Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: muchozol »

panterq pisze:Świetnie, jeśli najlepszy argument merytoryczny aby głosować za obecnym prezydentem to "Nie jest z PiSu" to mamy naprawdę przesrane.
taki mamy klimat :roll:
-Qc- pisze:Kukiz + Balcerowicz....
Sytuacja jest zupełnie inna , a i Balcerowicz się zmienił. Nie oszukujmy się, na dzień dzisiejszy Kukiz sam nie ma zbytnio szans nic stworzyć, a najgorsze, że różnorakie hieny mogą tylko jego sukces wykorzystać.
Bo z J 3,3 to co najwyżej do sejmu wejdzie, niby sukces.....

PS. plota już nie aktualna, wiedziałem, że cos zle usłyszałem.....ehhh
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... l#MTstream
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, o 09:38 przez muchozol, łącznie zmieniany 1 raz.
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Balcerowicz dalej wyznaje te same poglady ekonomiczne a swoja droga uwaza za jedyna sluszna. Dla mnie Nope, no ale dzis po 20 latach nie ma co gdybac bo wszyscy pieja "ze przeciez tak dobrze" a ze moglo byc lepiej nikt i tak nie chce wierzyc. A trzeba bylo nie terapie szokowa tylko powoli i spokojnie , ale po co kadencja ma przeciez tylko 4 lata :) to nie sprzyja dlugofalowemu planowaniu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Prezydenta do JOWów przekonały miliony wyborcow Kukiza - Tomasz Nałęcz

Fajno :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Zaleś proszę
http://wyborcza.pl/1,75478,14947020,Bog ... kacji.html

Prowokacja nie może być nakłanianiem do popełnienia przestępstwa. Jak masz łapówkarza i wręczysz mu łapówkę jako prowokację to jest ok, ale jak masz uczciwego człowieka i dasz mu łapówkę to już niestety nie. Szczególnie jeśli aby to zrobić upijasz go a kasę zostawiasz bez jego świadomości że to robisz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

muchozol pisze:
panterq pisze:Świetnie, jeśli najlepszy argument merytoryczny aby głosować za obecnym prezydentem to "Nie jest z PiSu" to mamy naprawdę przesrane.
Muchozol robi dobrą robotę. Jest niczym rasowy Korwinista przed wyborami =D> jeszcze tydzień, dwa tego typu wypowiedzi. A połowa forum będzie głosować za Dudą.

Odnośnie wywiadu z dziennikarką. Baba przede wszystkim była niechętna Dudzie i wręcz kipała ze złości, co było słychać w jej tonie głosu i sposobie rozmowy. Ona zadała jedno merytoryczne, sensowne pytanie odnośnie wyliczeń i ekspertyz. A reszta jej gadania, to jest czysta erystyka. Prosty przykład, zadaje pytanie, a co jeśli milion ludzi zbierze podpisy w sprawie zwołania refrendum w sprawie zniesienia podatków. Ona sprawdziła postulat Dudy do absurdu, podając skrajny przykład. On mógł, czy wręcz powinien odpowiedzieć jej, używając tego samego argumentu: "a co jeśli, do Sejmu naród wybierze 460 maturzystów", albo Sejm: "zarządzi referendum w sprawie sadzenia drzewek w dziurach na drogach", pokazując tym samym, że ona jest nie poważana. Co więcej, baba prezentowała typową lewicową mentalność. Ludzie są głupi. Zatem, w imię demokracji, będziemy im wszystko nakazywać. Ale! bo to ważniejsze, Ci sami ludzie, którzy zgodzą się znieść podatki, są na tyle kompetentni i światli, aby wybierać posłów i senatorów... vivat demokracja! Vita Platforma Obwatelska! Vitat Komorowski! Jeśli ktoś stosuje tego typu zagrywki to jest cynikiem, jeśli ktoś daje się nabierać na tego typu zagrywki, to jest... no cóż. Każdy może sam dokończyć ostatnie zdanie :wink: Jej jedyne sensowne pytanie, dotyczyło wyliczeń wyborczych. Niemniej! Duda słusznie zauważył, że nikt przed programem nie chciał od niego jakichkolwiek ekspertyz, aby ten je prezentował na ekranie. Taką zagrywkę, można zastosować wobec każdego z kandydatów. Jestem ciekawy, czy jakby teraz ktoś na ulicy zaczepił Komorowskiego, to ten by wyciagnął za marynarki cały plik wyliczeń i ekspertyz, odnośnie jego pomysłów. Niemniej, Duda wskazał na obszary z których część pieniędzy można pozyskać: przedsiębiorstwa zagraniczne wywożą kasę z Polski na potęgę. Tutaj Orban wskazał nam drogę, którą należy podążać. Czy też, kwestia gospodarowania pieniędzmi (nadroższe w świecie autostrady, miliony wywalone w stadion narodowy). Odsiebie dodam, że ciekawe jest to, że pieniądze na budynki urzędów (np. w Poznaniu buduje się nowy urząd marszałkowski), typu ZUS zawsze się znajdą. Niemniej, na emerytury już nie ma. Ot, zagwostka.

Muchozol ironicznie napisał o reżimowej telewizji i miał racje... na Komorowskiego dziennikarze też tak naciskali? hymm :wink:

A odnośnie kompetencji Dudy. Duda napisał doktorat na prawie z zakresu prawa administracyjnego. Także na konstytucji i administracji się zna. Czego nie można powiedzieć w żadnym razie o Komorowskim. Konstytucja, to nie jest jego najmocniejszy punkt. Oprócz tego, Duda był członkiem Trybunału Stanu i podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Także spokojnie można mieć zaufanie do niego, że zna i teorie i praktyke.

Merytoryczna dyskusja boli... No ale, taki chyba już mamy klimat :wink:

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Durant pisze:Zaleś proszę

Prowokacja nie może być nakłanianiem do popełnienia przestępstwa. Jak masz łapówkarza i wręczysz mu łapówkę jako prowokację to jest ok, ale jak masz uczciwego człowieka i dasz mu łapówkę to już niestety nie. Szczególnie jeśli aby to zrobić upijasz go a kasę zostawiasz bez jego świadomości że to robisz.
Położysz głowę pod topór potwierdzając wersję tego pana ?

Durant
Falubaz

Sąd potwierdził...

Położysz głowę pod topór potwierdzając wersję agenta Tomka?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, o 10:07 przez Durant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Durant pisze:W rządach PiS najbardziej boję się 2 rzeczy obu wyniszczających dla kraju, jeden powrotu CBA i ich tworzenia afer i aresztów wydobywczych. Tu polecam historię Pana którego agenci CBA upili następnie mimo jego oporów wciskali mu łapówkę a następnie aresztowali kiedy ten biegł ją im oddać.
Jeżeli CBA byłoby takie zła, to PO przez 8 lat już dawno by je zlikwidowała. Niemniej, nie jest problem w samej instytucji tylko w ludziach, jacy się w nie znajdują. Problem z ludźmi występuje w każdym systemie i w każdej partii. Wystarczy przypomieć sobie po kolei wszystkie afery za czasów Platformy, a trochę ich było albo słynnego prezesa sądu :P

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... slal_.html

Jak władza wpływa na sądownictwo... Już nie wspomnę o łamaniu konstytucji przez politków PO i odwoływaniu ministrów rządu, bo są nie wygodni... ot, afera podsłuchowa się kłania. Tego nie widać gołym okiem, ale nie oznacza, że nie istnieje. Niemniej, wiadomo. PiS jest zły. A Duda, to uosobienie zła, żywy pomnik tego co najgorsze.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Durant pisze:Sąd potwierdził...

Położysz głowę pod topór potwierdzając wersję agenta Tomka?
Sry, ale agent Tomek przy politykach PO łamiących konstytucje, wygląda jak dziecko bawiące się w piaskownicy :wink:

Durant
Falubaz

Jarlaxle, właśnie problem jest nie z instytucją a z ludźmi, tylko co się stało z ludźmi którzy pracowali w CBA za czasów PiS?

Czyli Agent Tomek nie łamał prawa w tym konstytucji, ja nie mówię że PO to moja partia ulubiona i mam na kogo głosować, ja że nie chcę aby ktoś wygrał...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, o 10:11 przez Durant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Zaleś pisze:
Durant pisze:Zaleś proszę

Położysz głowę pod topór potwierdzając wersję tego pana ? Niezawisły sąd go oczyścił , niezawisły sąd oczyścił też Sawicką :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Do "niezawisłego" sędziego dzwonili też dziennikarze w sprawie ustalenia terminu rozpoczęcia sprawy Amber Gold - pamiętasz jego "niezawisłą" odpowiedz?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Durant pisze:Jarlaxle, właśnie problem jest nie z instytucją a z ludźmi, tylko co się stało z ludźmi którzy pracowali w CBA za czasów PiS?
Funkcjonariusze CBA pracują w nim zapewne do dzisiaj :P Prosty przykład, za czasów PiSu zatrudniono w kopalni węglowej, tego prezesa (nie pamiętam nazwiska), przez którego były zamieszki na początku roku. Przez 8 lat rządów PO miał się dobrze. PiS nie jest idealny, ma duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużoooooooooo wad. Ale do poziomu patologii PO mu daleko. Patologia PO jest przyjemniejsza dla oka, bo jej nie widzisz od razu, ale to nie oznacza, że jest lepsza, czy mniej szkodliwa. Wręcz odwrotnie.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

http://www.tvp.info/19978757/sondaz-tns ... oza-sejmem

Sondaż jak sondaż. To oczywiście się całkowicie zmieni. Jednak serce rośnie jak spojrzy się na SLD, PSL i Palikota - poza sejmem. Oby prognozy na temat tych trzech partii stały się rzeczywistością na jesienne wybory.

Durant
Falubaz

Sąd oczyścił Sawicką właśnie dlatego że agent Tomek i Kamiński byli niekompetentni, w państwie prawa (a w takim chcę żyć) organy ścigania muszą udowodnić przestępstwo stosując metody dozwolone przez to prawo.
Nie możemy orzekać o winie na innych podstawach, poza tym organy ścigania nie mogą atakować opozycji i prowokować przestępstw.
Ziobro załatwił Polską transplantologię na lata, i co z tego wyszło nic, Macierewicz tropiąc wywiad rozwalił go skutecznie oraz naraził nas na gigantyczne straty.

Jarlaxle a co z dzieciaczki tysiączki rozumiem że to jest świetny pomysł

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Kal_Torak pisze:http://www.tvp.info/19978757/sondaz-tns ... oza-sejmem

Sondaż jak sondaż. To oczywiście się całkowicie zmieni. Jednak serce rośnie jak spojrzy się na SLD, PSL i Palikota - poza sejmem. Oby prognozy na temat tych trzech partii stały się rzeczywistością na jesienne wybory.
+1 te grupy powinny mieć łącznie poparcie w granicach błędu statystycznego. Czyli tym, czym są.
Jarlaxle a co z dzieciaczki tysiączki rozumiem że to jest świetny pomysł
A to jest akurat kiełbasa wyborcza :D ale c'mon. Kto takiej nie ma? :P Mnie bardziej przekonuje u Dudy, to że otworzył centrum pomocy prawnej, a jak zostanie prezydentem, to chce, otworzyć takie centrum przy prezydencie, aby ten miał lepszy wgląd w sprawy ludzi. Jego najlepszym pomysłem, jest obligatoryjne referendum, gdy 1 mln ludzi zbierze podpisy.

Durant
Falubaz

Jego najlepszym pomysłem, jest obligatoryjne referendum, gdy 1 mln ludzi zbierze podpisy
Chyba że jest to sprawa światopoglądowa...
Pod co można podciągnąć prawie wszystko

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Durant pisze:
Jego najlepszym pomysłem, jest obligatoryjne referendum, gdy 1 mln ludzi zbierze podpisy
Chyba że jest to sprawa światopoglądowa...
Pod co można podciągnąć prawie wszystko
Właśnie. Definicja "sprawy światopoglądowy" nie jest jasna.
Czy "zerwać konkordat" to już sprawa światopoglądowa, czy ekonomiczna?
Obrazek

Durant
Falubaz

"Czy podwyższyć podatki biednym/bogatym"
"Czy zlikwidować ZUS"
To wszystko może być uznane za sprawę światopoglądową, ogólnie cała polityka to sprawa światopoglądowa.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Jarlaxle pisze:
muchozol pisze:
Muchozol robi dobrą robotę. Jest niczym rasowy Korwinista przed wyborami =D> jeszcze tydzień, dwa tego typu wypowiedzi. A połowa forum będzie głosować za Dudą.
a podziękować.
Tylko nie pomyślałeś, że to .....taki żarcik. Bo taka jest prawda, wszyscy nie związani z PO/PIS wybierają po prostu mniejsze zło w tych wyborach.
No ale tak ci było wygodniej.
Jarlaxle pisze:Odnośnie wywiadu z dziennikarką. Baba przede wszystkim była niechętna Dudzie i wręcz kipała ze złości, co było słychać w jej tonie głosu i sposobie rozmowy. Ona zadała jedno merytoryczne, sensowne pytanie odnośnie wyliczeń i ekspertyz. A reszta jej gadania, to jest czysta erystyka. Prosty przykład, zadaje pytanie, a co jeśli milion ludzi zbierze podpisy w sprawie zwołania refrendum w sprawie zniesienia podatków. Ona sprawdziła postulat Dudy do absurdu, podając skrajny przykład. On mógł, czy wręcz powinien odpowiedzieć jej, używając tego samego argumentu: "a co jeśli, do Sejmu naród wybierze 460 maturzystów", albo Sejm: "zarządzi referendum w sprawie sadzenia drzewek w dziurach na drogach", pokazując tym samym, że ona jest nie poważana. Co więcej, baba prezentowała typową lewicową mentalność. Ludzie są głupi. Zatem, w imię demokracji, będziemy im wszystko nakazywać. Ale! bo to ważniejsze, Ci sami ludzie, którzy zgodzą się znieść podatki, są na tyle kompetentni i światli, aby wybierać posłów i senatorów... vivat demokracja! Vita Platforma Obwatelska! Vitat Komorowski! Jeśli ktoś stosuje tego typu zagrywki to jest cynikiem, jeśli ktoś daje się nabierać na tego typu zagrywki, to jest... no cóż. Każdy może sam dokończyć ostatnie zdanie :wink: Jej jedyne sensowne pytanie, dotyczyło wyliczeń wyborczych. Niemniej! Duda słusznie zauważył, że nikt przed programem nie chciał od niego jakichkolwiek ekspertyz, aby ten je prezentował na ekranie. Taką zagrywkę, można zastosować wobec każdego z kandydatów. Jestem ciekawy, czy jakby teraz ktoś na ulicy zaczepił Komorowskiego, to ten by wyciagnął za marynarki cały plik wyliczeń i ekspertyz, odnośnie jego pomysłów. Niemniej, Duda wskazał na obszary z których część pieniędzy można pozyskać: przedsiębiorstwa zagraniczne wywożą kasę z Polski na potęgę. Tutaj Orban wskazał nam drogę, którą należy podążać. Czy też, kwestia gospodarowania pieniędzmi (nadroższe w świecie autostrady, miliony wywalone w stadion narodowy). Odsiebie dodam, że ciekawe jest to, że pieniądze na budynki urzędów (np. w Poznaniu buduje się nowy urząd marszałkowski), typu ZUS zawsze się znajdą. Niemniej, na emerytury już nie ma. Ot, zagwostka.:
Zgadza się ,Pani redaktor była cięta, ale nie da się ukryć, pytała o program.
- odnośnie ref. nie da się ukryć, że prędzej się znajdzie 1mln podpisów za emeryturą w wieku 45 lat np., niż wygra 460 maturzystów. Nie wydaje ci się. Tak samo zresztą jak w temacie obniżenia wieku emerytalnego. Wiem, Pan Duda zapyta expertów, ale co jak experci odpowiedzą, że się nie da. Musi się dać, znaczy poszukamy takich expertów, dla których się da. Było w wywiadzie, było :wink:
- odnośnie obietnic i kasy. A to On się spodziewał rozmowy o pogodzie?? Jakoś po programie nigdzie nie widziałem, żeby się chwalił tymi swoimi wyliczeniami, czy mi umknęło. Tak jest. Naobiecywał i tylko pytanie kto za to zapłaci.
Orbanem bym się nie podpierał, dajmy Węgrom czas, na razie sondaże mu lecą.

Wiem, że każdego można tak "załatwić", ale rozmawiamy tutaj o Dudzie i jego obietnicach. Może trudniej w tym temacie przyczepić się do Komorowskiego, bo on po prostu gruszek nie obiecywał.
Jarlaxle pisze:A odnośnie kompetencji Dudy. Duda napisał doktorat na prawie z zakresu prawa administracyjnego. Także na konstytucji i administracji się zna. Czego nie można powiedzieć w żadnym razie o Komorowskim. Konstytucja, to nie jest jego najmocniejszy punkt. Oprócz tego, Duda był członkiem Trybunału Stanu i podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Także spokojnie można mieć zaufanie do niego, że zna i teorie i praktyke. <br abp="1465"><br abp="1466">Merytoryczna dyskusja boli... No ale, taki chyba już mamy klimat :wink:
Zna się, oj zna
http://polska.newsweek.pl/tajemnicze-ul ... 637,1.html
Ponoć w tym swoim biurze ma doradzać inwestowanie w SKOkach :wink:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Durant - CBA działa od 8 lat tak samo jak działało wczesniej. PO go nie zlikwidowało, wiec czemu cos co juz jest ma wrocic za prezydentury Dudy? I jaki to ma zwiazek z byciem przez niego prezydentem?

Jak rozumiem Kwasniewski ulaskawiajacy kasjera lewicy to juz nie jest problem i cos o czym warto pamietac ;) ?

ODPOWIEDZ