Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Xet »

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

muchozol pisze: a podziękować.
Tylko nie pomyślałeś, że to .....taki żarcik. Bo taka jest prawda, wszyscy nie związani z PO/PIS wybierają po prostu mniejsze zło w tych wyborach.
No ale tak ci było wygodniej.
patrząc po sobie, mylisz się, czyli już nie wszyscy. Nie, ja nie wybieram mniejszego zła jeśli mam tylko taki wybór nie biorę udziału.
I nigdy nie sympatyzowałem z PiSem czy z PO (raczej ta druga strona polskiej polityki ;) ). Heh, ciekawe czy jest więcej tego typu osób, którym po prostu Duda się zwyczajnie spodobał.

P.S.
I mam pytanie do tych co tam coś się orientują... czemu nie ma żadnych sondażowych wyników? Nie podaje się w drugiej turze czy jak?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Kosa pisze: P.S.
I mam pytanie do tych co tam coś się orientują... czemu nie ma żadnych sondażowych wyników? Nie podaje się w drugiej turze czy jak?

Za wcześnie pierwsze pewnie dopiero w piątek lub poniedziałek po debacie.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

przed debatą jakieś powinny być po to aby potem porównać :D
F.N.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Chodzi o to by nie sugerować wyborcom. Jak różnica będzie zbyt duża dla Dudy to się zdemobilizują i poddadzą, lub znajdą się tacy, co się podczepią pod zwycięzcę. Jak na plus dla Bronka to z jednej strony zmobilizować to by mogło elektorat Dudy jeszcze bardziej, a z drugiej zdemobilizować ten za PBK z racji tego, że wygra, więc już mój głos jest mniej istotny. Tak poległ swego czasu Tusk z Lechem Kaczyńskim.
Moim zdaniem publikacja sondaży byłaby bardziej na rękę Dudzie. Dla Komorowskiego chyba lepiej by nie było takiej publikacji.

@Edit
Pewnie racja - jakieś w rejonie debat się pojawią.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Durant - CBA działa od 8 lat tak samo jak działało wczesniej. PO go nie zlikwidowało, wiec czemu cos co juz jest ma wrocic za prezydentury Dudy? I jaki to ma zwiazek z byciem przez niego prezydentem?
Wrócą ludzie którzy to robili, nie jestem przeciw CBA ale przeciw CBA które upija gościa wciska mu "łapówke" a potem oskarża.
Boję się że Duda wprowadzi projekt ustawy np. dzieciaczki tysiączki żeby rozwalić budżet i nas to upupi.

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

Durant pisze:Wrócą ludzie którzy to robili, nie jestem przeciw CBA ale przeciw CBA które upija gościa wciska mu "łapówke" a potem oskarża.
Boję się że Duda wprowadzi projekt ustawy np. dzieciaczki tysiączki żeby rozwalić budżet i nas to upupi.
Bardziej spodziewałbym się przepychanek Duda vs rząd - w stylu jeden blokuje drugiego. Bo wiesz, bez większości w sejmie (w chwili obecnej) to on może tylko gadać co on by chciał zrobić.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Komor ma własne kuce! - https://www.facebook.com/profile.php?id=100000184293959
Kurde, najpierw Kukiz, teraz Bron'coom... Jeden JKM miał kuce zanim to było modne :P

https://www.youtube.com/watch?v=S5K-NA9KrWA KORWINJUGEND! :lol2: "A czy ty dołączyłeś już do Drużyn Korwina ?"
Już jutro w TVN: "Po przegranych wyborach Korwin szkoli młodych ludzi do zbrojnego przejęcia władzy w organizowanym od lat zamachu stanu o kryptonimie 'Dzień Sznura'."
Gdy u p.Moniki Olejnik powiedziałem (właściwie: powtórzyłem), że p.Andrzej Duda jest „zerem” - nie miałem na myśli, że jest to jakiś zły człowiek. Za nieporozumienie przepraszam. Jako matematyk użyłem tego w sensie matematycznym: jest On nijaki, ani zimny, ani gorący.
Chodzi mi o to, że ja mam jakieś poglądy. 5 milionów ludzi w tej chwili obserwuje mój FB, 633 tysiące go polubiło – a być może 2 miliony z hakiem uważają mnie za niebezpiecznego osobnika, a dwa miliony za wariata. Gdyby natomiast p.Andrzej Duda otworzył profil na FB, nie będąc „znanym członkiem PiSu” ani „człowiekiem namaszczonym przez Jarosława Kaczyńskiego na Kandydata” - to obserwowałaby Go i czytała setka znajomych.
Ja nie mam do p.AD żadnych pretensyj. Jeśli powiedział, że „chciałem strzelać do górników” - to nie dlatego, by tak uważał – tylko powtórzył po Dużym Dudzie (człowieku niebezpiecznym, z uwagi na charakter – i rozmaite formalne, acz niejawne, powiązania) to, co Jego PR-owcy uznali za słuszne, by powiedział.
O p.Dudzie nic nie wiem – i nic się nie dowiem, bo ten człowiek mówi tylko to, co Mu zalecą, jako korzystne. Człowiek bez właściwości. Po prostu. Być może ma jakieś poglądy. Ale ich nie zdradzi. A nawet jak przypadkiem zdradzi - to wszyscy będą przekonani, że Mu te poglądy podsunięto.
Tacy ludzie wygrywają w d***kracji. Nikogo nie urażają. Mówią same banały...
Jest jednak coś, co pozwala p.AD ocenić pozytywne. Ma mianowicie miłą, inteligentną i wykształconą żonę. I ta kobieta p.Dudę wybrała sobie na męża. A kobiety przecież znają się na mężczyznach.
To ich fach!
A tu symulacja tego, co stanie się jeśli zamiast pójścia z Korwinem, Kukiz zacznie mniej lub bardziej świadomie odbierać jakąś tam partyzantką elektorat buntu i pomagać PiSmakom.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, o 12:11 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

-Qc- pisze:Durant - CBA działa od 8 lat tak samo jak działało wczesniej. PO go nie zlikwidowało, wiec czemu cos co juz jest ma wrocic za prezydentury Dudy? I jaki to ma zwiazek z byciem przez niego prezydentem?
Akurat żaden, nie wiem czemu o tym teraz rozmawiamy, ale to chyba tak jak z większością tematów tu poruszanych - mało dotyczą kompetencji samego prezydenta.
Ale musisz przyznać, że za rządów PIS-u to CBA jakoś inaczej działało niż przez ostatnie 8 lat. Jakoś mniej dziwnych nagonek (w tym medialnych) i mniej hałasu w okół niego (nawet media "niezależne" dużo o nich nie piszą). Coś musi być na rzeczy.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No jest na rzeczy, że zamiast o CBA slyszysz o aferach hazardowych, katarskich inwestorach itd itp, za PiSu slyszales o wykrywaniu afer zanim sie zdazyly, dzis slyszysz o tym ze po 2 latach wykryto Amber Gold - masz racje jest roznica w podejsciu :) PiS szukał i łapał Po za to czasem daje sie przylapac - ciekawe ile zlodziejstw udalo im sie ukryc

Duda ma konferencje, fajne przemowienie - musi sie dac naprawic Polske! pieknie pieknie ;)

Grimgor - Korwin były bardziej popularny od Moscickiego czy Paderewskiego, bo chamstwo, głupota i błaznowanie zawsze bedzie popularniejsze od amdrosci i rozsądku. Z tego powodu mimi najgorszych godzin emisji wysoka ogladalnosc ma Kuba Wojewódzki - młot, cham i prostak, w zasadzie dziennikarski odpowiednik J 3,3
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, o 12:20 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nie jestem przekonany ze CBA bylo niezbedne. ale ok, niech bedzie. Ale w okresie PiS CBA działalo słabo - robili za duzo pod publiczke, bylo za blisko polityki. Poza tym po latach w procesach upadaly dowody zebrane przez CBA.
Szeryf Ziobro - wielki zbawca transplantologii. Wykopał dól, wrzucił szalke z zyciem wielu ludzi i zasypał wszystko wapnem. I potem jeszcze zdziwko ze mu sad kazal przeprosic -> przewalili zarowno sprawe neurologa jak i transplantologa (tutaj mozna bylo zarzucic chlopu ze byl burym ch$%m w stosunku do podwladnych). Ale pieknie sie w TV grzmialo "ze juz nikt przez tego doktora nie zginie".

w zasadzie problem korupcji ma 2 twarze. Z jednej strony mamy mentalnośc "załatwienia tego na boku" z drugiej tworzone jest prawo bardzo korupcjogenne (albo z naiwnoscia ze ludzie sa niezlomnie uczciwi i niepodatni na rozne oferty).

ja podejme decyzje pewnie po debacie.
moglbym poprzec Dudę pod warunkiem ze mnie przekona o niezaleznosci od partii. ze jest sie w stanie odciac.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

quas pisze: moglbym poprzec Dudę pod warunkiem ze mnie przekona o niezaleznosci od partii. ze jest sie w stanie odciac.
jest to bardzo na rzeczy :) pewnie bardzo oczywiste dla ludzi, o których walczy. Jeśli mu się uda to zapewne postąpię tak samo, jak nie, cóż, trzeba będzie się zastanowić ponownie nad wyborem i czy iść w mym przypadku ;)
F.N.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

quas +1, do tego ja potrzebuję zapewnienia o zerwaniu z mieszaniem się w konflikt na Ukrainie i obietnicy, że nie zrealizuje swoich populistycznych postulatów kampanijnych. Z kolei biuro pomocy prawnej przy prezydencie jest dobrym pomysłem.
-Qc- pisze: Grimgor - Korwin były bardziej popularny od Moscickiego czy Pandereckiego, bo chamstwo, głupota i błaznowanie zawsze bedzie popularniejsze od amdrosci i rozsądku. Z tego powodu mimi najgorszych godzin emisji wysoka ogladalnosc ma Kuba Wojewódzki - młot, cham i prostak, w zasadzie dziennikarski odpowiednik J 3,3
Głupota i błaznowanie :lol2: Tell me moar =D>

Z tym J 3,3 toście sobie psztyczek znaleźli, jakby wogóle nie przeczytawszy wyjaśnień, co do tego gdzie na wybory prezydenckie podziało się dodatkowe korwinowe 10% i dlaczego tak się stało. Ach, oczywiście - chamstwo i głupota. Ale jesienią skończy się śmieszkowanie.

Mościcki, w sensie prezydent ? Panderecki w sensie ten dyrygent ? Czyli idąc tym tokiem najsensowniejszą odpowiedzią na to w jakim sensie Korwin, będzie Maciej Korwin, król Węgier ? Bo jakoś nie widzę sensowności tego porównania. Chyba, że pijesz do tego iż ojciec JKM był współpracownikiem prezydenta Mościckiego ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Qc pisze:No jest na rzeczy, że zamiast o CBA slyszysz o aferach hazardowych, katarskich inwestorach itd itp, za PiSu slyszales o wykrywaniu afer zanim sie zdazyly, dzis slyszysz o tym ze po 2 latach wykryto Amber Gold - masz racje jest roznica w podejsciu :) PiS szukał i łapał Po za to czasem daje sie przylapac - ciekawe ile zlodziejstw udalo im sie ukryc
Dziwnym trafem za PiSu szukali wszędzie tylko nie u siebie ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a zwłaszcza szukali kto jest synem/córką dawnych komunistów lub był w PZPR tylko nie u suebie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ziobro był głupi, ale nie jest juz pierwszoplanowym graczem (przez wlasne bledy zresztą), w jego miejsce wszedł dużo mądrzejszy i spokojniejszy Gowin. A z tym lekarzem to faktycznie sie wyglupil (choc powiedzial "zycia pozbawiony nie bedzie" co jednak jest roznicą :P) bo chlop ewidetnie brał za wciskanie do kolejki (nie tak racjonalne dowody wdziecznosci po ktore imo sa calkiem w prozadku)

Korupcja ma ten problem, ze mała jest raczej niegroźna (mandaty na ten przyklad) ale to duza generuje powazne straty i to na tej trzeba by sie skupic

Grimgor - J 3,3 (i jakie 10% nie ma i nie było zadnego 10% nigdy w przeszlsoci...) jest bardziej popularny niż Duda (argument z fanow na facebooku) bo Duda jest spokojny, nieagresywny, wywazony, kulturalny. A J 3,3 to krzykacz, ktory zwraca na siebie uwage kontrowersyjnymi wypowiedziami. Więc dzis takie osoby jak Moscicki czy Paderewski (z ropedu pomylilem kompozytorów :P) były mnie popualrne na facebooku niż J 3,3 bo byli wlasnie jak Duda, spokojni wywazeni, kulturalni, a takie cechy popualrnosci w XXI wieku nie dadza

I weź mi napsiz skad dostaniesz 1ke moze bede na Ciebie glosowal na jesieni!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Scimitar pisze:
Qc pisze:No jest na rzeczy, że zamiast o CBA slyszysz o aferach hazardowych, katarskich inwestorach itd itp, za PiSu slyszales o wykrywaniu afer zanim sie zdazyly, dzis slyszysz o tym ze po 2 latach wykryto Amber Gold - masz racje jest roznica w podejsciu :) PiS szukał i łapał Po za to czasem daje sie przylapac - ciekawe ile zlodziejstw udalo im sie ukryc
Dziwnym trafem za PiSu szukali wszędzie tylko nie u siebie ;)
A Tomasz Lipiec minister PiSu? Szukali tam gdzie były (a czasem tam gdzie nie było), ten sie nie myli kto nic nie robi :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Murmandamus pisze:a zwłaszcza szukali kto jest synem/córką dawnych komunistów lub był w PZPR tylko nie u suebie.
No działacze PZPR w szeregach PiSu nikomu z nich nie przeszkadzają - ot, podwójne standardy.
Draconis - FOR EVER !!!

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

wykrywaniu afer zanim sie zdazyly
Czyli Policja CBA ma wykrywać przestępstwa zanim zostaną popełnione, coś ala raport mniejszości...
Takie myślenie to jest coś czego się boję, i wybacz ale utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu że trzeba zagłosować na mniejsze zło.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Korupcja ma ten problem, ze mała jest raczej niegroźna (mandaty na ten przyklad) ale to duza generuje powazne straty i to na tej trzeba by sie skupic
bullshit.
mala czy duza? co za roznica?
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia -> jeden uznaje za szczyt marzen fotelik radnego inny wdziewa habit i zasuwa maybachem.
tempic nalezy na kazdym szczeblu i w kazdej postaci. po pierwsze demoralizuje - ludzie sie przyzwyczajaja ze trzeba " bo jak nie posmarujesz to nie pojedziesz". Po drugie zwykle przechodzisz jakies szczeble kariery (tylko w PSL po miesiacu pracy zostajesz prezesem) - nawyki "lepkiej łapki" ci juz pozostaja. jak z dziewictwem- traci sie tylko raz.

tak samo jak naganne jest wykorzystanie policji by ci przywiozla pizze czy zaplacenie karta sluzbowa za obiadek rodzinny jak przyjecie pod stolem grubego hajsu by "kumpel krolika" wybudowal fragment autostrady.

ODPOWIEDZ