak najmniej możliwy do wykorzystania i zmienienia przez postronne siły. Oświadczenie p. Wiplera nie jest ŻADNYM odcięciem się - napisał prawdę, o tej decyzji nie wiedział nikt, poza szefem oddziału warszawskiego partii KORWiN, który na moje polecenie przygotował niesławne plansze. Forma debaty znów zadziałała niestety przeciw mnie, nie dano mi dokończyć wywodu, który zmieniłby pozorny wydźwięk całego "ataku" oraz pokazać choćby planszy pokazującej dyskredytowanie stale rosnącej polonii w JOWach. Media oczywiście nieomieszkały zrobić swoje, co przełożyło się na wyraźne spolaryzowanie mojego elektoratu, gdzie krytycy tego czynu niemal natychmiast przeszli z głosami na p. Kukiza, za to zwolennicy utwierdzili się w nieprzekazywaniu mu swych głosów. Co najśmieszniejsze, p. Paweł wszystko zrozumiał, zaś jego późniejsze nastawienie to efekt zawiedzenia jakie zapanowało w jego sztabie, który w studio zaraz po moich słowach o wycofaniu się i poparciu ich kandydata podniósł głośne okrzyki radości, a po wszystkim bardzo negatywnie wpłynął na zmęczonego i rozemocjonowanego p. Pawła, dodatkowo zajętego chorobą ojca.
Być może jednak i pozytywnym skutkiem jest szum medialny, który spopularyzował w krytycznym momencie nasze dwie persony oraz (jak napisał mi na Facebook'u sympatyk, pan Kamil) niespodziewanie pomógł tegorocznym maturzystom z przedmiotu Wiedza o Społeczeństwie, którzy musieli zmierzyć się z problematyką JOWów w Wielkiej Brytanii i różnic w wynikach-poparciu. Uprzedzając pytania - nie, nie znaliźmy treści arkuszy!

Co do przekazania swojego poparcia p. Kukizowi, wiele osób dziwi się czemu tak nie postąpiłem. Otóż zrobiłbym tak z wielką przyjemnością, jednak decyzja mojego sztabu i zobowiązania wobec sympatyków i członków partii, którzy w moją kampanię włożyli godny pochwały ogrom pracy i środków finansowych (nasz w pełni dobrowolny budżet rekordowo niemal zrównał się z ukradzionymi obywatelom przymusem pieniędzmi, którymi posiłkował się JE Bronisław Komorowski czy p. Duda, a przebił znacząco subwencje pani Magdaleny Ogórek). Z samego szacunku do nich, nie mogłem postąpić tak w oficjalnym trybie, jednakże jak pokazują efekty - wcale nie musiałem! Od zawsze sceptycznie podchodziłem do koncepcji rezygnacji i popierania innych kandydatów w autorytarny sposób, pozostając wierny dewizie, że dyspozytorami głosów są sami wyborcy, w których - jak musieliście słyszeć w moich spotach - wiedzę i rozsądek oraz dojrzałość nieodparcie wierzę. Tak też większość z nich, czy to z racji budowanego mi siermiężnie przez zbrodnicze media od 25 lat czarnego PRu, czy też entuzjazmu do większych szans p. Kukiza postanowiła w drodze głosowania w warunkach zawężeń personalnych kandydatów na tych wyborach poprzeć jednak p. Kukiza, walnie przyczyniając się do jego wyniku, zwłaszcza za granicą, gdzie niemal 50% naszych rodaków to sympatycy partii KORWiN (badania preferencji wyborczych z r. 2014). Pokazuje to tylko dobitnie potrzebę zjednoczenia, którą pokazują wyborcy, głosując na Pawła Kukiza. Potrzbę tę czuje w tym momencie chyba każdy antysystemowiec, poza partią KNP, której poczynania obserwuję ostatnio z odczuwalnym smutkiem, zaś wczorajszy atak szefowej sztabu kol. Jacka Wilka na kol. Przemysława Wiplera, wyciągając spreparowane materiały i atakując go w sposób karygodny, podczas gdy ów zajęty jest własną rozprawą w sądzie i nawet nie może się do nich odnieść.

Co do wyborów parlamentarnych, czeka nas jeszcze wiele pracy, aby nie zmarnować świetnego wyniku i potencjału elektoratu, który pokazał w jak dużej sile w warunkach jesiennych wyborów możemy wejść do sejmu. Praca o tyle cięższa, że poza przygotowaniami do promowania własnych, dobranych już we wszystkich okręgach kandydatów, musimy jeszcze przygotować się na wynik rozmów koalicyjnych i ewentualnej szybkiej zmiany planu gry. Tu właśnie p. Kukiz ma znaczny problem. Brak struktur i stałego finansowania obywtelskiego na wystarczającym poziomie, jest w perspektywie 3 miesięcy wielką przeszkodą. Niemniej, jeśli postanowi zbudować własne listy, ma moje pełne poparcie. Więcej, liczę na to z rosnącą nadzieją. Koalicja z tak zacnym człowiekiem byłaby o niebo lepsza, niż ta z kanibalami, nadmienię nawet, iż bardziej owocna w swym przekazie do narodu, przekazie o powstaniu siły bezwzględnie walczącej przeciw wszystkiemu co reprezentuje sobą układ "magdalenkowy". Jeśli, jednak to się nie uda... Koledzy z naszych śląskich list już teraz prześcigają się w zapewnieniach o gotowości ustąpienia miejsca panu, panie Pawle. Jeśli nie wejdziemy jako koalicja, wejdźmy chociaż z trzaśnięciem drzwi, które zmierzi przeciwników wolności i polskości.
Spekulacje utniemy, jednakże dopiero po rozmowach. Ja tymczasem serdecznie dziękuję raz jeszcze wszystkim zaangażowanym w kampanię moją i p. Pawła. Jesteśmy bliscy zwycięstwa jak nigdy, zaś także partia KORWiN nigdy nie była silniejsza jako prąd społeczny i polityczny!

Pod tym adresem można zobaczyć podsumowanie kampanii przez kol. Przemysława Wiplera: https://www.youtube.com/watch?v=ZAoirS8HfUQ
Tutaj zaś, świetny spot nadesłany przez jednego z sympatyków: https://www.youtube.com/watch?v=WlYYewrY4-o&app=desktop

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Kopacz mówi że dla Kukiza "pełen szacun" :D

Grimgor - gratuluje, szkoda tylko że J 3,3 sprowdzi Kukiza do swojego poziomu. Mój głos tracą, wielu moich znajomych też, głos który padłby na nich w parlamentarnych wyborach na 100% :)

Wiec ciesze sie ze masz teraz wieksza szanse na fotelik w Sejmie ale 6-7% nie przeskoczycie. W ogole dostaniesz chociaz jakas 1dynke?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja znam 5 osób (poza sobą) które zagłosowały na Kukiza. Żadna z nich nie zagłosuje na JKM.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Komorowski zaliczył kolejną wpadnę :D nie ma chłopina szczęścia do spotkań z wyborcami. Wczoraj, olał faceta, który sądownie ma orzeczone, że może się spotykać z dzieckiem przez 2h w tygodniu. Ów facet protestował na tej samej ulicy, po której się Komorowski bujał. Dzisiaj Duda zaoferował temu mężczyźnie pomoc prawną :P przez ośrodek pomocy prawnej zakładany przez niego.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Nie mają głosować na Korwina, tylko na Kukiza, startującego z list KORWiN. Ewentualnie na Kukiza, startującego z list KUKiZ, w koalicji z JKM.
A ja znam 5 osbób, które do samorządowych i unioparlamentu głosowały na Korwina, a teraz poparły Kukiza. Licytować się można w nieskończoność i IMO nie przedkłada się to na wyniki do sejmu. Historia nas rozsądzi.
Komorowski zaliczył kolejną wpadnę :D nie ma chłopina szczęścia do spotkań z wyborcami. Wczoraj, olał faceta, który sądownie ma orzeczone, że może się spotykać z dzieckiem przez 2h w tygodniu. Ów facet protestował na tej samej ulicy, po której się Komorowski bujał. Dzisiaj Duda zaoferował temu mężczyźnie pomoc prawną :P przez ośrodek pomocy prawnej zakładany przez niego.
Kolejne 5 woundów w plecy :D Coraz bardziej mi się Duda podoba, gdyby jeszcze nie robił tego pod publiczkę

ODPOWIEDZ