Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: muchozol »

loko pisze:bez względu na to jak bardzo dokleja się kaczora do jego "avatara" dudy, to kiedy przyjdzie do spotkań na szczeblu prezydent- prezydent kaczor nie będzie stał za jego plecami u szeptał do uszka.
nie......a kiedyś już czasem prezydent nie wydzwaniał do prezesa "Jarku ratuj" :wink:
DZIK pisze:
Soulferin pisze:Olechowski właśnie pogrążył PO...Nawet Pieńkowskiej szczena opadła...<br abp="703"><br abp="704">https://www.youtube.com/watch?v=XvNKAYZIUFQ
<br abp="705"><br abp="706">Od 1:18<br abp="707">Tu macie odpowiedź jak oszukać miliony Polaków
uuu...grubo. No ale, że bramki nr 3 wybrać nie można, to pozostaje mniejsze zło. I to na pewno nie to ze zdjęcia
"rodzinnego" :wink:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Widać, że Muchozol zamiast polemizować merytorycznie woli odwoływać się do prostych emocji. Czyli strachu. Problem polega na tym, że straszenie PISem wypadło już z mody :roll: w tym momecie wypadałoby spojrzeć na kompetencje kandydatów i to jak się zachowują. Komorowski w obydwu aspektach przegrywa w przedbiegach :P
Komorowski właśnie stracił ok. 20% wyborców Kukiza. Odmówił debaty 8) Bronisław pakuje w tej chwili walizki :D

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jarlaxle pisze:Widać, że Muchozol zamiast polemizować merytorycznie woli odwoływać się do prostych emocji. Czyli strachu. Problem polega na tym, że straszenie PISem wypadło już z mody w tym momecie wypadałoby spojrzeć na kompetencje kandydatów i to jak się zachowują. Komorowski w obydwu aspektach przegrywa w przedbiegach
Nie jesteśmy wstanie ocenić kompetencji Dudy. Nikt też nie straszy PiSem, po prostu obaj kandydaci to szeregowi posłowie swoich partii - nic więcej. Duda to osoba, która jest dokładnie tym co Magdalena Ogórek - jedyna różnica jest taka, że za Dudą stoją większe pieniądze, większa partia i lepsza kampania oraz błędnie rozumiana prawica nie przeżywa takiego rozkładu jak obecna lewica. Jestem przekonany, że Ogórek startująca z list PiSu pewnie by zyskała jeszcze większe poparcie dzięki lepszemu wizerunku zbudowanemu przez sztab wyborczy PiS. Obaj kandydaci PiSu i SLD zostali "wyczarowani znikąd". Nie ma czegoś takiego jak kompetencje Dudy i jego wyższość nad Komorowskim. To bezimienny kandydat PiS z lepszą kampanią promocyjną od Komorowskiego startującym w czasie zmęczenia społeczeństwa Platformą. Duda jest lepszy tylko w tym od Komorowskiego, że jeszcze nie zdążył się skompromitować, a PiS nie rządzi. Jak PiS będzie rządziło to Duda będzie zbierał na siebie wszelkie niepowodzenia i głupoty rządów PiS - tak jak teraz Komorowski. Duda już nie byłby taki charyzmatyczny i świeży jakby zamiast Komorowskiego siedział na fotelu prezydenckim przez 5 lat, a Platforma wystawiłaby jako kandydata po raz pierwszy Komorowskiego - wtedy Komorowski wydawałby się taki "swojski", "polski", "poważny", "sympatyczny" i oh ah. Wiemy dobrze jaka jest rzeczywistość którą tworzą nam PiS i PO i pomimo tej wiedzy nadal rozpatrujemy zalety i wady obu kandydatów, tak jakby całe doświadczenie historyczne niczego nas nie nauczyło na temat aktualnego układu politycznego w Polsce. Duda to nie avatar Kaczyńskiego, tylko Duda to PiS, tak samo jak Komorowski to PO. Żaden pijar i spec od wizerunku tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Jak dla mnie to nie...
Myślę, że z Dudą będzie podobnie jak z Kwaśniewskim. W raz z latami na stołku tym będzie lepszy (nie licząc wpadek z pijaństwem ;) ). Jak widać Kwach był jak wino, cóż na końcu nieco skiśniało, a Komorowski, no cóż...
Na pewno jest to sympatyczny człowiek, miły gościu, taki wujek... nic do niego nie mam jako osoby ale jako do prezydenta, no, kurcze nie nadaje się, nie ma tego czegoś, nie ma błysku... przecież to widać, szczególnie teraz. W zasadzie od jakiś paru lat mało co interesowałem się polityką, ale to jak z graniem w battla, robisz przerwę i znów głód nachodzi i aż się dziwie, że p. Komorowski jest prezydentem. Hm...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Kal_Torak pisze:
Jarlaxle pisze:Widać, że Muchozol zamiast polemizować merytorycznie woli odwoływać się do prostych emocji. Czyli strachu. Problem polega na tym, że straszenie PISem wypadło już z mody w tym momecie wypadałoby spojrzeć na kompetencje kandydatów i to jak się zachowują. Komorowski w obydwu aspektach przegrywa w przedbiegach
Nie jesteśmy wstanie ocenić kompetencji Dudy. Nikt też nie straszy PiSem, po prostu obaj kandydaci to szeregowi posłowie swoich partii - nic więcej. Duda to osoba, która jest dokładnie tym co Magdalena Ogórek - jedyna różnica jest taka, że za Dudą stoją większe pieniądze, większa partia i lepsza kampania oraz błędnie rozumiana prawica nie przeżywa takiego rozkładu jak obecna lewica. Jestem przekonany, że Ogórek startująca z list PiSu pewnie by zyskała jeszcze większe poparcie dzięki lepszemu wizerunku zbudowanemu przez sztab wyborczy PiS. Obaj kandydaci PiSu i SLD zostali "wyczarowani znikąd". Nie ma czegoś takiego jak kompetencje Dudy i jego wyższość nad Komorowskim. To bezimienny kandydat PiS z lepszą kampanią promocyjną od Komorowskiego startującym w czasie zmęczenia społeczeństwa Platformą. Duda jest lepszy tylko w tym od Komorowskiego, że jeszcze nie zdążył się skompromitować, a PiS nie rządzi. Jak PiS będzie rządziło to Duda będzie zbierał na siebie wszelkie niepowodzenia i głupoty rządów PiS - tak jak teraz Komorowski. Duda już nie byłby taki charyzmatyczny i świeży jakby zamiast Komorowskiego siedział na fotelu prezydenckim przez 5 lat, a Platforma wystawiłaby jako kandydata po raz pierwszy Komorowskiego - wtedy Komorowski wydawałby się taki "swojski", "polski", "poważny", "sympatyczny" i oh ah. Wiemy dobrze jaka jest rzeczywistość którą tworzą nam PiS i PO i pomimo tej wiedzy nadal rozpatrujemy zalety i wady obu kandydatów, tak jakby całe doświadczenie historyczne niczego nas nie nauczyło na temat aktualnego układu politycznego w Polsce. Duda to nie avatar Kaczyńskiego, tylko Duda to PiS, tak samo jak Komorowski to PO. Żaden pijar i spec od wizerunku tego nie zmieni.
ty może nie jesteś w stanie ocenić ale np nawet lewacka Polityka i sam Passent chwalili Dudę, był wybierany jako jeden z najlepszych parlamentarzystów, chwalony za spokojna merytoryczną dyskusję o prawie, brak uprzedzeń w kontaktach z innymi opcjami politycznymi podczas prac. Tu masz obszerny cytat z bloga z polityki
z linkiem z opisem - tam gdzie Duda był chwalony przez całe grono dziennikarzy pracujących w sejmie :

"To fejk? Bo jeśli nie, to rzeczywiście trzeba będzie oddać głos na Dudę. Pan Michnik każe głosować przeciwko ludziom “nieodpowiedzialnym i niekompetentnym”, a kandydat Duda ma przecież zdecydowanie lepsze kompetencje do pełnienia tej funkcji niż kandydat Komorowski: doktorat z prawa, znajomość języków, doświadczenie w środowisku międzynarodowym (europoseł), wysoka kultura osobista. Nawet generalnie lubiany przez tzw. salon tygodnik “Polityka” umieścił go wśród najlepszych posłów 2013 roku, uzasadniając to następująco:

“Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty”.
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... niety.read

Jeśli chodzi o “kamery” i “wszechwładzę służb specjalnych”, to w czasie rządów PO i Komorowskiego Polacy byli najbardziej inwigilowaną nacją w Europie, co wykazał nawet raport NIK z 2013. A co do “państwa strachu”, to PiS uderzał w wąską grupę ludzi ze sfer władzy i biznesu, a ja do tej grupy nie należę, więc się nie bałem. Boję się teraz, bo wiem, że np. komornik w każdej chwili może mi zabrać samochód tylko dlatego, że stał koło samochodu dłużnika."

Dodatkowo ostatnio chwalił Dudę za pracę w europarlamencie Przewodniczący Frakcji Europejscy Konserwatyści i Reformatorzy Syed Kamall.
Zobacz tez sobie dane o Dudzie: wykształceniu, językach, wystąpienia parlamentarne zamieszczone na yt,
porównaj zz Komorowskim, pomyśl i przestań klepać spam - bo pewne rzeczy są oczywiste, trzeba mieć tylko chęć sprawdzenia.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

DZIK pisze:Nawet generalnie lubiany przez tzw. salon tygodnik “Polityka” umieścił go wśród najlepszych posłów 2013 roku, uzasadniając to następująco:

“Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty”.
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... niety.read
ciekawe czy o jakimkolwiek pośle PO w podobnym tonie wypowiedziało się jakieś "niezależne" medium :wink: - (a i umówmy się że poseł/pastor Chikama Onyekwere Godson się nie liczy :D )

@ Kal torak - + 100 - w sumie wychodzę z założenia że warto by PIS z Korwinem porządziło tez 4 lata - po tym wydarzeniu mina ich wyborców bez cenna :mrgreen: - oszukali, oszukali !!! (ale młode pelikany zawsze łykają medialną papkę, no cóż ja nie mam wielkich wymagań a ni oczekiwań wobec żadnego polityka dzięki temu nie doznaje porażek).

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Żaba , a co zrobisz jak za 4 lata okaże się , że to wcale nie były zmarnowane 4 lata?

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Jarlaxle pisze:Widać, że Muchozol zamiast polemizować merytorycznie woli odwoływać się do prostych emocji. Czyli strachu. Problem polega na tym, że straszenie PISem wypadło już z mody :roll: w tym momecie wypadałoby spojrzeć na kompetencje kandydatów i to jak się zachowują. Komorowski w obydwu aspektach przegrywa w przedbiegach :P
Świetnie to ujął Kal_Torak, bo co tu można merytorycznie o Panu Dudzie na dzień dzisiejszy powiedzieć.
Trochę ew. można posłuchać
http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/ ... /19647208#
ale, że to reżimowe media, to wiadomo, nie obiektywne :roll:

PS. nie wiem, czy JA dobrze słyszałem, ale coś rano w radiu mówili o Kukizie i Balcerowiczu, nono może coś i z tego będzie.
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Zaleś pisze:Żaba , a co zrobisz jak za 4 lata okaże się , że to wcale nie były zmarnowane 4 lata?
Zapewne się zdziwi.
A co ty zrobisz jak okaże się za 4 lata, że te 4 lat nie tylko były zmarnowane, ale jeszcze wyniszczające Polskę?
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Świetnie, jeśli najlepszy argument merytoryczny aby głosować za obecnym prezydentem to "Nie jest z PiSu" to mamy naprawdę przesrane.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Zaleś

Pomyśle siebie ^%$&^*$%#&.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

panterq pisze:Świetnie, jeśli najlepszy argument merytoryczny aby głosować za obecnym prezydentem to "Nie jest z PiSu" to mamy naprawdę przesrane.
Odpowiedziałem po prostu argumentem tej samej klasy co Zaleś (zmanipulowane pytanie). Jeśli on może twierdzić, że będzie dobrze to ja mogę twierdzić, że będzie źle - nasze opinie, Ty możesz wyrazić swoją.
Poza tym, proszę nie czytać tylko ostatniego postu i nie uogólniać na cała dyskusję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Prawicie tu o tym przyszłym Prezydencie, jakby on miał nie wiadomo jaką władze, a tak na prawdę to nie ma żadnej, i to czy wygra Duda, czy Komorowski na rozwój naszego kraju będzie miało znikomy wpływ.
Wpływ na rozwój będą mieć wybory jesienne.
A zgadzam się z Kosą, Duda rokuje, że w wypadku gdyby został prezydentem, może odciąć się od partii, na takiej zasadzie jak Kwaśniewski, czyli nie będzie ślepo podpisywał wszystkiego, Komorowski nie potrafił tego zrobić przez co podpisywał wszystko jak leci, a że Po-PSL nie miały zbyt duże przewagi w sejmie to jego Veto miało znaczenie.

Porównywanie Dudy do Ogórek to też imo porównanie z czterech liter. Ona liznęła tylko polityki, on mocno w niej działa od kilku lat.

PS.
Gdyby Kukiz połączył siły z Balcerowiczem (nie wiem czy są w stanie ze swoimi programami to zrobić) to mogło by z tego wyjść coś co naprawdę wywróci naszą scenę polityczną.

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Taka smutna prawda, wybieramy tylko twarz państwa na zagranicznych obiadkach i vetowca jednej z dwóch partii które mogą wygrać wybory jesienne.

Awatar użytkownika
Zaleś

Asassello pisze:
panterq pisze:Świetnie, jeśli najlepszy argument merytoryczny aby głosować za obecnym prezydentem to "Nie jest z PiSu" to mamy naprawdę przesrane.
Odpowiedziałem po prostu argumentem tej samej klasy co Zaleś (zmanipulowane pytanie). Jeśli on może twierdzić, że będzie dobrze to ja mogę twierdzić, że będzie źle - nasze opinie, Ty możesz wyrazić swoją.
Poza tym, proszę nie czytać tylko ostatniego postu i nie uogólniać na cała dyskusję.
Czyli za 5 lat spotkamy się na tym forum i jeden z nas napisze Mea Culpa ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Mi tam się wydaje, że jednak prezydent może sporo namieszać w kraju tymi swoimi vetami, przeciąganiem ustaw przez trybunały, itp. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to ta ustawa o SKOKach, o której tyle rozprawiają "znienawidzone reżimowe media", ale na pewno były też jakieś pozytywne przypadki :)

@Zaleś, ja nie mam problemu z przyznaniem się do błędu, jeśli się rzeczywiście pomylę. Jeśli forum będzie wtedy działało a my jeszcze będziemy tu pisali :)
Czas pokaże, choć znając życie to pewnie po 4 latach każdy z nas będzie miał już trochę inne poglądy, a cała sytuacja nie będzie taka prosta do ocenienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaleś

W jednym się zgadzamy , wszystko może się zdarzyć. Mam nadzieję , że za parę lat to forum będzie jeszcze działało.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

W rządach PiS najbardziej boję się 2 rzeczy obu wyniszczających dla kraju, jeden powrotu CBA i ich tworzenia afer i aresztów wydobywczych. Tu polecam historię Pana którego agenci CBA upili następnie mimo jego oporów wciskali mu łapówkę a następnie aresztowali kiedy ten biegł ją im oddać.
Oraz straszliwego pomysłu "dopłaty" do posiadania dzieci. Roboczo nazywam to "dzieciaczki tysiaczki" pewnie się przyjmie pod budkami z piwem.
Ludzie którzy mają takie pomysły jw. na pewno mają więcej kretyńskich pomysłów.

I tak nie mam na kogo głosować więc głosuje przeciw niestety taką mamy scenę polityczną, trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. Aż ludzie tacy jak Biedroń, Balcerowicz, Nitras, Kowal zaczną grać pierwsze skrzypce w polityce.

Wiem że to reżimowe tv ale polecam "Dwie prawdy" w TVN 24, jakby tak wyglądała dyskusja w naszym kraju na każdym poziomie i w polityce i na forach itp. to na serio było by lepiej.

Dlatego też nie zagłosuje na Dudę, a czy zagłosuję to się okaże 24.05

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kukiz + Balcerowicz, czyli szans ana naprawe panstwa z czlowiekiem ktory panstwo rozpieprzył... super ; / Dosc plotek to jak rynek transferowy dopoki nie bedzie nic pewne to nie komentuje. Bo najpeirw sojusz z J 3,3 a teraz z wielkim niszczycielem to jak wbijanie sobie gwozdzi do trumny

CO do pozytywnie ocenianych posłów PO - Ci porzadni odchodzą :D Gowin, Płazyński, Rokita, Gilowska. Z tych co znamy dzis porządnych POwców jest faktycznie niewielu. Jest jeden siwy dosc porzadny ale nie kojrze nazwiska. Jest Sariusz Wolski - troche mendowaty ale jego kompetencje sa niepodwazalne. Zalewski gdyby nie platformerski neofityzm też byłby ok. Problem z PO jest taki, ze prym tam wioda nalecialosci okołostołkowe - Rozstowska, Kaminski, MArciniewicz, Giertych (bo za PiSu bedzie pukac policja o 6 rano!!! - jakby nie pukała, uwierzcie mi na słowo, dalej sie zachowuja tak jak zawsze :) ) itd itp

Co do CBA to instytucja dlaje dziala tak jak działała. Z anty-korupcja jak z kielbasa - chcesz zjesc, ale nie chcesz wiedziec ja kto sie robi. Niech ktos mi tu zdradzi super sposob na rozwiazanie problemu i wykrywanie tego zjawiska bez inwzyjnych metod - zapraszam. Pomysl wyslac od razu do Wojtyniuka dla dobra Polski. Tzn ja mam bardzo skuteczny sposob ale sie nie przyjmie, a szkoda bo jest calkowicie niewplywajacy na wolnosci ludzkie :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Zaleś

Durant pisze:W rządach PiS najbardziej boję się 2 rzeczy obu wyniszczających dla kraju, jeden powrotu CBA i ich tworzenia afer i aresztów wydobywczych. Tu polecam historię Pana którego agenci CBA upili następnie mimo jego oporów wciskali mu łapówkę a następnie aresztowali kiedy ten biegł ją im oddać.
Oraz straszliwego pomysłu "dopłaty" do posiadania dzieci. Roboczo nazywam to "dzieciaczki tysiaczki" pewnie się przyjmie pod budkami z piwem.
Ludzie którzy mają takie pomysły jw. na pewno mają więcej kretyńskich pomysłów.

I tak nie mam na kogo głosować więc głosuje przeciw niestety taką mamy scenę polityczną, trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. Aż ludzie tacy jak Biedroń, Balcerowicz, Nitras, Kowal zaczną grać pierwsze skrzypce w polityce.

Wiem że to reżimowe tv ale polecam "Dwie prawdy" w TVN 24, jakby tak wyglądała dyskusja w naszym kraju na każdym poziomie i w polityce i na forach itp. to na serio było by lepiej.

Dlatego też nie zagłosuje na Dudę, a czy zagłosuję to się okaże 24.05

Mógłbyś mi przybliżyć sprawę tego pana ? Czytam sporo prasy , z obydwu stron ale jakoś tego nie kojarzę. Co do CBA to jestem właśnie za jego działaniem , w Polsce korupcja ma się zdecydowanie za dobrze ( jak słyszałem w jaki sposób sędzia uniewinniał Sawicką to myślałem , że mnie szlag trafi) , prowokacja ( odpowiednio udukomentowana )jest normalnym działaniem operacyjnym , chyba , że ktoś uważa osoby na stanowiskach za głupsze niż owady na które nastawiane są pułapki feromonowe.

ODPOWIEDZ