I tu jest moim zdaniem złe podejście do tematu, malarz powinien "utożsamiać" ze swoją pracą,nawet jeśli się maluje na poziomie TT , a figurki naprawdę fajneKuros pisze:ja tylko maluje;)
ew gram VCtami
warsztat mnicha:D
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: warsztat mnicha:D
Smok to jeszcze ostry wip? Kuros ta skóra zielona nawet washa na sobie nie ma.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
W ramach pocieszenia, dodam, że podoba mi się malowanie skrzydeł i podstawka. Reszta niestety szału nie robi :/
to szału nie miało robić ,tylko to jest speed paiting;)
koleś kupował ode mnie mase zombie(100) i zapytał się czy nie mam terrorgeja , jako że miałem niepomalowanego, to musiałem pomalować go w dzień i zrobić ludzką fotkę;)
PS: co do skrzydeł , to bardzo prosty sposób.
malujesz je na fiolet xerxus, nakładasz na pędzel "large drybrusz" ciemny czerwony i trzesz po środku, później czerwony a na końcu delikatnie pomarańcz i z głowy
koleś kupował ode mnie mase zombie(100) i zapytał się czy nie mam terrorgeja , jako że miałem niepomalowanego, to musiałem pomalować go w dzień i zrobić ludzką fotkę;)
PS: co do skrzydeł , to bardzo prosty sposób.
malujesz je na fiolet xerxus, nakładasz na pędzel "large drybrusz" ciemny czerwony i trzesz po środku, później czerwony a na końcu delikatnie pomarańcz i z głowy
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Skrzydła i mięcho fajne. Podstawka też, natomiast biel kości i zielone mięcho ogólnie do powyciągania.
Podoba mi się, schludnie i treściwie. bardzo fajnie wyszły skrzydła gobosów, takie komiksowe.
Tak krótko ode mnie:
Kurosie, w Twoich pracach nie widać jakiegokolwiek postępu. Zatrzymałeś się na poziomie mdłego niechlujstwa. Odwiedzam ten temat za każdym razem oczekując czegoś nowego, nie oszukując Cię - ładnego. Proszę, pomaluj coś starannie, włóż w to trochę czasu, pooglądaj/poczytaj tutoriale. Mam nadzieje ze kiedyś mnie czymś takim zaskoczysz.
Kurosie, w Twoich pracach nie widać jakiegokolwiek postępu. Zatrzymałeś się na poziomie mdłego niechlujstwa. Odwiedzam ten temat za każdym razem oczekując czegoś nowego, nie oszukując Cię - ładnego. Proszę, pomaluj coś starannie, włóż w to trochę czasu, pooglądaj/poczytaj tutoriale. Mam nadzieje ze kiedyś mnie czymś takim zaskoczysz.
A ja tak. Gdybyś po położeniu washa chociaż trochę drybrusha rzucił na te skrzydła - od razu wyglądałoby to lepiej. I te maziaje na tylnych łapach... Wygląda to, jakby mu się pijawki przyczepiły. Cętki to na pewno nie są.
Kuros, wiem, że potrafisz ładniej i nie tłumacz się tym, że na ebayu i tak Ci zejdzie
Kuros, wiem, że potrafisz ładniej i nie tłumacz się tym, że na ebayu i tak Ci zejdzie
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
Może trochę niedyskretne pytanie ale za ile zszedł taki ptaszek? Też się ostatnio bawię w ebaya i nie wiem w jaką kwotę mogę celować.
Co do samych figsów to powiedzmy, że nie mój styl
Co do samych figsów to powiedzmy, że nie mój styl
maluję na zamówienie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=41942
- Kacpi 1998
- Masakrator
Całkiem ładnie, jak już opanujesz drybrush, washowanie i nie wyjeżdżanie za krawędzie to twoje modele będą nieźle wyglądać
Ale teraz na serio. Kolejny raz powiem, że wash wyglądałby lepiej niż ten twój drybrush na mokro. Sądzę też, że warto by zainwestować w aerograf bo przy twoim tempie szybko ci się zwróci i znacznie ułatwi pracę a także pozwoli na uzyskanie dobrych efektów przy niskim nakładzie pracy i skilla. Na takim modelu byłoby to idealne rozwiązanie, 3-4 kolory szybko psiknięte i model byłby od razu wycieniowany i o wiele ciekawszy co przełożyłoby się na twój zarobek.
Ale teraz na serio. Kolejny raz powiem, że wash wyglądałby lepiej niż ten twój drybrush na mokro. Sądzę też, że warto by zainwestować w aerograf bo przy twoim tempie szybko ci się zwróci i znacznie ułatwi pracę a także pozwoli na uzyskanie dobrych efektów przy niskim nakładzie pracy i skilla. Na takim modelu byłoby to idealne rozwiązanie, 3-4 kolory szybko psiknięte i model byłby od razu wycieniowany i o wiele ciekawszy co przełożyłoby się na twój zarobek.